Læsetid: 3 min.

Nicolas, Nicolas, Nicolas ... og Carla

Hvis alle lande havde en præsident som Nicolas Sarkozy, der var gift med en kvinde som Carla Bruni Sarkozy - ja så var der måske slet ikke nogen agurketid overhovedet. Og ikke et ord om Tour de France
Gemmer hun mon en lille ny under kjolen? Præsidentfrue Carla Bruni-Sarkozy (tv.) og hendes foretagsomme mand holder liv i de franske medier, også i Agurketiden. Her benytter parret Bastilledagen mandag til at hilse på det frigivne FARC-gidsel Ingrid Betancourt.

Gemmer hun mon en lille ny under kjolen? Præsidentfrue Carla Bruni-Sarkozy (tv.) og hendes foretagsomme mand holder liv i de franske medier, også i Agurketiden. Her benytter parret Bastilledagen mandag til at hilse på det frigivne FARC-gidsel Ingrid Betancourt.

Philippe Wojazer

Indland
16. juli 2008

PARIS - Naturligvis findes agurketiden også i Frankrig. Her hedder det malerisk 'den døde sæson' eller 'perioden, hvor vandet står lavt', direkte oversat fra fransk. Men hvis man undtager den evindelige række af mord og røverisager - og de findes hele året rundt - og så måske lige historien om den provencalske landsby Collobrières, som for nogle måneder siden i et genialt pr-boost besluttede at vende euroen ryggen og genindføre francen (forklaring: indtil 2012 kan man veksle sine francs til euro i den franske nationalbank og det er det, bystyret gør med alle de francs som nu kommer ind i handlen), ja, så er der stort set ingen tegn i pressen på en nyhedsfattig sommer.

Sarko over det hele

Og det skyldes næsten udelukkende den allestedsnærværende præsident, der synes at være kommet sig, efter at hans personlige popularitet ellers tog sig et ordentligt dyk hen over vinteren og foråret.

For tiden er Sarkozy både præsident for Frankrig og EU (på fransk findes ordet formand ikke, man er altid président), og i sidste uge var der både optakt til den enorme Middelhavskonference og så naturligvis Bastilledagen mandag at gå op i. De to begivenheder har givet anledning til tusindvis af artikler ala 'Præsidenten fornyer sin tillid til regeringen', 'Sarkozy fornyer alliancen mellem nord og syd i Europa', 'FN hylder Sarkozy for hans fredsinitiativer' og så videre.

Dertil kommer så den obligatoriske bilafbrænding op til netop 14. juli, mestendels i de triste forstæder til Paris, hvor medierne og den velpolstrede middelklasse igen kan gyse over dem, der intet har og som endnu mindre har i denne sommer, hvor fødevareprisernes himmelflugt naturligvis har ramt de arbejdsløse hårdere end de fleste andre.

Er hun gravid ?

Men, kunne læseren indvende, det kan da ikke passe, at den almindelige franskmand går så meget op i EU og politik her i juli, hvor landet er lige ved at gå på den nationale sommerferie, der totalt lægger hovedstaden øde for andre end turisterne - franskmændene tager i den grad deres ferieuger alvorligt.

Og nej, det er sandt.

Til dem, der gerne vil være fri for politik og hellere have glamour og gossip, har Nicolas Sarkozy ved sin side som bekendt den populære førstedame, popchanteusen Carla Bruni Sarkozy, hvis nye album fejrer triumfer (hun har ydmygt og sikkert klogt besluttet, at hun ikke giver koncerter, så længe hendes mand er præsident, og hele pladeoverskuddet går til velgørenhed).

I forbindelse med udgivelsen har præsidentfruen ladet sig interviewe til revl og krat, og underligt nok forlader interviewerne hurtigt de høflige spørgsmål om musikken og inspirationen til samme for i stedet at diskutere præsidentparrets gøren og laden.

Er den 40-årige italienske eks-supermodel - der efter ægteskabet med præsidenten har fået tildelt fransk statsborgerskab - f.eks. mon gravid ? Et spørgsmål, der har fyldt godt op i de kulørte blade i et par uger. Den åleslanke førstedame syntes pludselig på et par billeder at have fået en lille topmave. Men nej, bedyrer fru Sarkozy:

"Jeg har bare drukket et par øl, og så er det måske en bivirkning af at være godt gift."

For at sætte trumf på tilføjede hun, at hun i øvrigt aldrig ville ryge, hvis hun ventede sig, "selvom jeg elskede at være gravid". I gratisavisen Metro bemærker journalisten, at Nicolas Sarkozys ældste søn bliver gift i denne uge, og hvis nu Sarko Juniors kommende hustru blev gravid med det samme, ja så kunne præsidenten blive far og farfar på samme tid.

"Det er meget almindeligt nu om dage," var Carla Bruni Sarkozys knappe og interessante svar.

Og så er der jo stof til flere spekulationer i samme boldgade i den lavtvandstående tid.

Men er der ikke også ...

Har jeg ikke nævnt Tour de France?

Svaret er nej, men det er naturligvis ikke fordi, denne enestående sportsbegivenhed ikke fylder noget i medierne. Sandheden er, at Touren stort set fylder resten af pladsen, men da Deres korrespondent finder cykling lige så kedeligt som vandpolo, hestevæddeløb, cricket og korsstingsbroderier, så kan hun ikke få sig selv til så meget som at nævne det.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her