Læsetid: 2 min.

DF lukker munden på Sorø-formand

Dansk Folkepartis formand i Sorø er blevet sat på plads af partiledel-sen, efter at han har skrevet et debatindlæg, hvor han opfordrer til blodigt oprør mod 'EU-tyrannerne'
Indland
9. august 2008

Dansk Folkepartis ledelse tager afstand fra det læserbrev, som partiets lokalformand i Sorø, Michael Pihl, skrev i Frederiksborg Amts Avis 1. august, og som Information refererede indholdet af i gårsdagens avis.

Indlægget handler om konflikten mellem EU og den danske udlændingepolitik - og slutter med ordene:

Frihedens træ

"Tiden er inde til at gøre oprør. For Danmark. For Folket. Tiden er inde til at genopfriske frihedens træ med politisk korrekte borgerliges blod. Med EU-tyrannernes blod."

Og den formulering bryder Peter Skaarup sig ikke om:

"Dansk Folkeparti er enig i, at EU vil underminere den danske udlændingelovgivning med de domstolsafgørelser, der har været. Men sådan som han beskriver det, hvor det virker, som om at man skal bruge vold for at nå sine mål - det er jo naturligvis ikke noget, vi går ind for. Heldigvis har han også taget afstand fra sine udtryksmåder igen," siger Peter Skaarup og henviser til artiklen i gårsdagens Information.

Svulstige vendinger

Trods fortrydelsen har Peter Skaarup ikke forståelse for de hårde ord:

"Det er nogle svulstige vendinger, han har brugt. Jeg tror, at han har ladet sig rive med af det akademiske citat i indledningen af debatindlægget. Men det er ikke okay med os at formulere sig på den måde, som han har gjort - for Dansk Folkeparti går ikke ind for vold. Så det er vigtigt, at han udtrykker sig bedre og klogere i fremtiden. For det er ikke Dansk Folkepartis politik."

- Er det noget, du vil tage kontakt til ham for at sige?

"Det har vi allerede gjort - vi har sagt, at han skal passe på med formuleringerne i forbindelse med sådan nogle indlæg. Så det ikke bliver misforstået."

"Når man kommer med synspunkter på Dansk Folkepartis vegne, så er det vigtigt, at det er noget, vi er enige i partiet - og noget, som ikke kan misforstås," siger Peter Skaarup.

Tidligere har voldsomme udtalelser fra lokalformænd i Dansk Folkeparti ført til hurtige eksklusioner fra partiet. Så langt vil man dog ikke gå i denne sag:

"Vi lader det ligge ved det her," siger Peter Skaarup.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her