Note
Læsetid: 1 min.

Sortsyn præger danskerne

Indland
25. juli 2008

En giftig cocktail af rekordhøje energi- og fødevarepriser, faldende boligpriser og stigende renter har sendt danske forbrugeres tillid i kulkælderen. Den er på det laveste niveau i 16 år. Nye tal fra Danmarks Statistik viser et fald i tilliden fra minus 6,6 til minus 9,7 i juli 2008. Cheføkonom i Sydbank, Jacob Graven, siger, at forbrugernes sortsyn primært retter sig mod samfundsøkonomien, mens der er mere optimisme at spore, når det gælder danskernes egen økonomi. Ikke siden november 1992 har forbrugertilliden været så lav. Dengang var sortsynet manet frem af lavkonjunkturen i begyndelsen af 1990'erne, hvor bl.a. boligmarkedet sidst var i alvorlige vanskeligheder.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her