SERIEFL09

93 millioner til kongehuset

Indland
27. august 2008

Dronning Margrethe får i 2009 en lønstigning på 3,4 millioner kroner. I finansloven er der sat 69,3 mio. kr. af til dronningen, og dermed stiger dronningens budget med 6,2 procent i forhold til 2008.

I de 69,3 mio. kr. indgår en årlig ydelse til prins Henrik på 6,9 mio. kr. Det betyder, at prins Henrik kan se frem til en lønstigning på 300.000 kroner. Dronningen skal også betale en mio. kr. til prinsesse Benedikte.

Udgifterne til det øvrige kongehus er i 2009 på 23,7 mio. kr. Det er 9,2 procent mere end i 2008.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary får tilsammen langt den største del af kagen, nemlig 17,2 mio. kr. Til prins Joachim er der sat tre mio. kr. af, mens grevinde Alexandra får to mio. kr. Prinsesse Marie er ikke nævnt i finansloven for 2009.

Grev Ingolf får i 2009 1,4 mio. kr. Sammenlagt kommer kongehuset i 2009 til at koste skatteyderne 93 mio. kr. Det er en stigning på 6,2 procent. ritzau

FL09

Seneste artikler

 • Udfordringen af Løkke

  14. november 2009
  Dansk Folkepartis krav om at omgøre beslutningen vedrørende akuthospitalet i Gødstrup er den hidtil mest alvorlige udfordring af statsministerens ledelse. Og Løkke Rasmussen er selv skyld i det, for han har endnu ikke formået at sætte sine grænser
 • Eksperter enige: Hjemrejsecheck vil virke imod hensigten

  14. november 2009
  Regeringens og Dansk Folkepartis hjemrejsecheck til udlændinge på 100.000 kroner risikerer at lokke de ressourcestærke ud af landet, vurderer eksperter - trods regeringens intentioner om det modsatte
 • LEDER: Kun lømler demonstrerer

  13. november 2009
  Prisen for en knusende ro i gaderne under klimatopmødet i København tegner desværre til at blive en alvorlig svækkelse af retssikkerheden og et udemokratisk anslag mod forsamlingsfriheden. Og den pris er alt, alt for høj
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her