Læsetid: 4 min.

Clairvoyante krystalhealere på Københavns Universitet

Panum Instituttet og Rigshospitalet lægger auditorier til en stor konference med clairvoyante krystalhealere, og folk, der sælger lydløse CD'er. Meget kritisabelt, mener overlæge
Indland
24. juli 2008
I september overlader Panum Instituttet ved Københavns Universitet og Rigshospitalet deres auditorier og katedre til healere, clairvoyante og orgonterapeuter. Åbningstalen til -European Quantum Energy Medicine Conference- holdes af clairvoyanten Jef Martinussen, der også er ekspert i krystal- og lydhealing.

I september overlader Panum Instituttet ved Københavns Universitet og Rigshospitalet deres auditorier og katedre til healere, clairvoyante og orgonterapeuter. Åbningstalen til -European Quantum Energy Medicine Conference- holdes af clairvoyanten Jef Martinussen, der også er ekspert i krystal- og lydhealing.

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Til september lukker Panum Instituttet ved Københavns Universitet og Rigshospitalet dørene op for en stor konference om alternativ behandling - og overlader dermed auditorier og katedre til både healere, clairvoyante, orgonterapeuter og eksperter fra videnskabens randområder.

European Quantum Energy Medicine Conference hedder konferencen, der har lejet sig ind i de prestigefyldte lokaler.

På arrangementets hjemmeside understreges det tydeligt, at konferencen finder sted på 'Faculty of Health Sciences' og 'The National University Hospital' og det forbavser Torben Veith Schroeder, der både er professor på Panum og overlæge på Rigshospitalet, at de to institutioner vil lægge lokaler og dermed navn til sådan et arrangement:

"Det er et problem, at man indirekte blåstempler konferencen. Den almindelige dansker vil tro, at det er relateret til Rigshospitalet og Københavns Universitet, selvom der ikke er skyggen af sammenhæng," siger han.

Konferencens arrangører har nemlig blot lejet sig ind i lokalerne - men det gør det ikke mindre problematisk, mener Torben Veith Schroeder:

"Det er meget bekymrende, hvis Gud og hver mand kan leje sig ind på universitetet og holde en konference. Hvad hvis det var en fascistisk organisation eller Hizb-ut-Tahrir? Det ville da være kønt," siger han.

Lydløs CD

På arrangementets hjemmeside kan man læse, at åbningstalen holdes af clairvoyanten Jef Martinussen, der også er ekspert i krystal- og lydhealing. Og at Victor Sims senere vil tale om sin egen opfindelse, E-Lybra 9, der kan se, om en krop er i balance og behandle, hvis den ikke er. Maskinen koster omkring 100.000 kroner. Victor Simms firma sælger også andre varer, blandt andet den lydløse CD 'Silent Healing' - en CD, der ifølge hjemmesiden består af "74 minutes of powerful silence" og kan erhverves for 375 kroner.

Den slags hører ikke hjemme på Københavns Universitet, mener Torben Veith Schroeder:

"Det kan være, at der sker fornuftige ting på konferencen, men umiddelbart så er vi absolut på kanten af, hvad vi som medarbejdere på et sundhedsvidenskabeligt fakultet kan være med til. Det er et problem, at man kan mistænke dem for ikke at bygge på de metoder, som vi videnskabsmennesker anerkender," siger han og tilføjer, at han aldrig har hørt om én eneste af de talere, der kommer til konferencen. De har ellers alle flotte titler - eksempelvis kommer Dr. James Oschman, Dr. Mae-Wan Ho, Prof. Dr. Fritz Albert Popp og Prof. Eng. Konstantin Meyl.

Fint samarbejde

Fra arrangørsiden er man ikke overraskende glade for, at universitetet og Rigshospitalet vil lægge lokaler til arrangementet:

"De har også været meget positive over for arrangementet. Man skulle udfylde nogle papirer om, hvad arrangementet gik ud på, og der var ikke noget med, at det var for alternativt eller noget. Vi har også fået lov til at hænge plakater op på universitetet, og i det hele taget har de været meget samarbejdsvillige," siger Melissa Gerrad, der er en af arrangørerne. Hun mener dog ikke, at man bevidst har spekuleret i at lægge arrangementet på Panum Instituttet:

"På en måde kan man da godt sige, at det er en blåstempling, at det ligger der. Men det var ikke sådan, at vi tænkte 'bare vi nu kan holde det på Panum'. Det var nærmere fordi det var den første løsning, der ikke var for dyrt. Desuden er der en klar forbindelse. Vi snakker om medicin - vi har bare en bredere vinkel på det," siger Melissa Gerrad.

På Københavns Universitet ønsker dekan Ulla Wewer - trods en klar aftale om det modsatte - i sidste ende ikke at tale med Information om healing-konferencen. I en mail skriver hun dog følgende:

"Nu er det sådan, at hverken Fakultetet eller Rigshospitalet understøtter, og ej heller nødvendigvis er enige i, de temaer og synspunkter, der bliver drøftet på konferencer og seminarer, der afholdes i vores lokaler," skriver hun og tilføjer, at det "ville være udansk at afskære for informationsudveksling"ved ikke at udleje lokalerne til dem.

En fejl

På Rigshospitalet fortæller sygeplejedirektør, Helen Bernt Andersen, at konferencen næppe havde fået tilladelse til at leje sig ind i hospitalets auditorier, hvis de havde kendt det fulde program:

"Hvis vi havde vidst det, vi ved i dag, så havde vi ikke givet tilladelse til at afholde konferencen hos os. Det vil jeg være ærlig og sige. For det er ikke noget, der falder i tråd med de videnskabelige diskussioner, vi normalt har i vores auditorier," siger hun og understreger, at Rigshospitalet i den indledende kontakt med arrangørerne fik et foreløbigt programoplæg, som ikke stemmer overens med det nye færdige program.

"Derudover har der måske siddet en - i øvrigt dygtig - medarbejder og læst ordene 'Quantum Energy' og tænkt, at det måske havde noget med røntgenstråling at gøre. Vi får jo mange henvendelser og har ikke haft grunde til at betvivle arrangementernes indhold. Men havde man googlet arrangementet, ville man jo finde ud af, at det var noget ganske andet. Og at mange af de personer, der optræder som professorer og doktorer, ikke er kendt af det danske sundhedssystem," siger Helen Bernt Andersen, som dog afviser at aflyse arrangementet:

"Det vil være for dramatisk og samtidig sende et uheldigt signal om, at vi tager afstand fra alt alternativ medicin, og det gør vi ikke," siger hun. Hun vil dog sende et brev til arrangørerne:

"Som medlem af direktionen vil jeg kontakte arrangørerne og indskærpe nogle ting over for dem. Blandt andet kan jeg se, at der er præsentationer af produkter på programmet, og det er helt udelukket, at der kan foregå salg af nogen former for produkter i vores lokaler," siger Helen Bernt Andersen. Hospitalets procedurer for udlejning af auditorier vil også blive gennemgået.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Jakob Schmidt-Rasmussen

De går desværre nok glip af at høre Radovan Karadzics foredrag om, hvad quantum human energy, som han er ekspert i, er ...

Jakob Schmidt-Rasmussen

Det var en smutter, at disse "kvantehealere" fik adgang til at nasse på universitetets ry, lyder det som. Men på Lund Universitet er de ikke bange for at forske i alternativer til de herskende videnskabelige paradigmer på en noget mere kvalificeret måde:

"Parapsykologi och hypnologi inkluderas i ny professur i psykologi"

Lunds universitet har inrättat en professur i psykologi där ämnena parapsykologi och hypnologi finns inkluderade. I dagarna utlyses tjänsten som finansieras med en donation från Thorsenska Minnesfonden.
Faktorer som styr människans varseblivningsprocesser är ett centralt intresse inom psykologin, både i ett historiskt perspektiv och för den moderna forskningen. Forskningen kan tillämpas inom ett brett fält, från klinisk behandlingspsykologi till vittnespsykologi och analys av risker för felaktig varseblivning.
Inom parapsykologin studeras bland annat fenomen som antas yttra sig i form av förnimmelser som inte uppfattas av de fem sinnena. Det kan handla om tankeöverföring, varseblivning oberoende av tid och rum eller vissa personers påstådda förmåga att med hjälp av viljan påverka biologiska och fysikaliska förlopp."

Pengene kom i øvrigt fra en dansker, der først tilbød Københavns Universitet donationen, men de københavnske psykologer ville bruge pengene til mere konventionel forskning og så fik Lund pengene:

"Bakom den nya tjänsten ligger en donation från en dansk margarinfabrikör vid namn Poul Thorsen. Han var fascinerad av parapsykologi och hypnos och bestämde att hans förmögenhet skulle gå till vetenskapen för att möjliggöra forskning kring dessa ämnen. Poul Thorsen dog för 40 år sedan men först nu är pengarna tillgängliga för universitetet. Idag är donationen värd 30 miljoner kronor."

Per Erik Rønne

Det hele kan vel koges ned i ordet:

»Kvaksaleri«.

Det samme med DFs støtte til forskning i »alternativ behandling«.

HB Rasmussen

Erik Boalth: "Jeg synes det er mere problematisk at man i Tyskland praktiserer homøopati og akupunktur i det offentlige sundhedsvæsen."

Akupunktur praktiseres da også i DK, man skal kun selv betale nålene!

I øvrigt er min egen praktiserende og akupunkturuddannede læge meget ærlig om det, nogle gange virker det f.eks. mod migræne, som hun forsøgte med mig, nogle gange ikke (som i mit tilfælde). Havde det virket, ville jeg have kunnet spare en mindre formue i migrænemedicin.

Jef Martinussen

”Clairvoyante krystalhealere på Københavns Universitet”
Uddybende information til artikel i dagens udgave af Information, vedrørende konferencen: www.quantum-medicine.com

Med dyb respekt for journalisters behov for at skrive sensationalistisk finder vi det alligevel på sin plads at perspektivere og kommentere dagens artikel i Information!

Hvorfor skulle professor på Panum og overlæge på Rigshospitalet Torben Veith Schroeder dog genkende nogen af de udenlandske læger og forskere, som præsenterer på konferencen på Panum / Rigshospitalet i september? Havde det været en konference om ”immunologi og evolutionær parasitologi” eller om ”neurologiske implikationer af rodtryk på L4-L5” ville Torben Veith Schroeder, som er professor i karkirugi, jo heller ikke have kendt nogen af talerne!

Det samme gælder udtalelsen fra Rigshospitalets sygeplejediretør Helen Bernt Andersen: Skulle eller burde det være et kriterium for at afholde en konference på Rigshospitalet, at ”..mange af de personer, der optræder som professorer og doktorer (ved konferencen i september, red.), ... er kendt af det danske sundhedssystem”? Hvor insulære og smålige er vi ved at blive i Danmark?

Desuden må vi for god ordens skyld sige til Helen Bert Andersen, at vi fra starten fremsendte en fuld beskrivelse af konferencens baggrund, indhold og mål samt med angivelse af en del af talernes navne. Vi har ikke forsøgt noget som helst fordækt, hverken på Riget eller på Panum!

Men har vi ikke netop kernen til miseren her? Skolemedicinens (og naturvidenskabens) overdrevne specialisering og indavl, som har medført at kun få forskere i dag har overblik eller indsigt i de få, men vigtige, grundlæggende og generiske årsager til de ”store” patologier. Og medført en hysterisk mistænkeliggørelse og rivalisering mellem de forskellige forskningsretninger, som hver især ikke kan se skoven for bare træer.
Jeg skal være den sidste til at skyde mod skolemedicinen, som flere gange har reddet mit liv, men samtidig har det gennem flere århundreders medicinsk (og naturvidenskabelig!) historie vist sig, at det var forskning i ”videnskabens randområder”, som leverede gennembrud, der i dag redder tusindvis af liv dagligt.

Tænk bare på
• Prof. Semmelweis, som blev hånet i hundrede år inden Koch og Pasteur leverede beviserne for bakteriologien
• forskerne bag teorien om Helicobacter Pyloris’ rolle i mavesår, der også blev ignoreret og gjort til grin i over 40 år
• forskerne, som foreslog HPV som årsag til livmoderhalskræft.
• osv., eksemplerne står i kø!

Det er et udtryk for utåleligt hovmod og nedladenhed at udtale ting som: ”De har ellers flotte titler…” citat af Torben Veith Schroeder og ”… der optræder som professorer og doktorer..” citat af Helen Bernt Andersen. Der er igen som helst rimelig grund til at mistænkeliggøre disse forskere, blot fordi deres navne ikke figurerer i medicinske kredse i Danmark!

Og når alt det er sagt, ja, det er rigtigt at netop denne konference udforsker og udfordrer et af videnskabens randområder. Nemlig det randområde som hedder biofysikken. Den ortodokse skolemedicin interesserer sig sjældent for noget som er ”mindre” eller ”finere” end biokemien, som beskrives ved molekyler og celler. Men det er jo ikke de mindste bestanddele vi (og andre levende væsener) er lavet af! Vores krop er opbygget af systemer, organer, væv, celler, molekyler – og dernæst af atomer og af atomernes bestanddele: kernepartikler. Nu er vi per definition udenfor den medicinske verden, men det ved vore kroppe bare ikke!

Vi er nemlig hoppet over i kvantefysikken (quantum physics). Denne del af naturvidenskaben med de kendte grundlæggere Einstein, Bohr, Heissenberg, Schrödinger, m.fl., har nemlig klart demonstreret og eftervist teoretisk, at når man varierer på parametre for protoner, elektroner og andre kernepartikler, så har dette en systemisk effekt hele vejen op igennem hierarkiet af strukturer, som bliver til levende mennesker.

Og på dette niveau er der bred enighed blandt verdens fremmeste videnskabsfolk, at vi mennesker kan betragtes som både stof og energi; dette følger af Einsteins berømte E=mc2. Og at netop på dette niveau af kvantefysisk ”stoflighed” kan man påvirke tilstanden til en elementarpartikel, som igen påvirker tilstanden til et atom, som igen påvirker tilstanden til et molekyle, som igen påvirker tilstanden til en celle, som igen…

Skolemedicinen anvender masser af teknologi, som arbejder efter disse metoder, teorier og principper, tænk blot på MRI scannere og røntgenapparater. De har alle en effekt og påvirkning på det biofysiske niveau. Og man ved fra masser af seriøs neurologisk forskning med EEG i hele verden, at f.eks. meditation har en tilsvarende radikal påvirkning på det biofysiske niveau. Der er f.eks. veldokumenterede effekter af tibetanske buddhistiske munkes evne til at kontrollere kropstemperatur og andre fysiologiske funktioner alene ved hjælp af bevidstheden.

Og det, som konferencen i september gør, er såmænd blot at undersøge, hvad en række ledende forskere indenfor (et af) ”videnskabens randområder” har fundet ud af rent teoretisk, applikationsmæssigt og behandlingsmæssigt! Adskillige af talerne har vundet deres akademiske akkrediteringer ved massiv publicering i peer-reviewed videnskabelige fagblade. Andre er med for at udfordre med resultater, som måske endnu ikke kan forklares, blot observeres!

På det mere personlige plan tager jeg på det skarpeste afstand fra at blive kaldt clairvoyant! Jeg har aldrig været eller givet mig ud for at være clairvoyant. Sammen med min hustru har jeg i næsten 15 år beskæftiget mig i min fritid med netop bevidsthedens / sindets mulighed for at påvirke den fysiske krop til bedre helse. Vi har drevet en skole kaldet In2Spirit, hvor vi underviste i dette, men hvor også en lang række eksterne lærere gæsteunderviste i beslægtede emner, herunder clairvoyance og krystaller. Dette har intet med min person at gøre!

Når jeg er åbningstaler på konferencen så er det alene i min egenskab af medarrangør af årets konference! Som baggrund har jeg en M.Sc. i bølgedynamik og har arbejdet indenfor mange af naturvidenskabens randområder i mange år i tillæg til en karriere ved Dansk Teknologisk Institut som afdelingsleder for erhvervsudviklingsprogrammer. Hvor alternativt er det lige?

Med venlig hilsen
Jef Martinussen

Ole Falstoft

Jamen det er da fint at søge nye veje og finde nye sammenhænge -men når alt kommer til alt er det eneste der tæller:' virker skidtet eller virker det ikke?'
Her må de såkaldte 'alternative behandlingsformer' underkaste sig samme kliniske aftestning som alle andre - men det vil selvfølgelig betyde døden for mange af dem, der endtil fri kan påstå hvad som helst uden dokumentation

Jakob Schmidt-Rasmussen

Godt ord igen Martinussen. Det er sandt at, det er let at latterliggøre en teknologi, man ikke ved noget om. Men det ER altså ret påfaldende, at en psykiater som Radovan Karadicz, der ifølge kolleger er ret inkompetent har valgt at praktisere "kvantehealing" og kalder sig for ekspert i Quantum Human Energy.

Jakob Schmidt-Rasmussen

Det er selvfølgelig en morsom historie med kvinden, der opgav at være alternativ, men man ved faktisk ikke, hvordan anæsteci grundliggende set virker.

Feks. er der efterhånden gennemført mange operationer uden bedøvelse, hvor patienten enten blev hypnoticeret eller havde lært selvhypnose:

Her er et eksempel:

"Mandler fjernet med hypnose som bedøvelse
En artikel fra news24.com skriver om en kvinde som fik sine mandler fjernet med hypnose som eneste bedøvelse. Det skete uden bedøvelse eller smertestillende medicin. Hun kunne spise lige efter operationen og var tilbage på arbejde tre dage efter. Hun fortæller, at hun stort set ikke havde nogle hævelser.

Hypnose i anæstesi (bedøvelse)
Det er helt almindeligt kendt at mennesker kan hypnotiseres ind i en tilstand, hvor centralnervesystemet ikke opfatter de smerte signaler som kommer fra kroppen. Dermed opfattes smerte ikke af hjernen og når det er tilfældet, så mærker man ingenting.

Der kommer konstant uafhængige rapporter fra læger, psykologer, professionelle hypnotisører om disse bedrifter indenfor hvad der kunne kaldes mindbody medicine. At tænke sig, at du ved hjælp af dit eget sind kan bedøve dig selv og på den måde undgå smerte! " Læs resten på: http://www.jacobstrachotta.dk/2007/12/03/fik-fjernet-mandler-i-hypnose/

jeg har tidligere skrevet om dette på min blog. Det indlæg kan ses her:

http://forkullet.blogspot.com/2008/06/quantum-medicine.html

Til Jef Martinussen kan jeg kun sige at du taler ikke sandt. Her er den måde du præsenterede dig på på healerringen.dk:

"På kursuscenteret Snoagergaard arbejder jeg sammen med min kone Angie Martinussen om at undervise i:
Krystalhealing og lydhealing
Healing og clairvoyance
Healing og samtaleterapi
Meditation og visualisering.
Medlem af det engelske College of Healing."

Der fremgår det tydeligt at du har undervist i clairvoyance. I øvrigt kan jeg konstatere at du har fjernet denne side nu, så kan man jo tænke lidt over hvorfor.

Jakob Schmidt-Rasmussen

Der er intet "alternativt" ved at benytte hypnose i stedet for bedøvelsesmidler ved operationer; det er gjort tusinder af gange og er den eneste mulighed, som personer, der er overfølsomme overfor bedøvelsesmidler har, hvis de skal opereres.

Her kan du se en video af en hypnotiseret kvinde, der bliver opereret i knæet:

http://video.msn.com/video.aspx?mkt=da-dk&vid=38d23e53-eaf3-49db-a48e-e2...

Karsten Aaen

Nu er der jo forskel i selv at undervise i clairvoyance og så invitere clarivoyante til at undervise... Men forskel går måske helt hen i hovedet på nogen...

Mht. termen 'alternativ medicin' handler det aldeles ikke om kliniske test og dobbelt-blind forsøg. Det handler om at den alternative medicin har en totalt anden krops opfattelse end den gængse opfattelse blandt bl.a. danske læger, som er den at kroppen ikke er et system, men at når man f.eks. har ondt i benet eller får konstateret en sygdom, ja så gælder det udelukkende om at få behandlet symptomerne, ikke selve årsagen til sygdommen. Sådan har det i hvert fald været; heldigvis er der mange læger, som nu ser anderledes på det.

Må jeg ikke erindre om at de alternative behandlere i årtier har råbt om at at for meget rødt kød giver kræft (hvis man spiser for meget af det). Og hvad sker der så: Jo, der kommer såmænd en undersøgelse, lavet på god videnskabelig vis, som viser at det sørme - er sandt!

Biokemi er den måde man behandler folk på nu, biofysik vil blive fremtidens måde at behandle folk på. Her er en artikel om nogle celler som har antennerne ude når information skal spredes rundt i kroppen. Dette sker via impulser. Går der kludder i det, har vi balladen. link til artiklen:
http://jp.dk/arkiv/?id=1395978&eceExpr=antenner"%20/>&eceArchive=o

Dette er, som jeg ser det, biofysik.

Jakob Schmidt-Rasmussen

Ideen var ikke, at der skulle undervises i clairvoyance i Lund, Aaen. Der forskes i clairvoyance i Lund.

Morten Nielsen

Det ville vist være et månedsprojekt at rydde op i alt sludderen her på tråden.
Det er misvisende at sige, at akupunktur har "vist sig" at virke, "om ikke andet så med placebo", og at dette skulle være kommet bag på nogen. Placebo-effekt findes ved alle behandlinger og skal metodisk ekskluderes for at kunne sige noget om en specifik behandlings specifikke effektivitet. Det er standard-lægevidenskab. Placebo-effekten gælder kun subjektive effektsmål (smerte, kvalme), ikke objektive (helbredelse), hvilket stiller de alternatives påstand om at "helbrede sygdommen, ikke symptomerne" i et noget andet lys. Akupunktur efter det klassiske system har endvidere ingen øget virkning over såkaldt "sham acupuncture", hvor nålene placeres tilfældigt, eller hvor penetration kun simuleres. En så simpel metodisk forholdsregel anvendes desværre kun yderst sjældent i den pengeædende "alternative forskning", men når det sker forsvarligt er resultatet entydigt. Der er ingen magi i nålene.

"Biofysik" er betegnelsen på et grundfag på lægeuddannelsen, og der er intet hokuspokus eller "først nu ved at få øjnene op" over det. Forståelsen af nerveimpulsen på elektrokemiske principper er detaljeret og har været det i mange årtier. At udkaste "biofysik" til et nyt behandlingsparadigme vidner om fuldkommen mangel på kendskab til de principper, evidensbaseret og naturvidenskabelig medicin i forvejen baserer sig på.

stud.med
Morten

Morten Nielsen

Hvad angår migræne og gigt og lignende sygdomme, der er karakteriseret ved symptomer, der fluktuerer tilfældigt eller semitilfældigt i styrke, tilskrives alternativ behandling hyppigt uretmæssigt en effekt, der reelt skyldes sygdommens spontanforløb. Banalt: Patientens symptomer forværres, patienten søger behandler mens symptomkurven topper, "behandlingen" indledes og symptomerne mildnes (som de ville have gjort alligevel). Behandlingen får æren.

Det er en vigtig årsag til at både patienter og behandlere narres til at tro, der er effekt i alternativ behandling. Også "regression mod gennemsnittet" og flere andre mekanismer spiller en rolle.

Det er således ikke spor overraskende, at akupunkturen ikke "altid" hjælper på migrænen, som vi hører oppe i tråden, men måske snarere, at patienten selv kan huske eksempler, hvor "effekten er udeblevet". Normalt huskes miraklerne mens fiaskoerne glemmes. Kognitiv dissonans spiller også en rolle her.

Kristine Nielsen

Hvor er det ærgeligt at folk igen igen udtaler sig kritisk og nedladende overfor ting som de intet ved om. Jeg er sikker på, at hverken journalisten eller de, som har skrevet de mange fine, sure kommentarer, ved noget som helst om kvantefysik. Hvorfor er folk så bange for alt nyt?

Skal man kritisere eller nedgøre noget, bør man i det mindste sætte sig grundigt ind i det først.

Jeg har selv været imod alt hvad der var alternativt og "ikke bevist", men det var udelukkende fordi jeg var bange for at tage ansvar for mit eget liv og helbred og fordi jeg INTET vidste om tingene. På den anden side forstod jeg heller ikke, som almindeligt menneske, hvordan en hovedpinepille eller en mobiltelefon virkede - men jeg brugte det stadig. I dag er jeg heldigvis blevet klogere og mere nysgerrig......og medicinfri.

Jeg kan opfordre alle skeptikere til at møde op til konferencen - så kan man jo dømme bagefter, når man ved lidt om tingene. Det ville være mere sagligt.

Jakob Schmidt-Rasmussen

Jeg ved en smule om kvantefysik og det er en banalitet, at en dybere forståelse for kvantefysikken vil kunne bruges til en bedre sygdomsbehandling. Det niveau befinder videnskaben sig bare ikke på i dag. Hvis de vcirekligt har opdaget noget nyt, der virker så godt at det kan dokumenteres ville det ikke have været alternativt: de opdagelser ville lynhurtigt blive en del af de almindligt anerkendte videnskabelige paradigmer.

Ganske sigende solgte kvantehealeren Radovan Karadizc et fuldstændigt virkningsløst apparat, som han påstod kunne helbrede alvorlige sygdomme. Og hans etiske integritet kender verdenssamfundet jo alt til ...

Jeg er også clairvoyant. Hvad ser jeg? Ohhh...Jeg ser Socialdemokratiet og Radikale Venstre ved magten i år 2010. Oh, ve! Oh, gys!

Kristine Nielsen

Dejligt at vi alle har forskellige meninger og holdninger. Men hvor ville det være skønt hvis man ikke generaliserede men i stedet skrev "JEG mener at......"

Og husk så lige på, at Jorden også var rund for 1000 år siden selvom vi ikke kunne bevise det dengang.

I Ægypten brugte man for tusinder af år siden okselever til at kurrere øjensygdomme. De vidste sikkert ikke hvorfor - i dag ved vi det virker pga. af det store A-vitamin indhold. Men det virkede altså også før man vidste hvorfor.

Man kan jo undre sig over, hvorfor noget er "alternativt" i Danmark og helt accepteret i et andet, europæisk land. Jeg mener da også at man uddanner folk på universiteterne i Frankrig, Tyskland og England? Eller er det kun i Danmark?

Tænk på hvor lille en del af menneskets krop, kemi, fysik m.m. vi egentlig ved noget om. Vi bliver klogere og klogere (forhåbentlig) og får en større og større bevidsthed. Så om 10 år kan vi sikkert modbevise meget af den "videnskab", som vi i dag var helt overbeviste om.

Mange glemmer, at den viden som "alternative" behandlere bruger oftest er baseret på forskningsresultater fra hele verden!!! Vel og mærke forskningsresultater lavet af "videnskabelige" folk. "Alternativ" behandling handler om andet end krystalkugler og lilla tørklæder - det handler om at tænke holistisk. Og tænker man holistisk ved man også at sygdomme ikke er monocausale - der er ofte flere årsager og de er forskellige fra individ til individ. Derfor kan det være svært at "bevise" meget af den alternative behandling. Man behandler ikke astma eller migræne med ét præparat - for årsagerne er individuelle. Det kan desværre være meget svært at overskue for den "etablerede" verden. Så der søger man oftest én løsning til ét problem.

Så lad os være åbne og glæde os over nye tiltag og forandringer - ellers ender vi i middelalderen igen, hvor al nytænkning var forbudt.

Fint, at nogle her på sitet ved EN SMULE om kvantemedicin, men ville det ikke være dejligt at blive endnu klogere på området? Dem der kommer på konferencen ved helt sikkert en del mere end vi gør. Så glæder mig til at se jer i september.

Jens Thorning

Det er i øvrigt ganske enkelt - over alt i underholdningsindustrien, over alt i Hollywood, over alt i de såkaldt toneangivende kredse, og sådan har det været i årtier - måske meget længere - er det alternative, det overnaturlige accepteret; det må blot for enhver pris ikke brede sig i befolkningernes brede lag, så de gør oprør mod tilværelsen som mekaniske robotagtige forbrugere, derfor tordner de såkaldte eksperter mod al nytænkning med afdøde storinkvisitor Arthur C. Clarke (Discovery Channel) som forbillede.

Kristine, der er ingen der er imod alternative metoder. De skal bare leve op til de samme videnskabelige krav som alt andet. Det gør homøopati f.eks. ikke, og heller ikke det der præsenteres på kvante medicin messen, så vidt jeg har kunnet læse mig til (og jeg har taget mig tid til at læse om emnerne og også den forskning som visse af talerne har foretaget).

Hvis du har en religiøs tro på at det virker, så er det fint synes jeg. Men lad være med at lade som om det har noget med videnskab at gøre, tak.

Jakob Levring

Det afgørende må alene være om det virker eller ej, testet ordentligt i dobbelt-blind forsøg. Så kan det være lige meget hvad man kalder det.

Kristine, selvom nogen måske for 1000 år siden ikke var klar over at jorden var rund, er dette ikke et argument for at andre opfattelser, der ikke er anerkendte på parnasset, er rigtige.

Selvfølgelig er det vigtigt at have en vis ydmyghed overfor anderledes måder at anskue verden og, i dette tilfælde, medicinske problemer på, men hvorfor skal de såkaldte alternative behandlingsformer ikke leve op til samme krav til evidens og statistisks signifikans som almindelige behandlingsformer?

Og måske endnu mere interessant, når en alternativ behandlingsform eller et alternativt præparat har vist sig ikke at virke (udover en evt. placeboeffekt), som f.eks. homøopati, hvorfor forsvinder behandlingsformen/præparatet så ikke?

Kristine Nielsen

Jeg tror dette kan blive en meget lang og trættende diskussion. Alternativ behandling handler ikke om en religiøs tro på tingene. Det ved vi vidst alle.

Urtemedicin er i Danmark alternativ behandling til trods for, at der er lavede utallige dobbeltblindede placebo forsøg. Som sagt: det er IKKE en flok hekse der sidder og blander ting i en gryde - det er forskere. Jeg er selv "alternavtiv" behandler (hvis man da kan kalde ernæring og livsstil for alternativt" og mine undervisere har været læger, biomedicinere m.fl.
Mht. kvantemedicinen er de fleste af de maskiner der bruges i dag computerstyrede - dvs. de måler og scanner uden at en behandler er inde i billedet. Og det er jo ret så bemærkelsesværdigt at maskinerne faktisk kan finde ud af hvad levende væsener fejler, uden at man har fortalt dem noget. Men det skal man måske selv opleve. Jeg blev i hvert fald overbevist, da jeg så effekten på dyr (som jo ikke ved at man tester eller behandler dem). Da jeg selv er skeptisk af natur blindtester jeg altid i starten for at se om tingene virker - og det gør de faktisk ofte. Og det hele er faktisk ikke så mystisk, når man lige sætter sig lidt ind i tingene.

Vi ved alle, at røngten (som jo også er energi / bølger / stråling) har en skadelig virkning i for storre mængder, så hvorfor skulle en anden form for energi så ikke kunne være gavnlig? De mennesker jeg kender (som forresten har arbejdet både med medicin og kemi på universitetet) synes at kvantemedicin er ganske logisk. De forstår det faktisk langt bedre end jeg selv gør.

Hvis man ikke tror på homøopati, er det højst sandsynligt fordi man ikke har prøvet det - det virker ganske kraftigt (også selvom man ikke tror på det). Så de af jer, der udtaler sig kritisk om "alternativ behandling" - har i selv prøvet det eller sat jer ind i det overhovedet? Eller er det bare på baggrund af en tv-udsendelse eller en enkelt "kvaksalvers" fejltrin at i underbygger jeres teorier?

Medicin er ofte "videnskabeligt gennemtestet" og alligevel laves der fejl hele tiden - medicin trækkes tilbage, fordi det ikke har den ønskede virkning eller der opstår uforudsete bivirkninger. Så det kan være ret umuligt at dokumentere noget 100%.

Men først bliver man vist nødt til at definere hvad begreberne "alternativ" og "videnskabelig" er for nogle størrelser og det kan som sagt blive en længere diskussion, som jeg ikke vil tage her.

Og til Jakob: nej selvfølgelig er eksemplet med "at jorden også var rund for 1000 år siden" ikke et argument for, at alt andet i verden er korrekt, men det viser, at de ting som vi antager for at være "sande" og "videnskabelige" altid vil være bergænsede af vores nutidige viden og erfaring. Så ting kan altså godt være sande, selvom de ikke er bevist.

Men håber, at flere skeptikere vil sætte sig lidt ind i tingene inden de udtaler sig. Det vigtigste er vel at vi tager ansvar for vores eget liv og helbred og ikke forhindre andre i at gøre det samme.

Kristine, hvis homøopati virker, hvor er så de videnskabelige resultater der viser det? De findes ikke. Jeg har læst en del forskning, sat mig ind i tingene, så please hold op med at tro at folk ikke har sat sig ind i tingene fordi de er uenige med dig.

Du har en tro på det her, og det er lige det der er det centrale: en tro. Jeg er da ligeglad med om dine undervisere har en uddannelse i det ene eller det andet. Hvis der ikke er bevis for det de siger, så forbeholder jeg mig retten til at være skeptisk. Så kan det jo godt være at beviset kommer en dag, men indtil da kan jeg ikke se hvorfor jeg skulle tro på sådan noget som at vand har en hukommelse.

Jeg anerkender bestemt at folk kan få en vis tilfredsstillelse ud af disse ting, lige som mange mener at de er blevet helbredt igennem bøn. Men det er bare ikke videnskab, det har mere at gøre med religion.

Jakob Levring

Alle diskussioner om alternativ behandling er trættende og tillige deprimerende, men ikke mindre nødvendige af den grund.

Kristine, et par referencer til videnskabelige, peer-reviewede artikler der konkluderer at homøopati, siden du hævder at netop det virker "ganske kraftigt", har en signifikant effekt, ville nok få omvendt et par skeptikere. Desværre eksisterer sådanne artikler næppe, som Daniel B skriver, og det er næppe fordi det ikke er blevet undersøgt.

Og så kan man jo tænke lidt over at overskuddet fra denne spændende konference bl.a. går til behandling af AIDS-syge i Afrika. Med homøopati.

Jakob Schmidt-Rasmussen

Det er helt fint og meget konstruktivt, at folk vil tage ansvar for deres egen sundhed. Men der er faktisk en del "naturmedicin", som direkte eller indirekte er farlige. Såkaldte "naturlige lykkepiller" modvirker f.eks. HIV-medicin og hjertemedicin. Der er masser af eksempler på at "alternativ" medicin er sundhedsskadelig og den type fikse ideer får ofte folk til at undlade at få en fornuftig og relevant behandling i tide.

Det værste eksempel på en "alternativ behandler", som jeg er bekendt med, var en "terapeut", der bildte en dybt ulykkelig mor og hendes dødssyge søn ind, at hun kunne suge AIDS ud af kroppen på ham med plastikfrugter. Staklerne var desperate og dumme og blev plukket af svinet ...

Jeg er skam yderst åben overfor alternative kosmologier; men det er ikke det samme som at være hverken svindler eller idiot.

Jakob Levring

Da denne tråd er ved at være død, er det vist tid til lidt humor:

http://www.freethunk.net/guestartists/brian-hughes-homeopathist.php

Tina Brandt Jensen

At Sanse

De fleste af os, sanser kun bevidst 4% af vores omgivelser, det har astrofysikken nu fastlagt.

De sanser vi anvender til dette er, syn-, smag-, høre-, lugte- og følesansen.

Vi lærer fra fødslen hvordan disse sanser skal anvendes. Derfor vil anvendelsen af vores sanser begrænses til de lærere vi får gennem livet.

Det at vide, at det dyr man ser når man kikker på landmandens mark er en ko og at den er hvid og sort kræver ikke bare synssansen og høresansen, men udviklingen af disse to sanser. Det kommer når en voksen gør barnet bevidst om hvordan man navngiver farver og former.

Ved at gøre barnet bevidst om hvordan man anvender de alment kendte sanser syn-, smag-, høre-, lugte- og følesansen bliver barnet rustet til at begå sig i verden. Eller hvad?

For hvor sidder kreativitet, talent, inspiration og intuitionens sanser? Er det sanser?

Men hvis kreativitet, talent, inspiration og intuition ikke er sanser, hvor kommer de så fra? Hvordan forklarer videnskaben at man har disse evner. Genetisk? Mange forslag er kommet med tiden. Bl.a. at kreativitet, talent, inspiration og intuition kommer til en, udefra, i drømme, klarsyn, tanker, åndeverdenen, men også viden fra tidligere liv er muligheder, som er kommet på bordet.

Men vi er ikke rigtig kommet videre med denne del af naturvidenskaben. Mange forslag ignoreres og latterliggøres til tider, men ingen nye forslag kommer fra den etablerede videnskab. Det virker som om at angreb er bedre end forsvar og så længe man angriber de fremkommende forslag, kan man kamuflere sin uvidenhed.

Astrofysikerne har nu lagt fast, at det videnskabeligt kan bevises, pga. universet sammensætning og udvidelsesmønster, at den stof-energi som denne verden består af faktisk ikke kendes. Kun 4% af den stofenergi der omgiver os kendes, er navngivet og er udforsket af videnskaben. Det betyder, at de fysiske love, som beskriver vores krop og omgivelser med bl.a. tid, afstand masse og ladninger, kun har formået at beskrive 4% af hvordan vores fysiske verden hænger sammen. Vi går rundt i stofenergi, som vi ikke har navn og fysiske love for udtaler den danske Astronom Uffe Gråe Jørgensen, ph.d. fra Niels Bohrs instituttet i København.

Vi må pt. sande at vi ingen videnskab har, som kan beskrive mere end 4% af vores verden og dermed også vores menneskelige krop, sjæl, ånd, sanser og bevidsthed.

Voksne kan ikke give børn en lærdom, når de selv er begrænset i deres udvikling af sanser. Det svarer til at et barn vokser op i junglen og aldrig lærer at tale. Når barnet møder civilisationen kan det ikke kommunikere og dermed ikke få at vide, hvordan verden hænger sammen.

Det samme gælder sanser for kreativitet, talent, inspiration og intuition. Hvis vi ikke anerkender dem og seriøst begynder at finde frem til deres styrker, finder vi aldrig ud af hvordan den verden vi lever i hænger sammen.

Mennesket er i dag mere søgende end nogensinde. At søge efter mening i og oprindelse af livet, er en urkraft i menneskeracen, som er til stede, når vi mangler bevidsthed om og mening med livet. Og det gør vi så sandelig. 96% af brikkerne mangler i de flestes bevidsthed og det er ikke sjovt at mangle så mange brikker i puslespillet. Det kan give mange mennesker stress og frustration over det manglende indhold i livet.

Det der skal til, for at komme videre, er en udvikling af nye videnskabelige bevidstheder om nye fysiske love.

Robert Jahn Ph.D, Professor Emeritus, Princeton Universitet og Brenda J. Dunne, MS. Er pionere inden for dette uudforskede område. Tilsammen har de gennem 27 år på PEAR laboratoriet, på Princeton Universitet kunne vise med statistisk signifikans, at mennesker besidder sanser som bevidst kan anvendes, til at påvirke eller ændre fremtidige fysiske hændelser. Se videre på:
http://www.princeton.edu/~pear/human_machine.html.

Professor Robert Jahn må konstatere at det statistisk kan vises, at mennesker besidder sanser som man med de gængse videnskabelige love, kan bevise den fysiologiske effekt af (hvilket i sig selv er fantastisk). Men som fysiker, må han også frustreret indse, at den fysiologiske effekt af information overførsel fra og til mennesker eller omgivelser, ikke kan beskrives efter de fysiske love, der i dag er bevidste for os.

Et skridt på vejen viste professor i fysik, Eugene Polzik fra Niels Bohrs instituttet i oktober 2006 da han offentliggjorde sine resultater om teleportation. Hvilket betyder flytning af information fra et sted til et andet, uden fysisk kontakt mellem de implicerede. Det var lykkedes forskergruppen at bevise, at teleportation virker – I eksperimentet teleporterede de information mellem lys og atomartstof. Nature. 2006 Oct 5;443(7111):557-60.

For at få kendskab til 96% af verdens beskaffenhed, er vi nødt til at udforske menneskelige sanseoplevelser, som vi ikke kender oprindelsen af i dag. Dette kræver at vi må finde nye fysiske love for disse oplevelser og deres sanse-organer, eller skal man kalde det sanseantenner. Da vi ikke ved hvad det er, kan vi heller ikke give det navn, kun anvende det ydmyge ordforråd vi kender i dag. Vi kan kalde det overførselsindtryk, for det kan komme fra andre mennesker (kaldet telepati) fra ting, dyr, planter eller sten, ja fra alt hvad der så end er i den verden vi faktisk kun kender 4% af. Vi kommer ikke til at kende omfanget heraf, før vi seriøst begynder at undersøge disse sanser.

Vi ved for lidt om livets opståen og virke, til at kunne tillade os, som samfund, at dømme hvilken vej der er rigtig og hvilken der er forkert forskningsmæssigt at gå. Vi må tilbage til den oprindelige naturvidenskab, altså naturens videnskab, hvor der observeres de hændelser der sker og undersøges hvorfor, uden at dømme om det er rigtig eller forkert. Alt der sker er eksakt, det kan ikke bortforklares. Derfor er videnskaben nødt til at undersøge shamaner, clairvoyanter, psykiske medier, ja alt indenfor overførselsinformation blandt mennesker, dyr planter og vand på deres præmisser. Det er brillerne, der er på, som ser - da naturvidenskaben kun kan beskrive 4% har videnskaben brug for andre brillestyrker.

Forskerne og de politiske beslutningstagere kan vælge at ignorerer eksistensen heraf og dermed hæmme udviklingen. Men flere og flere mennesker accepterer at disse sanseoverførsler sker, og vi må prøve at finde en vej til viden, som kan beskrive og præsentere disse sanser.

Jeg tror at forskning i disse overførsels sanser vil give videnskaben et gennembrud og en hastighed vi aldrig har set før i menneskets historie.

Først når vi kommer tættere på viden om disse sanser, som ligger til grund for kreativitet, talent, inspiration og intuitive sanser, kan vi finde lovene herfor, og på den måde lære at udvikle alle de sanser, som er indlagt i det menneskelige legeme. Jeg tror, at jo mere vi undersøger disse overførsels sanser, jo hurtige kan vi nærme os noget af det stofenergi, som udgør 96 % af verdens beskaffenhed vi endnu ikke kender.

Hver enkel forsker og alle kreative mennesker i verden, hvilket også er dig, kan give et stort bidrag til denne forskning, hvis I tør tænke i den retning. Alle ligger inde med en kolossal viden om netop deres felt. De fleste af jer må have tænkt på, hvor kommer denne kreative tanke eller intuition fra? Hvis I tør holde fast ved det spørgsmål og søge viden herom, vil bevidstheden udvikle videnskaben herom.