Læsetid: 4 min.

København springer ud

Københavns turistorganisation, Tivoli og SAS forsøger målrettet at 'brande' København som en attraktiv destination for homoseksuelle. Men aktivister sætter spørgsmålstegn ved, om satsningen på købestærke homo'er reelt er til de homoseksuelles fordel
SAS, Tivoli og Wonderful Copenhagen engagerer sig mere og mere i arrangementer som Copenhagen Pride. -De homoseksuelle er et spændende segment for os, fordi de har et højt forbrug og rejser meget,- siger kommunikationschef i Wonderful Copenhagen, Peter Rømer Hansen

SAS, Tivoli og Wonderful Copenhagen engagerer sig mere og mere i arrangementer som Copenhagen Pride. -De homoseksuelle er et spændende segment for os, fordi de har et højt forbrug og rejser meget,- siger kommunikationschef i Wonderful Copenhagen, Peter Rømer Hansen

15. juli 2008

I lørdags gik knap 2.000 mennesker ombord på et krydstogtsskib i Københavns Havn. Det usædvanlige var, at de alle havde købt deres rejse gennem et rejsebureau for homoseksuelle.

Krydstogtet er kun én af de mange aktiviteter for homoseksuelle, som finder sted i København denne sommer, for der er rift om det købestærke, lyserøde segment.

Tivoli satser på de homoseksuelle med arrangementet Tivoli Goes Gay, og SAS sætter ekstra fly ind for at flyve de homoseksuelle deltagere i Outgames 2009 til København. Hos Københavns turismeorganisation, Wonderful Copenhagen, er man ikke i tvivl om, at det er en god strategi at satse på rige, homoseksuelle turister.

"Vi vil gerne brande København som en moderne by med frisind og høj livskvalitet", siger kommunikationschef Peter Rømer Hansen.

"De homoseksuelle er et spændende segment for os, fordi de har et højt forbrug og rejser meget. Og så er de trend-sættende, hvilket er en gevinst for resten af vores branding af København," siger han.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jens Thorning

Populært er det ikke at sige:

Men hvorfor nu - når alle andre menneskelige specialgrupper forfølges mere end nogen sinde, og der er nul tolerance over for muslimer og pædofile, grønlændere ("han klynker som han altid har gjort", Søren Espersen om Lars Emil Johansen) og alle de andre afvigere - skal de homoseksuelle hyldes af Bush og Fogh?

Svaret er naturligvis, at de har fundet det opportunt - andre ville sige, kommet til fornuft - at konvertere fra 1970'ernes venstreorientering til de nye tider og ofte boltrer sig i globaliseringsjobs inden for IT, design og underholdning og dermed forbereder fremtidens problemfri Dream Society, som optimisterne i det såkaldte Institut for Fremtidsforskning forestiller sig, idet de vælger at fratænke klimaforandringer, krig, sult og den slags faktorer.

Der er også en del af dem i forbilledbyen New York - gennemsnits-newyorkerens dagligliv er beskrevet med uhyggelig præcision og dokumentarisk integritet i TV-serien og filmen "Sex in the City"* - i San Fransisco og i de progressive miljøer, vi alle kender fra Hollywood.

Derfor er en mand som direktør for Sædeligheds-Politiet dr. Jersild, der prøvede at belyse "problemet" i bogen "Hvorfor er de sådan?", utænkelig i dag, og Fogh overvejer at deltage som sympatisør i Gay Pride-parader, om han fremviser en Mohammed-tegning vides dog ikke, mens forargelsen over de tilbagestående østeuropæere er stor, og Vestens selvglæde når utænkelige højder.

*forsøg på ironi

Jakob Schmidt-Rasmussen

Nultolerance overfor grønlændere? Er det "grønlænderfobi" at en dansk politiker kritiserer en anden poitiker af politiske grunde?

Men hvor var "antiracisterne", da grønlændere stenet ud af Gellerup?

"04. jul. 2008 23.44 Indland Opdat.: 05. jul. 2008 07.54
Grønlændere i Gellerupparken ved Århus har i årevis været udsat for racistisk betonet forfølgelse fra arabiske og somaliske beboere. Nu har en gruppe grønlændere måttet flygte, skriver Århus Stiftstidende.

- Jeg kunne ikke længere klare at være skydeskive. Det var et psykisk pres. Men jeg er vred over, at det var os, der måtte ud. Det var jo dem, der angreb os, siger Johanne Christiansen.

Hun blev sammen med de andre akut hjulpet af kommunen til at flytte. Grønlændere i Gellerup bliver nemlig stenet, overfaldet og forhånet. De trykker sig mestendels i deres lejligheder, fordi de er bange for at gå ud. De er fredløse og jaget vildt i området.

Fuck hjem til Grønland
Råb på gaden som: "Fuck hjem til Grønland, det er vores Gellerup", er helt almindelige, ligesom det er normalt, at arabiske unge skyder fyrværkeri efter dem.

Den form for "antiracister" er den samme type, som dem der sad i EU's forrige råd til bekæmpelse af racister. EUMC forsøgte at tilbageholde en rapport om antisemitiske overgreb i EU.

Men de forsøgte at hemmligholde rapporten, fordi det viste sig, at hovedsageligt var unge muslimer. der stod bag overgrebene.

Politikerne har brug for rapporten, hvis de skal kunne forbygge antisemitiske overgreb, så derfor beskyttede EUMC i realiteten islamistiske racister og derfor blev rådet nedlagt ...

Jens Thorning

Ja, netop - grønlændere en en reelt forfulgt gruppe; det er de homoseksuelle ikke, tværtimod hyldes de ved enhver given lejlighed af politikere, presse og erhverslivet - de har oven i købet købekraft og er interessante for reklamebranchen!*

Ganske vist er der masser af tit helt unge mennekser i byen, der leder efter "bøsser", der skal udsættes for vold, men da de ingen anelse, kun vage, forældede og groteske Monty Python-lignende forestillinger, har om, hvordan "de" ser ud, sker der som oftest (heldigvis, da) ingenting.

*sarkasme

Ole Falstoft

'Disse muslimer ude i Gellerupparken er kun lejere de ejer ikke højhuse
de har ikke ret at behandle grønlændere på en racistisk måde'
En pudsig formulering. Var det anderledes hvis de boede i ejerbolig? Er det OK at være racist når man er over et vist indkomstniveau?

Jens Thorning

Ja, men jeg går da ud fra, at de ankommer med den faste partner, monogame som de er, og er lige så lidt til sidespring som andre velbeslåede turistægtepar fra München eller Minnesota!

Jeg mener, når de ligefrem bliver fremhævet som forbilleder, en slags omvandrende Mohammed-tegninger, kan man vel godt tillade sig at lave lidt sjov med dem, ikke? Med alle de penge, de åbenbart har, kan de tage det!