Læsetid: 3 min.

Forsker: Det er ikke kun et kønsproblem

Det er ikke kun kvinderne, der er utilfredse med arbejdsmiljøet på universiteterne, vurderer ekspert og opfordrer universiteternes ledelser til at vågne op få gjort noget ved arbejdsmiljøet
5. juli 2008

Lektor Cathrine Hasse fra Danmarks Pædagogiske Universitetsskole har netop færdiggjort et stort forskningsprojekt om arbejdsmiljøet blandt universitetsansatte fysikere i Europa. Hun kan godt genkende utilfredsheden fra Ingeniørforeningens undersøgelse, der viser, at 35 procent af kvinderne regner med at søge væk fra universitetet inden for de nærmeste år:

"Vi har oplevet, at det i ekstrem grad er kvinderne, der søger væk. Men det er ikke kun et kønsspørgsmål. Der tegner sig et billede af, at der er noget overordnet galt med universiteterne som arbejdspladser," siger Cathrine Hasse.

Og det stemmer faktisk meget godt overens med Ingeniørforeningens undersøgelse - for selv om kvinderne fører statistikken med 35 procent, så svarer hele 23 procent af de universitetsansatte mænd, at de regner med at søge væk fra universitetet:

"Der er en stor gruppe af kvinder, der er utilfredse - og en lidt mindre, men stadig stor gruppe mænd, der ikke bryder sig ikke om arbejdspladskulturen på universiteterne. Så kan det godt være, at der er en gruppe hårdkogte mænd, der synes det er helt fint - men det ændrer ikke ved, at rigtig mange er utilfredse," siger Kathrine Hasse

Grundholdningen

Cathrine Hasse mener ikke, at universiteternes ledelser er fulgt med udviklingen:

"Universiteterne har været inde i en rivende udvikling i de seneste år, og alt tyder på, at lederskabet på universiteterne ikke har magtet af følge med - slet ikke hvis man sammenligner med det private erhvervsliv, hvor man er meget længere fremme, når det kommer til sådan noget som Human Resource Management."

Det er hele grundholdningen på universiteterne, den er gal med, mener Cathrine Hasse:

"Problemet er de attituder, man fra ledelsens side møder medarbejdere med. At man rynker på næsen, hvis folk skal hente børn, og skaber en stereotyp forestilling om, at jo længere tid, man er på arbejdspladsen, jo bedre en forsker er man," siger hun.

Lige som flere andre peger Cathrine Hasse også på de mange løse ansættelser som et problem:

"Der er ikke længere sikkerhed i ansættelsen, for det er blevet almindeligt at gå fra den ene løse kontrakt til den anden. Man ville føle sig langt bedre tilpas i arbejdslivet, hvis man var sikker i sit job. Desuden har det en afskrækkende effekt på de nye, at de kan se, hvordan de ældre har gået på løse ansættelse år ud og år ind."

Kom i gang

Cathrine Hasse har også interviewet fysikere fra andre europæiske lande - og utilfredsheden er meget stor i Danmark, fortæller hun:

"De danske forskere var blandt dem, der kritiserede arbejdsmiljøet og politikernes forskningspolitik mest. Forskerne fra de syd- og østeuropæiske lande var mere positive," siger hun.

Men Danmark har også været meget langsom til at komme ud af starthullerne og få ændret den hårde kultur på universiteterne, hvis man sammenligner med de andre europæiske lande, mener Cathrine Hasse:

"Man har gjort meget mere end i andre lande. I Spanien har man decideret taget initiativer til at ændre arbejdskulturen, og det har fået lagt flere kvinder ind i job på de spanske universiteter," siger hun og tilføjer:

"Det handler i første omgang om at vågne op og erkende, at det ikke er i orden, det der foregår. Det er et selvstændigt problem, at vi har haft en forestilling om, at vi er verdens bedste, når det kommer til ligestilling - det har nok lullet os lidt i søvn," siger Cathrine Hasse.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Chresten Dyhre

Hvordan tror I arbejdsglæden er, hvis man knap nok har råd til at følge med i de relevante tidsskrifter, når udstyret er nedslidt, mon så ikke en privat ansættelse kunne virke interessant selvom den ikke giver voldsomt meget mere i løn?