Læsetid: 7 min.

Europas usynlige nomader

Mindreårige flygtningebørn er på flugt gennem Europa. De jagter alle drømmen om en opholdstilladelse, og derfor forsvinder de, hvis de ikke tror på udsigten til asyl
11. august 2008

Debatten om asylansøgere i Danmark handler ofte om lange opholdstider i asylcentrene. For Asylcenter Gribskov er det lige omvendt. Centret modtager de mindreårige asylansøgere, der kommer til Danmark alene. I modsætning til de voksne opholder flygtningebørnene sig i asylcentret i kortere og kortere tid.

Siden 2006 er der forsvundet 258 børn fra Gribskov, og man ved meget lidt om dem, og hvorfor de forsvinder. Den forklaring, man oftest støder ind i, er, at de er i transit; med en forudbestemt plan om at ende et andet sted end i Danmark. Men der kan være andre grunde til, at asylbørnene flygter videre.

Nomader

I maj 2006 forsøgte Røde Kors' asylcenter i Gribskov at få overblik over problemet. I en intern rapport skitseres nogle af de forsvundne børns motiver. Nogle forsvinder efter 'længere tid i systemet', fordi de, som rapporten påpeger, har fået afslag på asyl eller frygter afslag. "De har opgivet håbet om opholdstilladelse i Danmark og drager videre - enten går de under jorden i Danmark eller påbegynder deres liv som nomader på tværs af de europæiske grænser," hedder det.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu