Læsetid: 4 min.

Hvad nu hvis 'dem' bare forlader os?

Indland
9. august 2008

Nogle gange bliver nogle af os skudt en masse i skoene. Hvis man ikke overfalder EF-domstolens dommere, blot fordi de passer deres traktatfæstede arbejde, må man ifølge Erik Meier Carlsen være ude i et ærinde som en slags femte-kolonne, der sammen med EF-dommerne lystbetonet vil undergrave den stramme danske udlændingepolitik. (Information fredag 1. august)

Sådan kan man bruge nye vinklinger på dem og os til at mistænkeliggøre. Sådan kan perfidi afløse research som en del af grundlaget for de skriverier, der bliver til højt hævet over kendsgerningerne.

Sådan kan der komme nye varianter på dem og os.

Der er dem og os. Og så er der dem, der er så naive, at de ikke er enige med os, og dermed ikke længere kan være en del af os. Og for en sikkerheds skyld kan vi, der udgør det rigtige os, selv sætte etiketter på dem af os, der ikke længere er en del af os - vi behøver ikke at have papirerne i orden, vi kan bare mistænkeliggøre dem alle sammen. Og her ville Meier Carlsen så nok hente mental støtte hos Ralf Pittelkow, der har påtaget sig ansvaret for udnævnelse af naivisterne, tror jeg nok, vide det kan jeg ikke, for jeg er ikke blevet indkaldt til udnævnelse, på samme måde som jeg ikke har modtaget nogen indkaldelsesordre til Meier Carlsens version af undergravende elementer i femte kolonne. Det mest interessante er måske, at dem og os, med dem som de onde og os som de gode, nu også er et dansk-europæisk fjendebillede, der gør det muligt med anvisninger fra Meier Carlsen og Pittelkow at gøre EU næsten lige så farligt som islam.

I spændingsfeltet

Der kan skrives en hel bog om alt det, der ikke var rigtigt i de forløbne ugers debat om EU og den stramme danske udlændingepolitik. Det vil kunne skrives på objektiv basis. Det vil kunne skrives, uanset om man er strammer eller slapper i den danske udlændingedebat - eller neutral iagttager af et spændende politologisk forløb og psykologisk drama. Det kan man gøre på et solidt journalistisk grundlag eller på et videnskabeligt grundlag. Det kan man gøre godt, hvis man lader sit arbejde styre af nysgerrighed, ikke af fordomme om dem og os eller dem af os, som nok er mere dem end os.

Jeg har aldrig deltaget offentligt i den danske udlændingedebat, fordi jeg har boet så mange år uden for Danmark, at jeg hverken kan følge eller forstå debatten. Nu vil jeg så prøve at bevæge mig ind i spændingsfeltet med et par spørgsmål, som må kunne besvares efter en akademisk anerkendt metode, der efterlader os med viden om, hvordan os ville have det uden dem.

Et forandret Danmark

Hvem skal køre linje 18 ad Falkoner alle på Frederiksberg, hvis dem rejser hjem, tænkte jeg en dag, jeg havde været frem og tilbage med bussen nogle gange. Hvem skal gøre rent på hospitalerne tænkte jeg den uge, hvor vi havde besøgt en god ven på Hvidovre over en række dage. Og sygeplejersker og læger var der også, som så ud til at være nogle af dem, selv om de talte lige som os, hvad nu hvis? Bliver det gratis at gå i Føtex eller Netto eller Bilka, hvis dem af kassedamerne rejser fra os? Hvem skal hjælpe mig med mine computerspørgsmål, hvis Rashid bare siger farvel til os og rejser hjem til dem andre dem. Og skal jeg bare cykle derudaf, når taxaerne er holdt op med at køre? Servicesektoren, transportområdet og store dele af butikslivet giver et meget synligt billede af et Danmark, der har forandret sig, mens der i de mange fag med både mellemlange og lange uddannelser også er mange, der har rødder i et andet land, selv om billedet ikke er synlig på samme måde.

Kan Arbejderbevægelsens Erhvervsråd og Dansk Industri og alle universiteterne og Det Økonomiske Råd og Vismændene og alle tænketanke og tanketænkere ikke lave et regnestykke, som i overskriftsformen hedder "os uden dem". Hvor er Danmark og danskerne økonomisk henne, hvis dem bare forlader os. Hvad kører videre, hvad går i stå? Undervejs vil de måske finde ud af, at bruttonationalproduktet skal have navneforandring til bruttomultietniskproduktet.

Kulegravningsarbejde

Selvfølgelig skal værdien af dem ikke gøres op i penge. Men hvis jeg nu skriver, at der også er menneskelige værdier og intellektuelle oplevelser at hente i det multikulturelle og flerreligiøse fællesskab, så får man et stempel i panden som både femte kolonne og naivist, så det holder jeg mig fra. Men det kan da ikke være forbudt at opfordre både organisationer og akademikere af forskellig politisk observans til at lave et stykke hæderligt økonomisk kulegravningsarbejde. Det ville måske være en mulighed for at lade mistænkeliggørelsen få en mindre fremtrædende placering i det videre forløb, hvor splittelsen mellem dem og os og mellem os og os og dem og dem ikke nødvendigvis fører noget godt med sig, selv om nogle tilsyneladende har det rigtigt godt ved at sidde og dele os op i de rigtige og de forkerte os.

Poul Smidt, er journalist, cand.jur. med base i Bruxelles

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Poul Smidt for President!

Andreas Trägårdh

Vi er kun fælles om at være forskellige. DF og andre fobier er danmarks virkelige fjende, for dens mission er at nedbryde det uensartede, og dvs. fælleskabet!

Henning Ristinge

Smukt skrevet. EMC og Pittellkowerne kan jo gå ud og agitere for en udmeldelse af EU hviis de har lyst. Men så længe Danmark er medlem er fungerer EU domstolen som en konstitutionel retsindstans, og det skal den selv sagt gøre, Danmark må indrtte sin lovgivning i overenstemmelse hermed. Hvis man ikke vil det kan man jo tage konsekvensen.

Personligt glæder det mig at Danmark fikm en over neglende her, det var både rimeligt og rigtigt, ikke mindst vil jeg gerne selv kunne rejse hjem med min familie

Jakob Schmidt-Rasmussen

Artiklens præmios er, at alle indvandrede udlændinge udgør et problem i Danmark. Men det er jo ikke tilfældet; under denne regering er der kommet langt flere udlændinge til danmark for at studere og arbejde end nogensinde før. Med DF's velsignelse.

Problemet er helt enkelt, at muslimer som gruppe koster samfundet milliarder hvert år, fordi de modtager flere velfærdsydelser, end de bidrager til at finansiere.

Danskere bidrager med omkring 15000 mere over skatten, end de modtager velfærdsydelser for.

"Andre udlændige" bidrager med omkring 10000 kroner mere over skatten, end de modtager velfærdsydelser for, mens muslimer som gruppe, iføge Cand. politi Frede Vestergaard modtager velfærdsydelser for 64000 kroner mere om året, end de betaler til fælleskassen i skat.

Så enkelt er det.

Dorte Sørensen

Ja det virker underligt, at EF-domstolen nu skal kritiserer for at dømme efter et deriktiv , som både Folketinget og regeringen med Bertel Harder i spiden har godkendt.

Mht dem og os så er østarbejderne og andre indvandre i dag skyld i at lønstigningerne ikke har været så høje som de ellers ville ha´været med lav ledighed. Nu vil Fogh Rasmussen til at benytte denne udvikling til at presse dagpengesystemmet mv i stedet for afstemningen om afskaffelsen af 1 eller flere af vores EU-forebehold, som han ellers havde lagt op til i efteråret.
Fogh Rasmussen sagde ved Venstres sommermøde, at den nedsatte arbejdsmarkedskommission skulle komme med en del rapport så dagpengeregler mv kunne vedtages i forbindelse med Finansloven. Men er det ikke forhold der høre ind under den meget berømmede danske model og som Fogh Rasmussen ikke ville blande sig i mht uligelønnen mellem kvinde og mandefag.

Henrik Jensen

Poul Smidt:

Og hvor stor en pris vil du så sætte på fordrivelsen af Grønlænderne fra Gellerup??

Eller røveriet af min 15-årige datters mobil og laptop i samme by???

Heinrich R. Jørgensen

Jeg har hørt en del om de mange tilfælde at kvinder, der får sat ild til deres hår, typisk når de lader sig befordre af offentlige busser. Findes der nogle kriminalstatistikker over forekomsten m.v. af denne voldstype?

Jeg har ikke kunnet finde statistikker på internetter om dette fænomen. Jeg har forsøgt at søge på hårafbrænding, petrovold og andre oplagte ord, men uden held. Er der nogen der kan hjælpe med den korrekte betegnelse for dette omfattende problem?

Ja, Heinrich, det hedder 'røverhistorier' eller 'hadske rygter'.

Nej. Men ud af det tilfælde har der så udviklet sig tilsvarende. Jeg tror H.C.Andersen har skrevet noget om det, noget med fjer og høns...

Jeg håner ikke eksemplet. Jeg håner ideen om at gøre et enkelt tilfælde til:

'maroderende bander af ´udlændinge´ ((bedst udtalt med en bjævren i stemmen af angst, terror, fædrelandskærlighed samt en gejlhed der stammer fra ens egen fetishistiske volds baserede sexualfantasier)) der med flammekastere i hånden stormer Danske busser og brænder alle deres voldtægtsoffres hår af ned til roden'.

So sagt, fjer og høns.

Der er kommet en interessant fokus på skældud i den pædagogiske debat: det er ligeså slemt at blive skældt ud som at blive slået! Hvis vi tænker tilbage til vores barndom, er det formodentlig en fælles erfaring.
Der er samtidig stor fokus på, hvad anerkendelse betyder for folk - den er simpelthen det, alle higer efter at opnå, og, tilføjer jeg, hvad vi selvfølgelig alle har krav på som mennesker.
Det er næppe anderledes, end at både den manglende anerkendelse og den skælden ud, muslimer i vort samfund udsættes for hver time på dagen, har negative konsekvenser.
Man forsøger at tørre kriminaliteten af på deres religiøse eller kulturelle baggrund; men sandheden er den enkle, at de fleste er opvokset i vort samfund, har fået kendskab til og i høj grad har levet under vort kulturelle mønster og reagerer imod det på en ikke-fremmedartet måde, men derimod som folk i et kriminelt alternativt miljø i vort samfund reagerer. De er vores ansvar, for de befinder sig i en social klemme, som vi har anbragt dem i.

P. Lauritzen, nogen er det ikke så meget hvem, men hvad, der er spørgsmålet.

Som Dansk National-Socialistisk Folkeparti's ene hjerne-celle sagde til den anden : "Jeg er ikke racist, men alle Muslamister er tyve, det står i deres religion." Den anden celle : " Ja, og de er også barbarer, bare se hvordan de hugger hånden af tyve i Saudi-Arabien" ..

Ulrik Høstblomst

Esben

Politiets statistik siger jo ikke kun noget om kriminalitet begået af ikke etniske danskere men også om politiets "blik"

Jeg siger ikke politiet er racistiske i deres faglige praksis og generaliserer

Det er DF jo heller ikke og DF generaliserer jo heller ikke

Politiet og DF er simpelthen bare så objektive

Det ER de fremmede der er noget galt med

Det siger DF nenlig selv og politiets praksis bekræfter DF's påstand

Det var dog et pudsigt sammentræf

Nåeh nej DF og politiet er jo sååå objektive

De generaliserer slet ikke og er i hvert tilfælde ikke racister

Hvilken konkurrence, Esben Nybæk?

Jakob Trojmer

PeterH. Hvorfor befinder kinesere, brasilianere, polaker og indere sig ikke i den sociale klemme? For det andet, så modtager jeg tit skældud fra venstrefløjen, og jeg er absolut ikke anerkendt blandt ca. 45 % af den danske befolkning. Efter din logik burde jeg være hårdkogt krimminel.
Den dag du får lyst til at åbne koranen, og undersøge hvorfor disse mennesker ikke ønsker at integrere sig i det danske samfund, da vil du indse, at luftige udtryk som anerkendelse og respekt ikke giver mening.

Det er måske fordi de har lært at de i forhold til Danskere altid kun vil være '#2' og 'underordnede', mens de andre ved at de vil blive her og forlanger at blive behandlet og accepteret, ikke bare integreret, og specielt ikke 'assimileret'. Vi er Danskere og ikke Borg! ((Hvis du ellers fanger den reference.))

Fordi, Jakob Trojmer, den grad af integration, som kinesere og brasilianere (men vi har nu snarere modtaget chilenere) har præsteret ikke godkendes, når den udføres af muslimer. De fleste herboende kinesere - og de er det bedste eksempel, fordi de på sin vis fremstår ligeså eksotiske som folk fra Mellemøsten - er beskæftiget med egen virksomhed eller ansat i en kinesisk én af slagsen (det er ikke noget særtilfælde: tag til en hvilken som helst europæisk by med en vis kinesisk indvandring, og de har okkuperet et helt kvarter!). Også mange indvandrere og flygtninge fra Mellemøsten har åbnet egne virksomheder, enten som restauratører, kioskejere eller andet i servicebranchen (ligesom kineserne). Men hvor man i kinesernes tilfælde siger: Ih, hvor er de integrerede! siger man i muslimernes tilfælde "Man bliver ikke nødvendigvis integreret af at åbne egen virksomhed, hvor man ikke kommer i kontakt med det omgivende samfund!" Og sådan er der hele tiden forskel på folk.

Jeg er fuld af beundring over, at der stadig er folk her i debatspalterne, der orker at tage til orde på saglig og tålmodig vis over for de mange svinske racistskriverier.

Selv orker jeg det snart ikke mere, men har mest lyst til bare at sige til "Oluf Larsen", "Nybæk" og de andre brøleaber: Hold nu jeres beskidte kæft og skrup hjem i mudderhullet, hvor I hører hjemme.

Men det bliver jo nok heldigvis slettet - det går jo ikke, at man tiltaler dem på samme niveau, som de selv befinder sig på, vel?

Jakob Trojmer

Jeg definerer integration ved, at man overholder loven og respekterer demokratiet. Indvandrere behøver for min skyld ikke at gøre mere. Muslimerne er klart overrepresenteret i krimminalitetsstatestikkerne, og det er kineserne ikke.
Du er nød til at tage deres religion alvorligt. Kristne og muslimer har historisk set altid været i konflikt. Den er bare gammel og glemt blandt danskere, men det er den ikke i den muslimske verden.
En gennemsnitlig ateistisk dansker vil måske betragte det som paranoidt. Jeg håber de har ret.
Den mislykkedes integration er indvandrenes egen skyld, da danskerne ikke stoler på dem. Det er ikke noget man taler højt om, men jeg tror at de fleste mennesker har indset, at diktaturerne, kvindeundertrykkelsen og forfølgelsen af kristne og homoseksuelle i deres hjemland ikke er opstået ved en tilfældighed. Hvis det er årsagen til modviljen imod muslimerne, så er den meget forståelig.

Tænk, Jakob, jeg synes, det er danskernes skyld, hvis de ikke stoler på muslimerne.

Længe leve korstogene...

Jakob Trojmer

Jeg mener det er en meget forståelig reaktion. Specielt set i lyset af reaktionerne imod muhammedtegningerne og den dræbende stilhed ved henrettelser af homoseksuelle i Iran.

Jeg vil også efterhånden gerne have en ædruelig forklaring på, hvori problemerne består.
Som jeg altid hører dem, går det vist ud på, at muslimerne gør noget andet end de danskere, der bor sammen med dem, og danskerne opfatter det som et pres mod deres egne normer. Det kan jeg ikke forstå. Hvorfor gør folk ikke bare, som de selv har lyst til, og lader andre gøre det samme?

Er du gal? Det ville jo betyde accept, tolerance og frisind, at skulle erkende at Danske værdier ikke er overlegne, men bare ligesom alle andre, ligeværdige.

Hvis nogen ikke kan finde ud af det, skal jeg gerne bidrage med nogle eksempler på realistiske situationer.

Jakob Trojmer

Hvis du betragter Iranske og Saudi-arabiske værdier som ligeværdige med de danske, hvordan kan du så samtidig gå ind for tolorance og frisind. Ingen af de overnævnte værdier findes i de Islamiske lande.
De islamiske værdier burde efter min logik være venstrefløjens hovedfjende. Jeg vil anbefale, at I rejser til mellemøsten, og ser hvor frisindede de er.

Nu bor jeg altså her, Jakob Trojmer, og mine værdier er mine egne. At du og andre gerne adopterer intolerance, snæversyn, xenofobi og bigotteri efter modellen blandt visse muslimer, skal jeg ikke blande mig, men jeg forundres, må jeg indrømme.

Jakob Trojmer

Held og lykke med det islamo-socialistiske projekt. Jeg håber, at du sender mig en varm tanke, den dag du skal diskutere intolerance, snæversyn og ligestilling med de "frisindede" muslimer.

Hvorfor i alverden skulle jeg dog det? Medmindre det falder for, selvfølgelig. Men jeg må indrømme, at jeg går mere op i min egen opførsel end andres.
Iøvrigt har jeg aldrig hørt andet fra Mellemøsten, end at folk er meget, meget venlige og hjælpsomme. Det er da gode egenskaber, som mange danskere kunne lære af.

Skal jeg betragte det, at ingen er kommet med indvendinger imod min udlægning af danskernes oplevelse af andres levemåde som kritik af deres egen, som accept?

Jakob, nu er vi her og ikke i Iran eller i Saudi-Arabien.

Desuden er der en meget simpel regel: den bedste måde at forandre noget på, er at i første omgang acceptere det og lære at forstå det. Hvis du automatisk bare lukker af for det, så kommer du aldrig ind til roden på de ting du ikke kan lide, og kan dermed aldrig forandre det.

Jakob Schmidt-Rasmussen

"Jakob, nu er vi her og ikke i Iran eller i Saudi-Arabien ..."

Ja, men vi har fået en ny gruppe medborgere, der er tilhængere af en religion, der brgues til at helliggøre ekstreme overgreb, som f.eks. omskæring af småpiger uden bedøvelse ægteskab med småpiger, terror, trusler mod modige feminister som Ayaan Hirsi Ali og ældre humanistiske satiretegnere, der gør grin med islamistisk bombeterror osv

Foruden at lige netop den gruppe er langt mere asocial, end andre befolkningsgrupper; de er langt mere kriminelle, end andre grupper og lever oftere af overførselsindkomst, end andre befolkningsgrupper.

Men dele af venstrefløjen er fuldstændig blind overfor denne udvikling. Det er symptomatisk at ti unge SF'ere kunne få sig selv til at sammenligne tilhængere af den racistiske organisation Hizb-ut-Tahrir med 70'ernes venstrefløj; hvilket Gert Petersen selvfølgelig tog skarpt afstand fra.

SAMTLIGE SF's formænd har selvfølgelig taget skarpt afstand fra HuT's racistiske og ultrareaktionære holdninger.

Den tidligere socialdemokrat Finn Rudaizky har netop forladt socialdemokratiet til fordel for DF.

Han har været løsgænger, siden han den 2. december 2005 forlod Socialdemokraterne, fordi hans nyvalgte partifælle, Sikandar Malik Siddique, havde deltaget i et møde med den islamistiske organisation Hizb-ut-Tahrir. Derfor ville Finn Rudaizky ikke sidde i gruppe med ham.

Finn Rudaizky er tidligere formand for Mosaisk Troessamfund og Folkebevægelsen mod Nazisme. I Borgerrepræsentationen har han været socialordfører for Socialdemokraterne og næstformand i familie- og arbejdsmarkedsudvalget.

»Jeg oplever mere og mere, at Dansk Folkeparti har overtaget det gamle socialdemokratiske partis rolle som det parti, der i realiteten varetager de »almindelige« borgeres rettigheder bedst. Det er en væsentlig årsag til, at jeg har indmeldt mig i Dansk Folkeparti,« siger Finn Rudaizky i en pressemeddelelse."

"Desuden er der en meget simpel regel: den bedste måde at forandre noget på, er at i første omgang acceptere det ". Så du vil altså acceptere ekstrem forskelsbehandling af kvinder, religiøst begrundet pædofili, religiøst begrundet vold mod kvinder, religiøst begrundet homofobi og antisemitisme?

Du er enten ultrareaktionær eller en kujon, der har bøjet dig for de mange trusler, som muslimer evindeligt fremsætter mod folk, som de opfatter som ugudelige ...

Eller rettere; du er omtrent ligeså "progressiv" som EUMC, EU's forrige råd til bekæmpelse af racisme, der blev nedlagt fordi organisationen prøcvede at hemmeligeholde en rapport, der vviste at det (selvfølgelig ...) er unge muslimer, der står bag langt de fleste antisemitiske overgreb i EU. Unge muslimer er langt ,mere racistsiek end andre etniske grupper; det forsøgte EUMC at hemmeligholde.

Du er helt på linie med EUMC, når de vil "acceptere" ultrareaktionære holdninger, trusler og overgreb, fordi de begrundes religiøst. Du er blottet for etisk integritet med andre ord.

Spændende Oluf Larsen - men der er da sør'me bevægelse i tingene, ikke? Jeg mener, tidligere havde der ikke været tvivl om, at bøsser skulle henrettes.

Men som med alting i virkelighedens verden er sådan et spørgsmål dybt komplekst, f.eks. er jo netop sex mellem kønsfæller muligvis langt mere udbredt blandt visse Islam-bekendende, end vi kender det fra Vesten.

Torben Wilken

Poul Smidt skriver
Nogle gange bliver nogle af os skudt en masse i skoene. Hvis man ikke overfalder EF-domstolens dommere, blot fordi de passer deres traktatfæstede arbejde, må man ifølge Erik Meier Carlsen være ude i et ærinde som en slags femte-kolonne, der sammen med EF-dommerne lystbetonet vil undergrave den stramme danske udlændingepolitik. (Information fredag 1. august)

Poul Smidt skriver et rigtigt godt oplæg. Det er humoristisk, det er ordleg med en dyb mening. Er oplæg til eftertanke, til selvransagelse og hvad sker så? Så kommer disse "Blog-splassere" igen og overdænger bloggen med al deres gylle. Hvorfor kan de ikke bare holde deres kæft og styre deres skrivekløe indtil de har sat sig ind i hvad emnet handler om? Der må være en forklaring og det er det selvfølgelig også. Her er mit bud:
Når små børn begynder at tale og kommer på institution, så starter en meget dårlig vane. Børn har brug for opmærksomhed og hvis man siger grimme ord, hov så lytter alle, man bliver centrum. Det er lige som når man prutter. De andre børn registrerer fænomenet uden at forstå. De vil også have opmærksomhed, i hvert fald noget af den, de lige mistede. Nu starter en verbal kappestrid om, hvem der tør sige de værste ord. Stoltheden lyser i øjnene når det lykkes. Dette kan se harmløst ud, men fænomenet stopper ikke for barnet, hvis det ikke fra de voksne opdager, at dette fænomen har den stik modsatte virkning. Det skal stoppes ved fødslen og det er i børneinstitutionen.
Senere i skolen lever fænomenet videre. Nu er det ikke længere harmløst. Nu er det voldsomt krænkende ord, som bruges over for alt og alle, SMS er særdeles anvendt. Lærere og andre helt uskyldige bliver beskyldt for de værste ting. Det er strafbart hvis personen var over den kriminelle lavalder, men det er de jo ikke.
Når ord ikke længere rækker for at kunne tilfredsstille behovet for at chokerer kammeraterne i hvad man dog tør, ja så får fænomenet en lille drejning. Nu optager man med sin mobiltelefon frække billeder af bare numser og lign. diverse steder og "trofæet" sendes rundt til fnisende venner. Til sidst bliver offeret gjort offentlig til grin. En udsædvanlig grov krænkelse af en person, der ikke ved hvorledes situationen skal håndteres.
Vi møder disse personer senere i flokke af unge og nu har de fået en etikette på sig. De kaldes i fagsproget "Utilpassede unge". Nu er det harmløse erstattet af grov hærværk,
Graffiti afløses af butikstyveri, Biltyveri og dødskørsel på gader og stræder, afbrænding af skoler og sidst et helt umotiveret drab på en intetanende voksen mand, der blev slået ned bagfra. Det var ikke hans penge der var målet, nej det var billederne på mobilen, der var trofæet. Han blev "helten" blandt vennerne som gavmildt blev indviet i en vold, der overgår selv de hårdeste videofilm. Nu kan de fleste se det forfærdelige der er sket. Ruller man filmen tilbage, så finder man starten på den udvikling, der endte så tragisk for den mand og hans kære, der nu står tilbage med smerten og savnet. De unge lever videre i deres tomhed. Ingen handling for vi vil alle helst glemme det her hurtigst muligt.

Hvorfor skriver jeg så det her på Poul Smidts så udmærkede blog? Jo det gør jeg fordi det historiske forløb fortsætter op i voksenalderen. Nu ser vi disse "utilpassede unge" som "Blog-splassere" i alle seriøse bloks. De kan let genkendes på deres karakteristiske træk. De er useriøse i forhold til emnet. De kan ikke selv skrive et indlæg eller en kommentar, nej de lave en kopi af noget af det, en anden har skrevet og så kommer de med deres grovheder og urigtige påstande. Jo grovere jo bedre. Helt herligt bliver det for dem, hvis nogen tager dem alvorlig og forsøger at svare dem. Så får de rigtig "blod på tanden". Det der startede som noget fornuftigt for mange, bliver nu omdannet til en legeplads for de få a´ la SMS blandt vennerne. Bloggen bliver sværtet til. Hvis man gør sig tanker om, hvor stor udbredelse dette har, kan man blot besøge andre blogs og emner. De spirer frem som ukrudt.
Kendetegnende for disse "Blog-splassere" er, at de ikke er særlig uintelligente. De forstår godt, men deres ærinde er et helt andet. De vil have opmærksomhed fordi de selv har det svært med sig selv. De er nogle stykker. De har faktisk dannet et helt parti. De har faktisk fået så mange medløbere, at de er kommet ind i folketinget. Ingen navne nævnt, ingen navne glemt.
Kære venner!
Sandhedens time er kommet. Den sidste måneds debat om Udlændinge har været en "rigtig øjenåbner" for store dele af befolkningen, især for den del af befolkningen der gik og troede, at det danske Folketing arbejdede seriøst og ikke brugte løgnen som middel til uberettiget magt. Regeringen har forgrebet sig groft mod gældende ret og tilsidesat danske statsborgeres forfatningsmæssige rettigheder. Det kommer nu frem i lyset. Ingen kan stoppe den brand og ingen får lov til det. Statsministeren kan slet ikke. Han er en af hovedpersonerne.
Dette meget nationale parti, som påstår at repræsenterer det danske folk, hvem repræsenterer de egentlig? Noget særligt dansk? Måske for mange år siden, hvor tyskerne talte om de tre D´er, nemlig DDD. Det gør tyskere ikke mere og det er bestemt ikke på grund af dette parti.
Hjørnestenen i partiets eksistensgrundlag viser sig i dag ikke at være tilstedeværende. Europas kloge hoveder, og de findes, har for længst fjernet partiet platform før det i Danmark blev skabt af Mogens Glistrup. Uden ham intet Dansk Folkeparti. Hoved tesen dengang er den samme i dag. Danmark for danskerne. Alle udlændinge er Muslimer, Muslimer er ikke mennesker, men kan bedst sammenlignes med rotter. Rotter er et skadedyr og derfor skal de udryddes. Retorikken er hentet lige ud af Holbergs "Erasmus Montanus". Skæbnens ironi er, at det mest omtalte ministerium netop ligger i Holbergsgade nr. 6. Det bliver der nok en dag skrevet en musikslager om.
Poul Smidt peger på den virkelighed, som er i Danmark i dag. Vi har fået nogle nye familiemedlemmer i vores alle samens dejlige Danmark. De ligger ikke på sofaen. Det gjorde de første gæstearbejdere i tresserne heller ikke. De arbejdede og de arbejdede hårdt. De betalte også skat som de gør i dag. Ingen Finanslov med plads til alt det, vi i dag værdsætter, uden disse menneskers skattekroner. Kristian Thulesen Dahl kan godt glemme alt om de fingeraftryk han så meget ynder at sætte på Finansloven, "lige nogle ekstra millioner til pensionisterne", uden de af ham forhadte udlændinges skattekroner. Ingen arbejdspladser kunne fungere uden disse menneskers indsats. De er blevet en vigtig integreret del af den danske arbejdsstyrke. Alligevel skal disse mennesker, især fra dette urealistiske parti, hver dag høre på "Blog-splassere"nes ubehøvlede tale og tilsvining. Det er ikke kun ren gylle, det er rædselsfuldt at være vidne til. Måske er det ikke for meget at påstå, at "bærmen" i dansk politik i dag fylder så meget og det skader vores børns fremtid. Vi kunne jo bruge Mogens Glistrups egne ord. "Vi gør ikke et skadeligt arbejde, men vi gør et fædrelands gavnligt arbejde ved at stoppe denne landsskadelige politik".
EU- direktivet om alle statsborgere i EU ret til frit at opholde sig og bosætte sig overalt indenfor unionen, er en guds gave til os alle. Den har fuld opbakning fra alle medlemslande og deres befolkninger. Det gik i Norden uden problemer, de fulde svenskere i København kunne vi håndtere menneskeligt og ordentligt. Mon ikke med lidt god vilje og den rette indstilling det kan lykkes også denne gang. Det er da også lykkedes i Danmark. København er den by i Danmark, hvor integrationen lykkes bedst. Vi i København har ikke noget imod jyder! Det er kun jyder der har noget imod dem fra Bornholm, men det er et meget lille problem.
Med venlig hilsen
Torben Wilken, mandatar
Formand for DNM

Dorte Sørensen

Tak Torben Wilken fordi du forsøger at få debatten tilbage til Poul Smidts oprindelige indlæg.

Det er mig ubegribeligt, at Udlændingeservices fejlagtige og mangelfulde information nu er blevet til et angreb på EF-domstolen, der bare dømmer udfra et deriktiv godkendt af regeringen og Folketinget.

Hvorfor ses EF-domstolen ikke som en sikring af EU-borgerne mod magtmisbrug?
samt
Hvorfor bruger danskerne ikke EF-domstolen til rådgivning?
Fx skriver Berlingske idag i " EF-domstol med dansk bundrekord"
, at " Danske domstole har bundrekord, når det drejer sig om at spørge EF-Domstolen til råds i RETSSAGER, hvor EU-retten kan være på spil. Forklaring: Regeringen udlægger i stedet for selv teksten, og det er betænkeligt, mangel på uvildighed og på kanten af EUs spilleregler, mener eksperter."

Jens Thorning

Udtrykket "dem" sammenstillet med "os" er opfundet af ingen ringere end kulturpersonligheden, debattøren, medlem af Berlingske Tidendes tænker-panel Claes Kastholm Hansen i sin egenskab af chefredaktør for Ekstra Bladet og initiativtager til kampagnen om De Fremmede under slogan'et: Hvem er de egentlig?

Torben Wilken

Esben Nybæk
Tak fordi du vedkender dig som en af de flittige "Blog-splassere".
Hvorfra ved du hvad andre gør? Hvorfra ved du hvordan Muslimer er? Du taler jo selv slet ikke med dem.
Er der slet ingen nedre grænse for din tomhed? Er du en af disse utilnærmelige mennesker der kun ser sit eget spejlbillede.
Med dine holdninger forbliver du fortabt ensom. Så lad dog os andre i fred for dit bævl. Vi der lever i god samklang med andre mennesker uanset hvor de kommer fra, vi får vores hverdag beriget. Vi bliver måske også lidt klogere. Afstanden til dig vokser, mest fordi du står stille i din personlige udvikling.

Torben Wilken, mandatar
Formand for DNM
Hej Dorte Sørensen
Du har helt ret.

Ulrik Høstblomst

Peter

It takes one to know one !!

Nu vi snakker om "sekterikere"

Har du overvejet at se dig selv i spejlet en dag FØR du sætter dig ved din PC og skriver noget ..du senere vil kunne risikere.... måske at komme til at skulle fortryde ... bare en lille bitte smule ??

Jeg spørger bare ?

Bo S. Nielsen

Oluf Larsen, Korsbæk Huse ("originalt" krysterpseudonym) skrev:

@Per Vadmand

Du opfører dig efterhånden som et forurettede hysterisk fruentimmer, dine uartige anklager mod islam kritiske debattører, tjener dig bestemt ikke til ære. Denne debat er ikke ladies cup i bløde værdier, gå ind og skift til nederdel, find nogle andre emner at debattere, og kald dig evt. fremover Per Vadkone!

Her illustreres fint hvorfor flere og flere af os ikke længere orker at deltage i "debatterne" her på information.dk. Hvis man tillader sig at sige fra over for racismen, bliver man fluks svinet til, og ofte for at være "apologet" for islam. "Apologet". Et udtryk, der ellers giver mindelser om holocaustrevisionisme og naziforbrydelser. Alternativt kan straffen for at tale racismen imod som i dette tilfælde være helt old school sexisme: "Oluf" finder Per Vamdands argumentation svag og under "Olufs" værdighed. Ergo er Per en kvinde (gisp!).

Udmærket analyse, Bo - har du i øvrigt lagt mærke til, at disse højreprofeter ofte skifter pseudonym ud fra Fritz Jürgensen-princippet: "Rid lidt længere borte, du - husk på, vi er et helt regiment!"

Bjarke Lautrup-Larsen

At "muslimer" som gruppe i gennemsnit laver mere kriminalitet end danskere er et sørgeligt faktum som det efter min mening er mere interessant at finde årsagen til, end at bruge det til at grave grøften dybere mellem "dem" og "os".

Måske burde man for det første se på ting som social status, indkomst og uddannelse for muslimer i Danmark. Hvis man sammenligner med etnisk danske grupper med samme husstandsindkomst og uddannelse finder man sjovt nok, at tallene for både overførselsindkomster og kriminalitet er stort set de samme.

Altså handler det her ikke om muslimer, men om at man har en større gruppe borgere i dette samfund, der er den nye "arbejderklasse" - et trin på den sociale rangstige som næsten alle etniske danskere har kunnet forlade.
Men for indvandrere fra mellemøsten (hvoraf mange er muslimer) der typisk er kommet til Danmark indenfor de sidste 20 år, er procentdelen af personer der stadig er svagt stillet på uddannelse og jobmarkedet stadig forholdsmæssigt stor.

Den eneste måde at ændre dette, er at sørge for at disse menneskers børn ser muligheder i at uddanne sig, og kan se en fremtid i at bidrage til det danske samfund.
At slå dem oven i hovedet med at de per definition er andenrang kun fordi de er muslimer fører kun til at disse mennesker vender sig indad, søger tilbage til de muslimske rødder og får antipati mod et samfund der tydeligt viser at de ikke er ønsket.

Vi er vidne til en klassekamp, der er fuldkommen sammenlignelig med den kamp som vores egne pæredanske forfædre kæmpede for 150 år siden. Dengang blev arbejderne og deres børns kriminalitet og vold også brugt som bevis for at de var genetisk disponerede for den slags og dermed ikke kunne gives større ansvar.
Eneste forskel er at mange af dagens arbejdere er lidt mørkere i huden og beder til en anden gud. Ved at sætte fokus på dette istedet for det faktiske problem, kan man undgå at tale om de sociale mekanismer der fastholder en hel gruppe af vores medborgere i en trist situation.

Torben Wilken

Kære Espen Nybæk

Du gør lidt fremskridt. Nu er der større mellemrum mellem dine stupide påstande. Du angriber mig for at bruge ordret "spasser". Se jeg ved fra mit mangeårige arbejde som vognmand, der kørte med mangeartede handicap herunder spastisk lammede, folk med Sclerose og blinde, ved hvorfra ordret "SPASSER" kommer fra.
Det er de spastisk lammede eget udtryk for deres situation. De har nemlig et højt humør og en herlig selvironi. Jeg var meget kendt, afholdt og respekteret i de kredse, dengang jeg kørte aktivt i rigtig mange år. Det er jo ikke den dårligste baggrund at have vel!

Nu er dit problem, eller nærmere de andre læseres problem, ingen af os kan se eller finde, hvor jeg skulle have brugt udtrykket "spasser" udover i dette svar. Du reagerer igen på noget du tror du ser, men som i virkeligheden er hentet fra dit eget spejlbillede og univers. Det jeg skrev var "Blog-splassere", og en "Blog-splassere", en sådan én som dig, der har så stor skrivekløe, at du ikke selv opdager, hvad du selv udtaler dig om og i øvrigt heller ikke ses at interessere dig en tøddel for heller. Det er dette, der får mig til at betegne det som ren gylle, som jeg tilfældigvis også godt ved hvad betyder fra min ungdom ved landbruget. En sammenblanding af ren lort og pis fra dyrene.

Se jeg kan med tilfredshed konstatere, at du ikke ved hvad du skriver om. Det underbygger min opfattelse af dig. Sæt dig bedre ind i stoffet inden du sætter andre mennesker i bås, især politisk bås.

Kendte mennesker nyder dette, at de ikke altid genkendes og det er lige underholdende hver gang nogen løber helt galt med deres påstande om en. Der bliver så pinligt tavshed bagefter.

Se jeg arbejder med udlændinge fra alverdens lande hver eneste dag. Jeg er mandatar og så er jeg også formand for en borgerrets organisation der hedder Dansk-Nordisk Modstandsbevægelse. Den er også kendt verden over lige som jeg er. Derfor ligger borgernes rettigheder mig meget på sonde, især de ukrænkelige rettigheder. Der er disse rettigheder der er nedfældet i internationale Konventioner. Jeg skal ikke trætte dig med en masse navne og eksempler på sådanne konventioner. Du har jo alligevel ikke en reel interesse i disse, for så havde du ikke det medmenneskelige syn, som du så heftigt giver udtryk for. Derfor kan jeg også den jura der ligger bag disse konventioner og jeg ved at disse er tilsluttet af den pæne del af denne verdens nationer. Det borger for en vis kvalitet ikke sandt Esben Nybæk. Den danske stats har indarbejdet disse principper i dansk lov. Vi taler derfor om viljen til at overholde Dansk Lov. Vi har ikke været tvunget til det. Vi har gjort det af egen fri vilje. Det er flot, ikke sandt, Esben Nybæk.

Fordi du ikke kender og forstår dem, skriver og taler du som du gør. Det ændrer dog ikke ved gyldigheden for disse konventioner. De er der som en beskyttelse af det enkelte individs beskyttelse af de ukrænkelige menneskerettigheder mod magthaverne også i eget fædreland. Vi har særlige internationale domstole, der behandler sager af en sådan karakter. Krigsforbryder-domstolen i Haag er en af dem. Finder du i den aktuelle situation, at Serbien skal blande sig i denne domstols behandling af de personer, der forårsagede de største udryddelser af totalt uskyldige mennesker, også børn, her i Europa siden Anden Verdenskrig? Kan de have for megen magt til at dømme retfærdigt, når de arbejder indenfor de rammer verdenssamfundet har givet den i henhold til konventionen? Lille Danmark er en del af dette verdenssamfund, der har vedtaget konventionen netop for at imødegå nye overgreb mod civilbefolkningen. Hvis du virkelig for alvor mener domstolen ikke skal have den magt, så er du godt nok langt ude.

EF-domstolen, der ligger i Luxembourg, er en anden af disse internationale domstole. Dens virkeområde geografisk er alle EU-medlemslandenes territorium. Den skal sikre de bestemmelser det folkevalgte EU-parlamentet og EU-kommissionen har vedtaget på fuld demokratisk vis. Danmark bakker fuldt op bag denne domstol og vi har forpligtiget os til at fælge domstolens afgørelser.

I de domme der senest er afsagt af denne interesse, er Eind-dommen fra dec. 2007 og Metock-dommen der kom her d. 25. juli 2008, begge handler om Unionsborgernes rettigheder for fri bevægelighed og familiens ret til at leve sammen i forbindelse med denne bevægelsesfrihed også i ved hjemkomsten til eget fædreland. Domstolen har i EU-traktaten (Rom-traktaten) fået sin arbejdsopgave og den dertil nødvendige juridiske magt for at kunne udfører det pålagte arbejde.

På samme måde som Serbien ikke skal blande sig i Krigsforbryderdomstolens arbejde og afgørelse, bare fordi Serbien ikke kan lide sagen nationalt ved domstolen. Ja så gælder det samme princip for Danmark som ved begge de anførte domme er blevet pådømt i forbindelse med indgivelse af indlæg i sagerne. Derfor hverken kan eller skal Danmark ikke ignorerer domstolens afgørelser. Husk vi tabte! Kære Esben Nybæk. Er det derfor Danmark enkelt og rigtigt bare kan vende ryggen til afgørelserne og tilsidesætte de danske statsborgeres ret, EF-domstolen netop har fastslået skal overholdes. Jo Kristian Thulesen Dahl er en fin retskaffen person. Peter Skaarup ligeså. Han er formand for Folketingets Retsudvalg. Forstå det hvem der kan. Undskyld ! Men min film er knækket for længe siden.

Kære Esben Nybæk og andre ligestillede. Vi er ikke alle politiske idioter. Vi er lovlydige borgere der ønsker at leve i et retssamfund med reelt demokrati. Vi hat som alle andre Ytringsfrihed. Disse to ting gør, at du og andre ligesindede ikke bliver spæret inde på livstid eller sendt til Nordpolen for at blive svalet af. Bare fordi vi ikke er enige med Jer, skal I vel behandles ordentligt eller hvad?

Det er hverken den ene gruppe eller den anden der skal bestemme her i landet. Det har vi lavet regler for. Dem følger vi. Det har regeringen og det danske Folketing ikke gjort. Derfor har vi et regnskab at gøre op. Sådan gør vi i et ordentligt land, hvor fornuften og rimeligheden sejre til sidst. Vi har før Jer haft kommunister der ville erstatte demokratiet med flere partier med et eet partisystem i Danmark. Dem klarede vi på demokratisk vis uden "De lange knives nat". I kan derfor sove trykt hver nat. Vi vil Jer ikke noget ondt. Vi vil bare ikke erstatte vores system med Jeres, der bygger på misforståelser og mistænkeliggørelse.

Peter Olesen 10. august 2008# skriver:
"Torben Wilken er jo tydeligvis en sekteriker, fra de ynkelige, virkelighedsbenægtende og argumentresistente rester af de radikale/minoritetspartiet".
Endnu et eksempel af "Blog-splassere". Jeg er i virkeligheden hver dag. Jeg færdes i de kredse som er givet magten til at udforme love og bestemmelser. Jeg taler med embedsmænd og Politikere. Din påstand savner en hver relation til virkeligheden. Den er ren "Fatamorgana". Din sidste bemærkning taler mest for dig selv og underbygger på bedste vis, at du er en "Blog-splassere".
Med venlig hilsen
Torben Wilken, mandatar
Formand for DNM.

Bo S. Nielsen

@ Torben Wilken

Af ren nysgerrighed: Jeg er simpelthen nødt til at spørge til, hvad en blog-splassere helt præcist er. Hvad er ordets præcise betydning, og hvilken oprindelse har ordet? Jeg har googlet det, og jeg har ligeledes prøvet at google forskellige stavevarianter af ordet, uden nogen som helst hits.

Nu ved jeg godt, at der opstår et hav af udtryk på "web-lingo" - særligt i blogsfæren, men det her ord eksisterer tilsyneladende - de manglende googling hits in mente - kun i nærværende debattråd. Er ordet ganske enkelt bare SÅ nyt? ;-)

Inger Sundsvald

Bo Nielsen

Uden at være helt inde i 'web-lingo', tror jeg, at jeg kan sige så meget, at det betegner personer, der med latterlige udsagn forsøger, for enhver pris, at 'kaste grus i maskineriet', for at ødelægge enhver fornuftig debat - måske kun for at være 'på'.

Inger Sundsvald

Bo Nielsen
Se ovenstående = prototypen: Esben Nybæk

Bjarke L.L., du skal ikke tage dig af, at Esben Nybæk ikke tør forstå dit ganske udmærkede og velargumenterede indlæg - det ville simpelthen vælte hele hans verdensbillede.

Torben Wilken

Kære Inger Sundsvald og Bo Nielsen.

Nej ordret findes nok ikke noget andet sted end her på bloggen. Det faldt mig ind var passende, som et hybrid af ordret Splatter og en der bevidst haddicapper/forvrøvler en hver fornuftig dialog mellem menesker der gerne vil en dialog..
Inger Sundsvald du ramte meget fint.

Vores smertensbarn Esben Nybæk er fantastik god som et levende eksempel på fænomenet. Han læser kun det, han kan læse. Han læser ikke det der står, selvom han godt kan se, læse og skrive det rigtigt. Hans etablerede filter foran hjernen blokkerer totalt for anden viden, end den der rumsterer inde i hans hoved. Det er ikke kun et problem for os, men især et problem for ham selv. Det er det der gør hans tilværelse så indsnævret og fattig.
Jeg skriver at jeg dagligt arbejder med muslimer. Han siger jeg skal snakke med dem og drikke kaffe med dem. Halo! det er jo netop det jeg skriver jeg gør hver dag. Jeg skal ikke være mentor for nogen som helst. Jeg skal ikke missionerer danskhed.

Skal en dansker nede i Afrika blandt "Hale-negere" også blive "Hale-neger" ? Danskere i udlandet, og dem har jeg mødt rigtig mange af, bliver jo ved med at være danskere. De skifter normalt heller ikke religion, bare fordi befolkningen omkring dem har en anden religion. En dansker skal vel heller ikke blive meneskeæder, bare fordi han kommer så langt ind i junglen at han møder noge indfødte med den kultur.
Lad os erkende, at der er nogen der har gjort sig selv så ensporede i deres tankegods, at de ikke ser den verden de lever i. Vi har ikke et multietnisk samfund i Danmark. Det frygter jeg heller ikke at vi får. Vores kultur har for mange år på bagen.

De danske statsborgere der gifter sig med en statsborger udenfor EU har ingen problemer med at motivere deres kære til at fungere bedst muligt med det samfund, de på grund af kærlighed er blevet plantet i, fordi den danske statsborger helst vil blive boende her i landet. Forhindringen ligger ude hos disse selvfrelste danskere, der lige netop ved hvordan sådan nogle skal opføre sig. H C ANdersen "Den grimme ælling".

Lad mig stille det klare spørgsmål:
Jeg er gift med en pige fra Polen nu på 15´ tende år. Hvornår er jeg integreret i hendes familie? Giv dig selv en lille tænkepause nu!

Mit svar:

Det er jeg i samme øjeblik, hendes familie accepterer mig som et fuldtgyldigt medlem af familien. Om det sker hurtigt eller aldrig, det bestemmer ikke jeg. Det er kun familien, der kan bestemme og beslutte det. Det har intet med at gøre, hvilken religion jeg dyrker, om jeg kan sproget, om jeg kan lide maden, om jeg vil følge den kultur de har. Nej al dette har ingen betydning for, at blive accepteret som et fuldt gyldigt medlem af hendes familie. Kun en ting udgør udslaget. Om min hustru elsker mig. Gør hun det, er jeg et naturligt medlem af familien og bliver budt velkommen som sådan. Jeg behøver ikke at holde foredrag om Danmark for min polske familie. Min svigermor ser vejrudsigten hver dag. Ikke kun det for Polen, nej hun må også vide hvordan vejret er i Danmark. Der bor jo dem hun holder af. Som man kan se. Det hele udvikler sig, bare man ikke ødelægger det ved at blande sig. Respekter og opfør dig ordentlig, det er opskriften på integration. Jeg har mere end 15 års erfaring på forholdet, ikke bare hos mig selv i min familie, men som mandatar for alle de mange mennesker som kommer til mig på anbefaling fra andre, for at bede om at jeg skal være deres mandatar og hjælpe dem. Det går min tid med og det er en dejlig beskæftigelse med nærhed og indsigt i de menneskelig kvaliteter.
Med venlig hilsen
Torben Wilken, mandatar
Formand for DNM

Torben Wilken
Du er i virkeligheden hver dag.
Du færdes i de kredse, der er givet magten til at udforme love og bestemmelser.
Du taler med embedsmænd og politikere.
Torben Wilken skriver i kommentar foroven i et afsnit om det det parti der påstår de repræsenterer det danske folk om de tyske tre D´er.
Hvad stod de D´er for?

Torben Wilken

Kære Peter Buch
De tre Der står for tyskernes udtryk:
"Die Dummen Dainen"
Der udtryk er vist ikke almindeligt i dag og tak for det. Medlemsskab af EU har gjort sit. Nu er vi sammen i samme hus. Sådan ser tyskerne os i dag.
Udtrykket svare til et tilsvarende om Svenskerne: Jävla svenska.
Torben Wilken, magatar
Formand for DNM

Sider