Læsetid: 3 min.

'Faktisk ville jeg have været journalist'

Caroline Søeborg Ahlefeldt-Laurvig-Bille startede sin første virksomhed på andet år af informationsvidenskabs-studiet. Hun mener, hendes historie viser, at man godt kan blive til noget, selv om man er en halvstuderet røver
Indland
1. september 2008

I 1992 startede Caroline Søeborg Ahlefeldt-Laurvig-Bille virksomheden MouseHouse, der var Danmarks første internetvirksomhed.

Men da hun små to år forinden begyndte på informationsvidenskab som 19-årig, havde hun aldrig rørt en computer.

"Faktisk ville jeg have været journalist, men de ville ikke have mig oppe på journalisthøjskolen. Det var super-irriterende, og så ville jeg jo være journalist alligevel, og det var derfor, jeg kom ind på informationsvidenskab, for jeg tænkte, at det var den akademiske version af at være journalist. Men jeg glemte at læse det med småt, og da jeg så troppede op på universitetet og opdagede, at det er et humanistisk datalogisk studie, fik jeg et chok. Men så tænkte jeg: 'Nu er jeg her jo alligevel, så kan jeg lige så godt sætte mig ned foran et af de der krapyler og prøve at finde ud af, hvad den kan'. Og så blev jeg forelsket i den," siger Caroline Søeborg Ahlefeldt-Laurvig-Bille.

Fredagsspil

Hun fortæller, at computerne også havde en særlig fordel.

"Ud over at programmere på dem og lave seriøse ting med dem, kunne vi hver fredag eftermiddag spille spil på dem. Og jeg havde en eller anden særlig forbindelse til de højere magter, for hver gang vi spillede om øl, havde jeg nogle rigtig sjove fredag eftermiddage. Der var ikke så mange andre piger, der syntes, det var sjovt at spille computerspil, så jeg havde det let," siger hun og understreger, at både det faglige og det sociale samvær er særdeles vigtigt:

"Jeg synes, gruppearbejde er fantastisk, og jeg er meget ked af den udvikling, der går mod, at der ikke skal være gruppearbejde eller gruppeeksamener. For det at lære at begå sig i sammenhæng med andre mennesker er en af de mest brugbare kompetencer, man kan få. Der findes stort set ikke et job i dag, hvor du ikke skal indgå i en sammenhæng med andre, og hvor det ikke handler om en eller anden samlet indsats."

Halvstuderet røver

Caroline Søeborg Ahlefeldt-Laurvig-Bille, der i dag sidder i bestyrelsen for blandt andet Lego, Vækstfonden, Coop og Dyrberg/Kern, stoppede efter bachelordelen på informationsvidenskab for at passe MouseHouse, men i 1996 begyndte hun på en ny uddannelse.

"I 1996-1997 læste jeg en MBA på Handelshøjskolen i København, for da havde vi fået op mod 50 medarbejdere, og jeg var ikke uddannet til at lede en virksomhed og vidste ikke så meget om debit og kredit og sådan noget, så det var jeg nødt til at lære," siger hun og tilføjer, at hun absolut ikke har fortrudt, at hun begyndte på informationsvidenskab, selv om det viste sig at være noget helt andet, end hun troede:

"Det eneste, jeg er ked af, er, at jeg havde så meget krudt i røven, at jeg ikke nåede at gøre det færdigt. Men det fortryder jeg i virkeligheden heller ikke. Jeg mener det på den måde, at det var et fedt studie, og jeg ved, at det også havde været sjovt at læse det færdig. Men jeg vil også bare sige, at man godt kan blive til noget, selv om man er en halvstuderet røver, og så kan man supplere undervejs. Min historie viser, at hvis man har lyst til at kaste sig over et eller andet, skal man bare gøre det, og når man så opdager, at man mangler at lære lidt om det ene eller andet, er der jo masser af uddannelsestilbud i Danmark."

Serie

Studiestart '08

Seneste artikler

 • Studenterpolitikken er vendt tilbage

  1. september 2008
  Efter talrige år, hvor det studenterpolitiske arbejde var forbeholdt nørderne, popper der nu studenterpolitiske initiativer op over alt i universitetsverdenen - og stemningen omkring det studenterpolitiske er ved at vende...
 • Studenterrådene må udfordres, hvis der skal være demokrati

  1. september 2008
  For en god måneds tid siden modtog flere tusinde nye studenter dét brev, der fortalte dem, at de er blevet optaget på universitetet. Hos de fleste meldte sig sikkert et stort smil, da de havde åbnet kuverten, og universitetet bød dem velkommen...
 • Fusion af salsa og studenterpolitik

  1. september 2008
  Foreningen Colombian Students Watch laver studenterpolitik med internationalt udsyn, og via kulturel appel lykkes det dem at engagere danske studerende i colombianske forhold
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her