Læsetid: 1 min.

240 mio. kroner til klimatopmøde

Indland
27. august 2008

Der er afsat i alt 240 millioner kroner til at forberede og gennemføre FN's klimatopmøde i København næste år på regeringens forslag til finanslov.

Værtskabet for topmødet, der ventes at tiltrække mindst 15.000 deltagere fra hele verden, kan dog komme til at koste mere, noterer regeringen selv.

"Det endelige udgiftsniveau, der kan blive højere end 240 mio. kroner, afklares frem mod afviklingen af konferencen," hedder det i forslaget.

Regeringen har tidligere anslået udgifterne ved klimatopmødet til i størrelsesordenen 300 mio. kroner, men beløbet kan vise sig at blive højere. Den tilsvarende klimakonference i Montreal, som Canada var vært for i 2005, kostede omkring en halv milliard kroner.

Der er samtidig afsat 5,3 mio. kroner til at kompensere for udledningen af drivhusgasser fra deltagernes flyrejser i forbindelse med FN-topmødet.

Pengene skal investeres i CO2-besparende projekter i Østeuropa (Joint Implementation, JI) eller i ulandene (Clean Development Mechanism, CDM). Disse typer projekter indgår som virkemidler i klimaaftalen fra Kyoto. Tilsvarende er der afsat 10 mio. kroner til at neutralisere klimavirkningen af alle statslige tjenesterejser inden 2012, hvor EU forventer at have en regulering af luftfartens CO2-udslip i kraft. ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her