Note
Læsetid: 1 min.

Fiskere: Greenpeace-aktion ulovlig

Indland
15. august 2008

Tirsdagens Greenpeace-aktion har fået Esbjerg Fiskeriforening til at protestere. Foreningen mener, det var ulovligt, da aktivister dumpede de 40-50 tonstunge granitblokke i havet ud for vadehavsøen Sild. Blokkene ødelægger havbunden, og i værste fald kan fiskere miste livet, hvis trawlene fra mindre kuttere sætter sig fast, siger fiskerne. Derfor har de kontaktet regeringen og undersøger nu, om det er muligt at melde Greenpeace til politiet i Tyskland. DF træder nu ind i sagen. Miljøordfører Jørn Dohrmann vil have undersøgt om Greenpeace-medlemmer kan straffes efter aktionen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her