Læsetid: 4 min.

Dansk politi fulgte udvist til irakisk fængsel

Efter at være blevet udvist fra Danmark er Daniel Karim Rustom røget direkte i fængsel i Bagdad. Her sidder han stadig efter ti uger. Selvom han er indespærret, skal han selv købe sin mad, men han har ingen penge og får kun noget at spise, når de andre fanger køber mad til ham
To udviste dansk-irakere sidder stadig fængslet under dårlige kår i Baghdad, efter at være blevet udvist fra Danmark. De irakiske myndigheder mener ikke, at de er irakere. Fangen på billedet er dog ikek dansker.

To udviste dansk-irakere sidder stadig fængslet under dårlige kår i Baghdad, efter at være blevet udvist fra Danmark. De irakiske myndigheder mener ikke, at de er irakere. Fangen på billedet er dog ikek dansker.

Watthiq Khuzaie

15. august 2008

Dansk politi fulgte den udviste Daniel Karim Rustom fra Kastrup til Bagdad. Politifolkene var venlige og fortalte ham beroligende, at han ikke ville ryge i fængsel, når de kom frem.

"Men da vi landede i Bagdad, gik der ikke engang fem minutter, så var politifolkene væk. De sagde ikke engang farvel," siger Daniel Rustom.

Derefter blev han taget med af de irakiske myndigheder og sat i fængsel. Information har snakket med Daniel Karim Rustom i telefonen fra fængslet i Bagdad, hvor han stadig sidder fængslet efter mere end to måneder.

Daniel Rustom blev tvangsmæssigt udvist den 2. juni. Han er en af de otte irakere, der efter forskellige domme for grov kriminalitet blev sendt tilbage i maj og juni i år.

Sammen med Daniel Rustom sidder også en anden af de udviste irakere, Alla Al-Mosawi, fængslet et andet sted i Bagdad, mens de sidste seks udviste er på fri fod.

Ingen mad tilbage

Daniel Rustom er vokset op i Danmark, snakker perfekt dansk og har ingen familie i Irak.

"Jeg har ikke spist i to dage," fortæller han i telefonen. Hans penge er sluppet op for to dage siden, og man skal selv købe sin mad i fængslet. Uden familie i Irak ved han ikke, hvordan han skal få flere penge til mad.

"Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre. Her siger politifolkene hele tiden til mig, at jeg ikke er iraker," siger Daniel Rustom.

Problemet er, at Daniel Karim Rustom ikke kan bevise, at han er iraker. Han har hverken pas eller andre identitetspapirer fra Irak.

Det eneste, han har, er hans fødselsattest fra Kuwait, men han er heller ikke kuwaitisk statsborger.

"De lyver hele tiden for mig her og siger, at de vil sende mig hjem til Danmark. Jeg er ved at blive skør," siger Daniel Rustom. Han deler en celle med fem-seks andre fanger og er bange for fangevogterne.

Daniel Rustom fortæller, hvordan han en enkelt gang har været for en dommer, der krævede bevis for, at han var iraker.

"Dommeren sagde til mig, at jeg ville komme til at rådne op i fængsel, indtil jeg kunne bevise, at jeg var iraker, men hvordan skulle jeg bevise det, jeg har ikke nogen papirer"

Den danske organisation Asylret, der følger sagen, mener ligeledes, at grunden til, at Daniel Rustom sidder indespærret, er fordi, han ikke har fået de nødvendige papirer med.

"Han er vokset op i Danmark og har ingen papirer, der kan bevise, at han er iraker," siger Said Parvin fra Asylret.

Gunnar Homann har været advokat i Danmark for Daniel Karim Rustom og har tidligere skrevet til både Rigspolitiet og Integrationsministeriet for at få de danske myndigheder til at følge op på fængslingerne af de udviste irakere.

"Men de svarede, at det fandt de ikke anledning til. Når personen er afleveret, er det ikke længere deres ansvar," fortæller Gunnar Homann.

Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech mener ikke, at sagerne har noget med hende at gøre. I en mail til Information svarer ministeren, at hun "som dansk integrationsminister ikke har kompetence i andre lande end Danmark."

Desuden henviser Birthe Rønn Hornbech til et ældre svar i Folketinget, hvor hun blandt andet sagde:

"Jeg stoler fuldt ud på Flygtningenævnets vurdering af de pågældendes sikkerhedssituation ved en hjemvenden til Irak."

Flygtningenævnet har forud for hjemsendelsen vurderet, at irakerne ikke risikerede dødsstraf eller at blive underkastet tortur, umenneskelig eller nedværdigende behandling.

Hos Amnesty International kan man ikke forstå ministerens svar.

"Vi synes, det er dybt foruroligende, at de stadig sidder frihedsberøvet," siger Lisa Blinkenberg, flygtninge- og international koordinator i Amnesty International.

"Amnesty har dokumenteret, hvad der sker af menneskerettighedskrænkelse i Bagdads fængsler med både tortur og umenneskelig behandling af fanger, så derfor kan jeg godt frygte, hvad han bliver udsat for," siger Lisa Blinkenberg.

Familien i København

Daniel Karim Rustom frygter selv fremtiden. Han sidder sammen med seks andre i det, han kalder "en lille klam celle", og de 400 euro, som han fik i hånden, da dansk politi forlod ham i lufthavnen, har han ikke længere. Han fortæller, hvordan han blandt andet følte sig nødsaget til at købe mad og cigaretter til en fangevogter for ikke at få tæsk. Nu får han kun noget at spise, hvis andre fanger køber mad til ham.

I Danmark følger flygtningeorganisationen Asylret Daniels sag, og sammen med hans familie har de indtil nu kunne følge udviklingen, fordi Daniel Rustom har fået lov at tale i telefon. Både Daniel Rustoms mor, far og to søskende er danske statsborgere, og alle er ekstremt nervøse for, hvad der sker. De flygtede fra Kuwait og kom til Danmark i 1991. Dengang var Daniel Rustom otte år. I dag er han 26. Daniel Karim Rustom taler dårligt arabisk og kender ingen i Irak.

"Jeg savner min familie og kæreste i København," siger han.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det kan godt være at Birthe Rønn Hornbech ikke har legimitet i andre lande end i Danmark f.eks. Irak. Men hun (eller nogen) bør sørge for at folk der udvises fra Danmark får de relevante papirer med, så de kan bevise, at de er irakere eller kuwaitere. Alt andet er dybt inkompetent.

Det er nogen gange som om at de danske myndigheder tror, at alle andre lande behandler alt på samme måde som de danske myndigheder gør det - eller at alt foregår på samme måde som i Danmark. Det gør det altså ikke.

Og hvorfor er Daniel Karim ikke blevet dansk statsborger?

Travis Malmzon

Det kunne måske gøre historien mere komplet, hvis man fik oplyst hvilke handlinger i DK, som har bragt herren i denne situation.

Janus,

tolkene havde jo stadigt alle deres Irakiske identifikationspapire. Og så 'problemfri' gik det jo heller ikke. Der var lige det der ekstra-krav fra flyselskabet fordi de så dem som 'ekstra-farlige passagere'.

De Danske myndigheder kunne da i hvert fald havde givet ham nogle papire med i hvilke de fastslår at han er Iraker. Det skulle da vist også være minimalkrav, for ellers hvordan kan de udvise en til Irak, jvis de ikke har bevis på at han holder statsborgerskab der?

Jeg tvivler på ,at artiklens beskrivelse er retvisende og dækkende.

Sådan som forholdene i Irak er, er der iøvrigt nok rigtig mange irakere, der ikke kan bevise med "papir" , at de er irakere, og de lever alligevel i Irak..

Jeg synes ,det er helt OK at sende grove kriminelle ud af Danmark, hvis de ikke er Danskere - så klynker de selvfølgelig, men havde de ondt af deres ofre, da de begik deres kriminalitet?

Jeg har stor respekt for det arbejde, som Amnesty International udfører, men de vælger sig af og til nogle grusomt usympatiske personer at kæmpe for. Hvad med at fokusere mere på samvittighedsfanger og lignende lødige sager ?

DET KAN SIMPELT HEN GØRE MIG SÅ GAL, DET HER! Jeg kan udmærket godt forstå at der bliver udført terrorangreb i vestlige lande, når regeringer handler sådan her. Manden HAR udstået sin straf! Hvorfor i alverden skal han sendes til et fremmed land og risikere at dø?! Er fængselsstraffen han fik og afsonede ikke straf nok i sig selv?

www.stopudvisningerne.blogspot.com

rikke nielsen

Puha bliver virkelig stødt over at læse alle Jeres fordømmende tanker omkring de her mennesker som artiklen omhandler.Hvordan kan man bruge et ord som karriere-kriminel-uden at ha adgang til disse menneskers straffe aftest???-Her kan der kun være tale om fordomme og uvidenhed!!!

Selv er Jeg gift med en af de udviste,og bliver virkelig vred over at læse at fuldstændige fremmede mennesker har en mening om mit ægteskab og ytre sig om at mit ægteskab skulle være arrangeret-Jeg er blevet gift af ren kærlighed præcis som alle andre mennesker forhåbentlig har gjort.

Det her omhandler mennesker som har begået kriminalitet og ja det kan ikke forsvares på nogen som helst måde,men når der gang på gang bliver skrevet at det omhandler meget grov kriminalitet,så vil jeg igen minde om at en af de udviste blot havde en dom på 40 dages ubetinget fængsel.

Vi har en strafferet i Danmark og den skal selvfølgelig bruges når mennesker overtræder loven,men hvordan kan man nogensinde forsvare at skille en hel familie ad,husk på at i de her sager sidder der både børn,mødre,fædre,koner og mange andre pårørende,ganske uskyldige mennesker som ved de her udvisninger i den grad også har fået en livstiddom.

Livet for os vil altid være fyldt op med et enormt savn og angsten for at der skal ske vores elsket familie medlem noget forsvinder aldrig,for de her mennesker er altså også meget andet end blot en kriminel.

Hvis vi vender den om og siger at det en dag var en af Jeres egene pårørende som begik en kriminel handling,så ville Jeg da aldrig ønske hverken Jeg eller Jeres familie medlem så meget ondt.

Det her drejer sig ikke om mennesker der kun været i Danmark et par år,det drejer sig om mennesker som har stor tilknytning til Danmark,føler sig som danskere,har sin familie i Danmark og har sået mange korn i Danmrk,og fordi man i total dumhed som ganske ung begår en krinalitet kan det ikke være rimeligt at man skal straffes så hårdt-med adskillelse fra sine børn og familie,med indrejse forbud ikke blot i Danmark,men i over halvdelen af verden,med en dobbeltstraf når man allerede har udstået sin straf og i værste fald kan det meget nemt ende med at der sker noget frygteligt med en af de her mennesker og så praktisere Danmark jo dødstraf.

Kan ikke forstå hvori forskellen ligger når Mohammed begår en kriminalitet kontra når Anders gør,selve den kriminelle handling må vel anses for at være den samme-hvordan kan straffen så være så forskellig???Det kan vel kun være fordi man ikke anser Mohammed for at være et menneske på lige fod med Anders.

Men hurra for at man kan trampe og sparke et menneske til døde og få 4 års ubetinget fængselstraf og hurra for at vi snart igen har Jønke gående frit på gaden for han er da en sympatisk fyr,men forklaringen ligger vel i at her har vi med mennesker at gøre som hedder Nielsen til efternavn-eller nå nej min mand hedder også Nielsen til efternavn,men så er det nok hans fornavn den er gal med,nej forklaringen ligger nok nærmere i at vi her i Danmark desværre efterhånden nok har ladet os rive med af alverdens fordomme og dermed blevet bange for alt hvad der er fremmet.

Så til sidst vil Jeg bare minde Jer om at vi er mennesker på lige fod med Jer selv og Jeres nærmeste,og som I sikkert allesammen ved så gør det ondt at miste et menneske som man elsker og holder af!!!

Det er simpelt hen så ulækkert at høre på, når DF'ere, FRP'ere og andre højreekstremister har indtaget Informations debatsider, der plejer at være skueplads for en sober og god tone socialister, socialdemokrater og liberale i mellem. Men her er altså tale om at man har udvist en DANSKER (af irakisk oprindelse ganske vist) til et fremmed land, som han ikke er født i! Kan I slet ikke se at det er galt? Det svarer til at jeg bliver udvist til Finland, selv om jeg er født og opvokset i Danmark og har boet der hele mit liv, blot fordi min mor har en anden afstamning end dansk. Det er jo fuldstændig forkert, sådan en tankegang!

Hvorfor skal man have en 'ekstrastraf' i form af udvisning? Den logik (eller rettere mangel på) mangler man at forklare mig, så jeg forstår det. Jeg ser det indtil videre kun som 100% hævntørst og selvhøjtidelighed. Vi må huske på, at sociale problemer og kriminalitet i langt de fleste tilfælde ikke skabes af den kultur indvandrere kommer fra, men derimod den hensynsløse markedskapitalisme som polariserer alt over for alle og fører til intern krig blandt grupper i befolkningen - fx den fattige stjæler fra den rige eller 'jeg har det dårligt, jeg har mistet mit job - det er de skide østarbejderes skyld - fuck polakker! Nu går jeg ned og stemmer DF...' etc. Derfor hjælper det ikke en skid at sende Daniel tilbage til et krigshærget land! Man eksporterer blot problemet videre til et andet land, der i forvejen har problemer nok, som følge af USAs olieimperialistiske tankegang. Let's face it, Amerikas Forenede Stater er verdens største slyngelstat, og alligevel bakker vi op om den, fordi vi er åh så afhængige af dem økonomisk?

Så længe I kyniske racister har jeres på det tørre i form af dansk statsborgerskab og dansk oprindelse, så kan I jo danse og skråle, for der kommer ikke til at ske jer noget hvis I laver lort som følge af jeres egen armod. Men gad vide om I ikke ville klynke lige så groft, hvis det var jer der stod i den tragiske og miserable situation at være afskåret forbindelse til jeres kæreste og/eller børn, siddende i et udlandsk fængsel uden udsigt til løsladelse og uden fremtidsudsigter?

@Esben
Nej, det er naturligvis legitimt at have den holdning, omend jeg synes den er racistisk, fordi den bidrager til at bevare det så omtalte os/dem-fjendebillede, og jeg vil altid se DF-tilhængere som racister enten eksplicit eller implicit, for det er ufravigeligt at det er det partiet står for, med alle de rabiate udtalelser fremtrædende DF-politikere er kommet med gennem tiden, og det tror jeg også godt de fleste af vælgerne ved - desuden så kan jeg aldrig nogensinde se, hvordan eksklusion af befolkningsgrupper nogensinde kan kaldes 'politik', for mig bekendt handler politik om alsidighed og beslutninger der vedrører alle, ikke kun en bestemt øremærket del af befolkningen der tilfældigvis har hvidlig hudfarve. Men så er der desværre endnu et punkt vi er uenige om: er han fremmed, hvis han er født og opvokset i Danmark (det må han jo være, eftersom han har dansk fornavn og det hele)? I realiteten har man jo sendt en andengenerationsindvandrer = (ny)dansker ud, er det ikke forkert?

Angående ordet 'højreekstremister', så har du vist ikke set www.avisen.dk s debatsider - jeg kan fortælle dig at der både huserer FRP'ere og enkelte nynazister derinde. Jeg kan mærke at de tendenser er på vej her. For bare et helt eller et halvt år siden, var der stort set ingen fremmedfjendske debattører herinde. Dem der var blev effektivt fortrængt, fordi de ikke havde gode nok argumenter for deres standpunkt. Men nu er der strømmet flere til, deriblandt dig, og det ser ud til at de er kommet for at blive og er blevet tolereret herinde. Engang så jeg Dagbladet Information som en seriøs og akademisk centrum-venstre-avis fra den gamle besættelsestid, hvor man netop kæmpede imod fascismen og Hitlers Nazityskland. Den illusion er sgu ved at briste, må jeg indrømme.

rikke nielsen

Kære Janus H....Nu kan Jeg godt mærke at Jeg bliver en lille smule vred og helt sikkert en hel del stødt,det er selvfølgelig helt i orden med mig at man har forskellige holdninger og meninger,og Jeg må jo respektere andres holdninger og meninger selvom Jeg er uening-Men at skrive om problemet i at Jeg flytter til Irak ligger i at vi ikke kan modtage sociale ydelser syntes Jeg simpelthen er direkte groft og igen et soleklart tegn på total fordom og uvidenhed fra din side.

For det første så har Jeg en familie her i Danmark som Jeg tager mig af og elsker højt,så der må du forstå at det ikke muligt for mig at leve et liv uden min familie og vigtigst af alt så vil Jeg minde dig om at det altså fortsat er ekstremt farligt at opholde sig i Irak,selvom både Danmark og USA gør alt for at sige at situationen er i bedring,men de har så heller ikke en direkte telefon forbindelse som Jeg derned hver dag.Og til sidst min kære ven så vil Jeg informere dig om at Jeg i den grad også knokler og har altid gjort lige siden Jeg kom ud af folkeskolen,og har ofte 16 timers arbejdsvagter,men selvfølgelig har du en fordom om mig og vil nok helst putte mig ned i boksen som dum/uviden,kontanthjælps modtager,meget blond for klog kan Jeg da ihvertfald ikke være når Jeg er Gift med en tidligere straffet udlæninge,men her tag du i den grad fejl,så fremover burde du nok holde dig til ting du ved noget om når du ytre dig i steden for at lade dig styre af dine grimme fordomme,for netop det er tagn på uvidenhed og manglende skarphed.

Pointen er fisset ind hos mig,Jeg er godt klar over at hverken mit liv eller min mands liv tæller ikke og for en stor del af danmarks befolkning ville det at vi fik en bombe i hovedet være fuldstændig lige gyldigt,men Jeg forstå simpelthen bare ikke at man kan være så blottet for menneskelige følelser og blive så personelig grim.

Og ja selvfølgelig burde min mand aldrig ha overtrådt loven,men som de fleste unge mænd som desværre overtræder loven er det nok ikke det mest velovervejet øjeblik i deres liv,men folk ændre sig og lære af deres fejl.

Rikke Nielsen

Det er skam heller ikke min hensigt at være uforskammet, men som en god stoiker adskiller jeg følelser og fornuft fra hinanden. Det er indlysende, at en asylansøger, eller ikke-danske statsborgere, skal begå kriminalitet i Danmark. I USA er der nul-tolerance politik, hvor I skal prise Jer lykkelige over I ikke er bosat i USA.

Du skriver endvidere "...men folk ændre sig og lære af deres fejl." Med mine erfaringer i bagagen er det kun ganske få individer i stand til selvkontrol og selvdisciplin. Alene af denne grund mener jeg heller ikke at staten skal uddele statsborgerskab på samlebånd.

Det er heller ikke et spørgsmål om jeg er fordomsfuld, idet jeg har forsøgt dialog med indvandrere- og flygtninge fra Mellemøsten. Jeg har indset vi er så forskellige, at vi intet har tilfælles af interesser, hverken socialt eller intellektuelt.

Jeg er generel træt af mellemøstlige borgere som ikke bestiller meget andet end begå hærværk og vold på samlebånd. Lad mig derudover påpege at jeg har venner både i Italien og Norge, hvor billedet er nøjagtige det samme, dvs. mine italienske og norske venner også er træt af denne vanvittige indvandring.

Denne indvandring er bevidst kultursammenstød fra EU og politikernes side.

Jeg beklager jeg har været uhøflig, men er træt af al den indvandring fra tredie-lande.

Rikke Nielsen

Jeg glemte, at der er relativt fredeligt i Nordiraq. Derudover er der også andre lande såsom Syrien og Jordan, hvor der opholder mange irakiske flygtninge.

rikke nielsen

Nej men en af de 12 udviste er blevet udvist for 40 dages ubetinget dokument falsk.

Og hvor bliver Jeg glad når Jeg læser din fortolkning af hvornår du mener at man er dansker-nemlig når man bor i Danmark og fejre de danske højtider osv.-min mands livret er stegt flæsk med persille sovs og juleaften var det ham der stod for de brune kartoffler for det var han bare super god til,og så spiste han minimum10 svin om året og har aldrig i sit voksne selstændige liv været med til at fejre en muslims højtid,vi er kristen gift i den danske folkekirke,og så sent som 3 måneder før sin udvisning hjælp han politiet med anholdelser af fem lomme/taske tyve ved Københavns hovedbanegård.

Så ifølge dig må han beskrives som dansker,men i bund og grund er det vel lige gyldigt for uanset om man er det ene eller andet,så er der da ingen mennesker som fortjener at blive skilt fra hele sin familie og ingen familie der fortjener at blive skilt fra en pårørende.

Rikke, ignorer dog Esben og Janus. Deres eneste formål med at skrive i dise spalter er at gøre sig selv større ved at sparke til folk, der ligger ned. Glem dem. Den slags folk findes desværre alle vegne - jeg vil ikke engang kalde dem typisk danske, om end det nok er ret typisk dansk, at de her har et helt politisk parti at boltre sig i, hvor man i de fleste andre civiliserede lande blot trækker på skuldrene og omtaler dem som "the lunatic fringe."

Rikke Nielsen

Han har stadig overtrådt de strafferetlige bestemmelser. Anklageren og politiet er ligeglad med, hvad han har foretaget af velmenede handlinger, eller om han spiser flæskesteg med rødkål, han har overtrådt straffeloven. Samme regelment er også gældende for den pædofil-dømte iraker.

Jeg ændrer ikke mine synspunkter ang. ikke-vestlige indvandrer- og flygtninge. Efter den sag, hvor den unge italienske uden varsel blev knivdræbt og gerningsmændende blev udvist, så fik de herboende mellemøstlige indvandrere pludselig travl med at ansøge dansk statsborgerskab.

Med den høje kriminalstatistik blandt indvandrere, burde det være optimalt ikke at uddele dansk statsborger til disse før en lang årrække så de kunne tilpasse sig. Jeg ved det af erfaring, fordi jeg stillede enkelte af dem spørgsmålet: Ville I begå kriminelle handlinger, hvis riskoen var en udvisning? Der blev sammenstemmende svaret: Nej.

@Esben
Jeg kan nok ikke svare dit indlæg uden at være alt for retorisk, eftersom det jo er en kendsgerning at vi er rygende uenige, men lad mig gøre det ganske kort:
Jeg anser den fremmedfjendske (det ER fremmedfjendsk at have noget imod indvandring eller muslimer som gruppe, fordi man antager at deres kultur er uforenelig med den danske) højrefløj (altså den der ikke er liberal) som delt op i to forgreninger:

De antimuslimske racister (jeg mener det er racistisk at have noget imod befolkningsgrupper udelukkende pga. deres oprindelse - det eksempel ved tibetanske munkes indvandring i hobetal ville blot ændre definitionen til fremmedfjendsk, men du lufter alligevel racistiske tanker ved at antage på forhånd at de ville være mindre kriminelle end muslimer) som er imod højreekstremister og for staten Israels eksistens, men som ikke kan fordrage muslimer. Disse tæller bl.a. DF-tilhængere og er den såkaldte 'stuerene' højrefløj - fascisme i en mild form.

De fascistiske racister som er imod 'venstreekstremister', muslimer og tilmed jøder (og generelt bare alle der ikke er en del af den såkaldte 'ariske race'). Disse tæller bl.a. DNSB, det tidligere Dansk Front og andre nynazister.

Så kort og godt: "same same, but different", hvis jeg skal bruge dine egne ord. At være antimuslimsk er kun det første skridt på at blive en rendyrket fascist som Hitler. Du deler altså ideologi og mærkesager med Jonni Hansen og hans kumpaner, hvad enten du vil stå ved det eller ej. At du så ikke er militant er så en anden sag, men de samme holdninger er intakte, og bare det synes jeg stadigvæk er uhyggeligt.

rikke nielsen

Tak til dig Per og ja du har ret,det er nok bedst at lade det ligge og bruge kræfterne på at holde mig selv,min familie,min mand og hans familie oppe.

Min hensigt med at skrive var blot at forsøge at prøve på at gi lidt indblik i de menneskelig konserkvenser bag de her udvisninger.

Til dig Esben vil Jeg sige at nej selvfølgelig er Jeg ikke indstillet på at opgive min mands sagsnummer på en offentlig debat side,det er en del af vores privat liv og det skal ikke udstilles for fremmede mennesker,hvilke du selvfølgelig også ha forståelse for.

Men Jeg kan oplyse dig om at det drejer sig om en dom på 3 år,som ikke indebære hverken vold,sex forbrydelser eller narko.

Men igen så syntes Jeg ikke det handler om hvilke former for kriminalitet der er begået,for mig handler det om medmenneskelighed også over for mennesker som fejler og at der skal være lige ret for alle,for igen så bliver selve den begået kriminelle handling jo hverken bedere eller værre af at den af begået af en Mohammed.

Til sidst vil Jeg igen understrege at Jeg tager skarbt afstand fra at man på nogen som helst måder begår kriminalitet,og selvfølgelig skal man straffes for at ha begået noget kriminelt...men der må være samme straf for alle,og Jeg syntes ikke at det på nogle måde kan retfærdiggøres at så mange uskyldig lovlydige mennesker bliver straffet-vi er en hel familie som har fået en dom for livstid.

Min mand har har afsonet fuld tid uden de samme rettigheder for udgang og prøveløsladelse som andre indsatte i de danske fængsler har,og oven i det har han siddet 5 måneder varetægtsfængslet over tid,for derefter igen sidde fængslet i Bagdad.Og samtidig oven i hatten har han fået et indrejseforbud i over halvdelen af verden.

Og nu befinder han sig så alene i Irak,et land som han forlod som 8-årige,og ikke har haft tilknytning til i 18 år,kan hverken læse eller skrive arabisk,så hans situation ser virkelig alvorlig sort ud.

Og når I skriver om klunkeri,så kan Jeg fortælle Jer at det her handler bestemt ikke om klunkeri-det handler om at være virkelig bange og I skal vide at det som pårørende er noget af det hårdeste at lægge øre til daglige telefon samtaler og kun kan nå et menneske som man elsker med ord,den situation vil Jeg ikke ønske for nogen andre mennesker.

Så for alle Jeg som syntes at de her mennesker virkelig fortjener en hård straf,så kan Jeg forsikre Jer om at de får virkelig den værst tænkelig straf-et liv med utryghed og konstant savn til de mennesker som man holder af og det er for resten af livet og det gælder også for alle os herhjemme som elsker og holder af den udviste.

Vil aldrig kunne forstå hvordan I er i stand til at ønske så meget ondt for andre mennesker,og her ved Jeg at I igen vil bruge argumentet at det her handler om kriminelle og dermed forsvinder alt menneskelig forståelse og empati.

Hvor er jeg dog utroligt glad for at der er mennesker der kæmper for retfærdighed i Amnesty International.
Kan vi ikke få en retfærdig minister også?

Markus, det er virkelige gode indlæg du har, bare skift ordet "racister" ud med facister, for det er hvad det er, trist men sandt!

Rikke, Per har ret!

Esben, "Sagen er bare at muslimerne som gruppe, grundet deres udemokratiske religiøst funderet politiske ideologi, ikke kan integreres i f.eks. Danmark. Det er det samme overalt i verden. Det er således fakta og fakta kan jo altså ikke være racistiske."

Du kender ikke så mange muslimer at du ved hvor stor en del af dem der ikke er ekstremister, men velfungerende almindelige mennesker bare med anden tro end dig selv!
Der er forskel på at have en tro og have en politisk overbevisning. Det er jo heller ikke alle kristne der er medlem af kristeligt folkeparti, vel?
Muslimer med anden kulturel baggrund, som fungerer fint her, bliver hetzet og det er fuldkommen uakceptabelt af en demokratisk dansk samfundsborger!
På trods af at du påberåber dig ikke at generalisere, gør du det alligevel og slår flere forskellige retninger af muslimer med vidt forskellig baggrund og kultur sammen til en stor masse.
Desuden er der masser af steder i verden hvor flere forskellige trosretninger lever i fred sammen!

At Esben konsekvent bruger udtryk som "muslimerne som gruppe" viser, at det er omsonst at diskutere med ham.

"jøderne som gruppe" ... "de kristne som gruppe" ... "fynboerne som gruppe" ... " de venstrehåndede som gruppe" ...

Nej, vel?

At anonymkujonen "Gårdmand Bjørn" også tror, at muslimer er "en gruppe", taler for siog selv.

Ville et blot nogenlunde begavet menneske tale om "de kristne som gruppe"?

Det handler ikke om kriminelles etniske baggrund, men om der skal være lighed for loven. Skal en forseelse straffes hårdere, hvis den begås af en indvandrer end af en indfødt. Så enkelt er det.

Det er ved nærmere eftertanke ret forståeligt at en af disse spalters debattører har valgt pseudonym efter en af de mest tykpandede personer i Disney-universet.

Peter oldgård har ikke råd til "principper". Har han mon råd til demokrati, eller kommer det ind under begrebet "det pureste idealistvås"?

Bror Bjørn og Gårdmand Bjørn er den samme figur, tumpe.

Og de er begge to dumme som en dør.

Tag nu den burqa af og stå ved dine holdninger, tøsedreng!

Spørgsmålet er irrelevant, Oldgård. Det det drejer sig om er, at det IKKE er godt for Danmark at bryde med principperne om lighed for loven og om, at politikerne ikke skal diktere den dømmende magt.

Hvorfor er det godt for det danske samfund at huse kriminelle fremmede?
Hvorfor er det godt for det danske samfund at huse kriminelle?
Hvorfor er det godt for det danske samfund

Fordi Danmark er en del af verden og verden ser sådan ud – og så kan vi jo sagtens klare mosten ikke - tudefjæser.

Jeg gentager:Spørgsm,ålet er absurd og irrelevant. Det er ikke et spørgsmål om, hvad der er "godt" for samfundet. Ethvert samfund har kriminelle. De skal behandles efter loven. Længere er den ikke.

Og i et demokratisk samfund bør man tilstræbe lighed for loven, så den samme forbryelse udløser den samme straf, uanset oprindelse, uddannelse eller formue.

Sådan er det ikke helt - folk fra overklassen slipper som regel lettere gennem retssystemet - men det er et godt ideal at stræbe efter.

Du og dine meningsfæller gør det modsatte. Det er dårligt for et demokratisk Danmark. Derfor er det godt for Danmark at gøre det modsatte af, hvad du går ind for.

Er det mon svar nok, eller vil du bare trykke på repeat-knappen endnu en gang? Det er i hvert fald det svar du får.

@Per Vadmand
"...De skal behandles efter loven. .."

Per de der xenofober vil hellere end gerne gerne ændre loven så dit argument holder ikke i længden. Måske skal man slet ikke diskuterer med xenofober men betragte dem som religiøse fanatikere. Dem diskuterer man jo heller ikke med, i hvert fald ikke vedrørende religiøse spørgsmål.
Så det er ok med dit.

"Længere er den ikke." :-)

Det er en god idé, at når folk har afsonet deres straf, kan de vende tilbage til samfundet og deres familie, ja.

Og hvis du ikke umiddelbart kan fatte det, tror jeg, det er spild af min og andres tid at argumentere med dig.

rikke nielsen

Hold da op,at sidde her som pårørende til en af de mennesker som det hele omhandler,og følge med i denne her diskussion,gir en en følelse af total tomhed.

For mig er det ligesom om at diskussionen for nogle mennesker mangler toltal forståelse for at det her handler om mennesker på lige fod med alle andre.

Mennesker som på trods af deres tidligere afsonet begået kriminalitet,stadigvæk er nogens søn,svigersøn,mand,onkel og bror og stadigvæk er et menneske med følelser.

Ved godt at det for de fleste mennesker er meget belejligt at blive ved med at omtale dem det hele omhandler som meget alvorlige kriminelle som ovenstående,men igen vil Jeg påpege at det ikke er gældende for alle,min mand har ikke været indblandet i hverken stofhandel,voldtægt eller grov vold,men igen uanset begået kriminalitet så har mennesker vel krav på at blive behandlet på lige fod i Danmark.

Men gider slet ikke at gå ind i den diskussion,for ingen tvivl om at det selvfølgelig aldrig kan være godt for Danmark at nogen begår noget kriminelt uanset om det er Anders eller Mohammed det handler om,og nej Jeg kan på ingen måde forsvare nogen som helst former for begået kriminalitet og selvfølgelig skal man ha en fængselsstraf.

Men for mig handler det her om noget helt andet.Det handler om at man fuldstændig ødelægger en hel familie og gir fuldstændig lovlydig og skatte betalende borgere(bliver nødt til lige at få den med så er vi ude over de evige fordomme om at hvis man er i familie med en tidligere straffet udlændinge så er man sikkert også på bistand) en livstids dom.

I må jo selv være en del af en familie som i elsker,så Jeg vil bede Jer om at prøve at sætte Jer ind i situationen og forestille Jer hvor store menneskelige konserkvenser det ville gi Jer og Jeres familie hvis dette skete for Jer hvis I kom i den uheldige situation at en af Jeres pårørende desværre begik en kriminel handling.

Min mand forlod Irak som 8 årige,og har derfor ikke haft nogen særlig skolegang og kan derfor hverken skrive eller læse arabisk,for ham er det et fuldstændig fremmed land han nu opholder sig i,han kan på ingen måde forholde sig til den mentalitet og kultur som der er i Irak,da han har været væk fra landet i 18 år,han lever hver dag med angst og et savn som Jeg er sikker på at ingen af os på denne side overhovedet kan forestille sig.
Psykisk er der ikke nogle mennesker som kan holde til det i længden,meget kan vi mennesker holde til -men at blive skilt fra hele sin familie og alle de mennsker som man elsker og holder af,kan ingen mennesker klare,og vi pårørende sidder så tilbage her i Danmark og er vidne til at et af vores familie medlemmer dag for dag falder mere og mere fra hinanden psykisk.

Det der er mest frustrerende for mig er at hele tiden høre min mand blive omtalt som et eller andet stykke frugt eller for den sags skyld en grøntsag,han er et rigtig menneske med de samme følelser og behov som dig og mig-uanset om han har overtrådt loven!!!

Men det er altid så dejlig nemt at stå uden for og udtale sig og skære alt det menneskelige fra.

Forstå bare stadigvæk ikke hvordan I kan forsvare at et andet menneske straffes så hårdt og at andre mennesker samtidig fuldstændig mister lysten til at stå op om morgene,for det er virkelig hårdt at få livet til at hænge sammen når man bære rundt på så mange bekymringer,sorg og savn.
Er den straf rimelig blot fordi min mand desværre ikke havde et rødbede farvet pas???

rikke nielsen

Kære Peter...I mit demokratiske sind respektere Jeg selvfølgelig at du har dine meninger og holdninger,men kan simpelthen ikke forstå at fordi det handler om "fremmedede" som du selv omtaler,så forsvinder alt medmenneskelig forståelse som dug fra solen.

Mind mands kriminalitet er vel ikke værre end hvis det havde været begået af Anders,det er der Jeg vil hen.

Og Jeg ikke behov for at dele min mands tidligere begået kriminalitet på en debat side,har blot haft behov for at udelukke at det ikke handler om hverken grov vold,voldtægt,sexforbrydelser,og narko.

Og det er vel heller ikke realevant for uanset hvad han har begået er han jo absolut ikke velkommen i Danmark ifølge dine holdninger.

Peter Oldgaard

Sådan som jeg forstår på Rikke Nielsen og det hun skriver, er følgende:

"så vil jeg igen minde om at en af de udviste blot havde en dom på 40 dages ubetinget fængsel.

Dernæst gentager hun:

"Nej men en af de 12 udviste er blevet udvist for 40 dages ubetinget dokument falsk."

Det som jeg reel forstår er, at det er hendes mand som har fået 40. dages ubetinget fængsel for dokumentfalsk. Det er også rigtigt at én af de udviste blev dømt og udvist for dokumentfalsk, hvilket jeg også erindrer i nyhederne.

I nyhederne fremkom det, at det var den danske kvinde selv, som i vrede havde anmeldt sin irakiske ægtefælle til politiet for dokumentfalsk, fordi han havde tilegnet sig hendes kreditkort.

I min optik er det underordnet, hvilket grader af kriminalitet de udviste har begået, for hvor går grænsen næste gang? Jeg tror næppe på de historier, at de handlede i god tro og ikke anså nogen fare for udvisning sålænge de var asylansøger.

Det er rystende at se den sjælsråhed og mangel på empati en række debattører viser her i spalterne. Utroligt, at de overhovedet kan læse Information uden at kvæles i selvfedme.

føj for saten!

rikke nielsen

Til Peter,ja så var det mig som i tidernes morgen anmeldte min mand.

Min hensigt med at gå ind i denne her debat vat blot at gi debatten en menneskelig vinkel og et indblik i nogle af de konserkvenser som er for de mennesker som er blevet personlig berørt af de her udvisninger.

Men har indset at det er fuldstændig håbløst at få det menneskelige aspekt ind i denne her debat,bortset fra Janus H som trods en anden holdning end Jeg selv alligevel formår at bevare en ordentlig tone og så selvfølgelig Per som Jeg helt klart deler holdninger og meninger med...Men når en person som Troels udtaler sig om at henrette disse mennesker må Jeg simpelthen trække mig,så er vi nået et niveau som er for lavt for mig,så til dig Troels har Jeg kun hovedrysten til overs for og mener at med de holdninger må du da være et meget fatigt og bittert menneske,så i virkeligheden gør det ikke andet ved mig end at Jeg ærligtalt syntes at det er lidt synd for dig.

Modrator blev lige som som os andre til sidst så træt af "Carsten Friskytte" at han slukkede for ham. Det var usædvanlig godt gået af moderator.

Det er derimod forstemmende at se, hvordan vores spammer nu kan reinkarnere og genopstå under navne som "Richard L." og hvad han nu ellers kalder sig. Det må i sgu da kunne gøre noget ved?

For en ordens skyld skal jeg understrege at jeg er tilhænger af at alle hodninger skal have lov til at komme til udtryk. Til gengæld mener jeg, at skribenter der helt åbenlyst skriver med det ene formål at sabotere og afspore debatterne bør udelukkes permanent.

rikke nielsen

Flot Richard...Fatter ikke hvorfor du har brug for at nedgøre andre mennesker,men hvis gør dig godt så er det helt i orden med mig.

Vil igen sige at Jeg på intet tidspunkt er gået ind i denne debat for at støde nogle,mener bare at en god dialog bør ha alle sider af sagen med.

Og til din information kan Jeg fortælle dig at telefonen faktisk ringet helt tilfældigt,tror du selv at man i stand til iscenesætte såden noget når man er fuldstædig psykisk nedbrudt!!!

Burde jo egenlig ikke svare på denne her,men finder det fuldstændig ufatteligt at du har behov for at gøre grin med mig og min familie.

rikke nielsen

For det første vil Jeg sige at aldrig nogen sinde har brugt udtryk som racist svinene hos DF-så lavt ville Jeg aldrig udtrykke mig i en dialog,blot fordi folk ikke deler den samme holdning som Jeg selv.

Og nej Jeg er ikke bitter-Jeg er ked af det,der er en stor forskel!!!

Richard har lidt fornemmelsen at vores to grunde til at gå ind i en debat er vidt forskellige,på virker det som om at provokation godt kunne være din grund.

Richard L. er efterhånden lige så grov og lige så langt ude i hegnet som Richard W. , og det siger ikke så lidt.

Richard Ragnwald, der som bekendt er Dansk Folkepartis huspoet, har på det seneste gjort sig uhedigt bemærrket ved at praktisere nogle særdeles hårdhænde og grove inkassometoder overfor debitorer fra suppe, steg og is arrangementer, hvor Ragnwald har medvirket som trobadur.

Richard & Richard er hører helt bestemt ikke ikke til lblandt Guds bedste børn...

rikke nielsen

Ang. ovenstående indlæg så stiller Jeg mig fuldstændig uforstånde overfor at du skriver at Jeg spiller på dine og andres følelser,Jeg spiller ikke på nogens følelser-Jeg har blot fortalt min oplevelse-Hvordan kan det nogensinde være at spille på andres følelser!!!

Men du må da ha mig undskyldt,hvis Jeg har trådt dig over fødderne ved blot at ytre mig-men tror du ikke at du måske er en smule nærtagende her :)

rikke nielsen

Grunden til at du måske føler at der er blevet spillet på dine følelser er nok mere at din egen tone i en debat bliver grim og personlig og derfor går du per atomatik ud fra at andre mennesker gør det samme...Hvordan kan Jeg nogensinde spille på dine følelser-du er et mennesker som Jeg aldrig har mødt eller kender!!!

Richard L.:

"Jeg er ikke i nærheden af kammertonen ..."

For én gangs skyld er jeg enig med Richard. Gad vide hvad der skal til for at vække moderator?

rikke nielsen

Vil lige rette dig her,der er en forurette i min mands sag og det er mig,så lad nu vær med at få det vendt om til at der er en bunke af ofre.
Og lav lige det der røveri om til tyveri af dankort.

Og hvad er det for nogen ulovlige aktioner som du vover at anklage mig for???-hva bilder du dig egentlig ind!!!

Men hvis du er så indebrændt så er Jeg da kun glad for at Jeg åbentbart kan være dig behjælpelig med at få luftet lidt ud,for du må da godt nok være lige ved at eksplodere.

rikke nielsen

Nå nu har Jeg fattet det-du er bare sådan en der spreder en masse usandheder og prøver at ødelægge debatten og du er oven i købet kendt for dette.

rikke nielsen

Nej nu må du simpelthen holde op-hvornår er det blevet ulovligt at udtale sig til politikken og holde en tale til en anmeldt demostration.

Aldrig i mit liv har Jeg overtrådt lovgivningen,så vil endnu engang be dig om at holde dig til sandheden når du vælger at udtale dig...På forhånd tak...

Det er lige hvad han er Rikke. Hvis det må være tilladt at give dig et råd, så lad være med at spild mere af din tid på ham. Det er han simpelthen ikke værd.

Når man ser hvordan han får en stor og pervers tilfredsstillelse ud af igen og igen at trampe rundt i din personlige ulykke, må man virkelig undre sig meget over at moderator ikke griber ind. Det er simpelthen for ulækkert...

Sider