Læsetid: 2 min.

Sammenbrud i Doha-forhandlinger

Store uenigheder mellem USA på den ene side og Indien og Kina på den anden førte tirsdag til sammenbrud i Doha-forhandlingerne. Verdens fattigste lande bliver de store økonomiske tabere
Det var især uenighed mellem på den ene side USA og på den anden side Kina og Indien, som førte til sammenbruddet i Doha-forhandlingerne. Inderne ville for eksempel ikke åbne deres rismarked: -Vi vil gerne forhandle om handel, men ikke om fødevaresikkerhed og folks levebrød,- sagde Indiens handelsminister, Kamal Nath (billedet).

Det var især uenighed mellem på den ene side USA og på den anden side Kina og Indien, som førte til sammenbruddet i Doha-forhandlingerne. Inderne ville for eksempel ikke åbne deres rismarked: -Vi vil gerne forhandle om handel, men ikke om fødevaresikkerhed og folks levebrød,- sagde Indiens handelsminister, Kamal Nath (billedet).

Salvatore di Nolfi

30. juli 2008

Sammenbruddet i Doha-forhandlingerne har været undervejs i nogle dage. Lørdag sagde WTO's generaldirektør, Pascal Lamy, at Doha-forhandlingerne var blevet forlænget til onsdag.

"Det er vigtigt at give det en sidste chance," sagde Lamy fra forhandlingerne i Génève. Mandag kom så meldingen fra centrale embedsmænd i forhandlingerne, at især USA på den ene side og Indien og Kina på den anden havde låst sig fast i positioner, det forhandlingsmæssigt var vanskeligt at komme ud af. Uenigheden mellem de tre lande drejer sig om, at USA, til gengæld for at sænke sin told på landbrugsvarer, vil have bedre adgang til at sælge særligt bomuld på det kinesiske marked og ris på det indiske marked. Samtidig beskyldte USA de to lande for at løbe fra de foreløbige aftaler, der blev opnået i forhandlingerne i sidste uge.

"Der er en alvorlig risiko for, at den ømtålelige balance, vi opnåede fredag, nu bliver brudt, og jeg er bekymret for, at det sætter hele forhandlingsrunden over styr," sagde USA's chefforhandler, Susan Schwab, mandag.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu