Læsetid: 5 min.

De usynlige tørklæder

Alle dommere og lægdommere går til enhver straffesag med forskellige forudfattede meninger. De er med andre ord iført et mentalt tørklæde, jo nogle måske en hel burka. Vi kan bare ikke se det
16. juni 2008

Det er min erfaring, at juridiske dommere ikke gerne giver deres meninger og holdninger til kende, ikke engang anonymt. Jeg forsøgte for en del år siden i forbindelse med en undersøgelse. Blandt andre potentielle aktører i sager om seksuelle overgreb mod børn fik alle dommere og dommerfuldmægtige i byretterne tilsendt et spørgeskemaskema. Kun 56 procent svarede. Det var den laveste svarprocent blandt grupperne, der i øvrigt bestod af psykologer, kriminalpolitifolk socialrådgivere og advokater. Dommerne var desuden dem, der oftest svarede "hverken enig eller uenig" i de fremsatte påstande.

En af påstandene lød: "Man kan som regel tro på børn, når de fortæller, at de har været udsat for seksuelle overgreb fra forældres eller stedforældres side." Kun et par stykker var uenige, men en tredjedel var hverken enige eller uenige. En anden påstand lød: "Selv om der snakkes meget om det, så er seksuelle overgreb mod børn i familien ikke et udbredt fænomen."

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

HB Rasmussen

Virkelig relevant og rammende kommentar.

Jeg tror desværre ikke kun det handler om kvindediskrimination, jeg tror også det handler om generel mistillid til muslimer. Det er en skam, for det er ganske udansk at have mistillid til andre, før de har bevist at de ikke er tillid værdig.

"Handler forsøg på at udelukke muslimske kvinder med tørklæde fra at deltage i rettens håndhævelse også om god gammeldags kvindediskrimination?"

Hele formålet med tørkældehysteriet handler naturligvis om at det danke parti og alle deres medløbere ønsker at udstøde muslimske kvinder fra alt offentligt liv. Hvis man ikke kan se det, har man i sandhed fået iført sig nogle gigantiske ideologiske skyklapper.

anja jørgensen

"Piger i teenagealderen er uden indflydelse på, om deres far eller stedfar begår seksuelle overgreb mod dem."

Hmmm.. Hvis påstandene i undersøgelsen generelt er så flertydige som det, der gives som eksempel her, kunne det være en mulig årsag til, at dommerne havde lyst til at svare neutralt...

(Påstanden kan tolkes som om det handler om, hvorvidt pigerne har mulighed for at stoppe eller forhindre overgreb - eller hvorvidt de har et medansvar!)

"Piger i teenagealderen er uden indflydelse på, om deres far eller stedfar begår seksuelle overgreb mod dem."

Det er jo nok derfor at mø dommen er så betydningsfuld i disse patriakalske samfund.