Læsetid: 2 min.

Sygehuse øger pres for indgreb

Strejken truer menneskeliv, og vi vil ikke længere have ansvaret, siger ledende overlæger og sygehusdirektioner. Statsministeren afviser fortsat at gribe ind
Ledende overlæger dokumenterer nu, at sygehusstrejken truer menneskeliv. Lægernes advarsel får indtil videre ikke regeringen til at gribe ind.

Ledende overlæger dokumenterer nu, at sygehusstrejken truer menneskeliv. Lægernes advarsel får indtil videre ikke regeringen til at gribe ind.

Brian Bergmann

6. juni 2008

Sygeplejerskernes arbejdsgiver og regionernes formand, Bent Hansen (S), får nu den efterlyste lægelige dokumentation for, at strejken truer menneskeliv. I dag fatter lægelig direktør Torben Mogensen på Hvidovre Hospital nemlig pennen og sender et brev til Danske Regioner, der advarer mod at lade strejken fortsætte.

"Jeg sender brevet, fordi vi ikke længere har en jordisk chance for at garantere, at patienter på ventelister ikke er truet på livet. Det gælder især patienter med lunge- og hjertesygdomme, som har brug for opfølgende kontrol eller udredninger. Der er kommet så mange, at vi ikke længere kan bevare overblikket over deres situation," siger Torben Mogensen.

Brevet sender han til sygehusets direktion, som så sender det videre til Region Hovedstaden. Og dermed får Bent Hansen den lægelige dokumentation, han onsdag aften efterlyste, for at han kunne rette henvendelse til Folketinget om et politisk indgreb.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Generel kommentar...I går glip af gratis reklame da man ikke kan videresender jeres artikler.Dette er muligt på Politiken,Børsens, Jyllandsposten ...ja alle andre aviser,og det bruges flittigt i min omgangskreds...Super ærgerligt da dette kunne være med til at øge fokus på jeres ganske udmærkede avis:-)