Læsetid: 6 min.

Frygten for afslag sendte Armaan på flugt

Armaan er to gange forsvundet fra asylcentret i Gribskov. Han havde hørt, at Danmark ikke gav asyl. Sidste gang, han blev sendt retur fra Norge, blev han i Danmark, hvor han nu har fået asyl
12. august 2008

Afghanske Armaan ankommer til Danmark første gang i november 2006 som 16-årig. Her bliver han opdaget af det danske politi, der, som reglerne foreskriver, tager hans fingeraftryk. På det tidspunkt forstår han ikke hvorfor. Siden flygter han to gange videre til Sverige og Norge, da han er blevet advaret om, at Danmark ikke giver asyl. Men i både Norge og Sverige vil man sende ham retur til Danmark.

I dag, 20 måneder efter den første kontakt med det danske grænsepoliti, sidder han i Danmark, hvor han nu har fået asyl.

Flere gange på sin tur gennem Europa er Armaan blevet advaret af andre flygtninge eller menneskesmuglere: 'Danmark giver ikke asyl'. Derfor vælger han i november 2006 at forlade Danmark efter blot en overnatning i Asylcenter Gribskov. Han ender i Norge, som sender ham retur til Danmark, fordi han først har fået taget fingeraftryk her. Armaan kan på det tidspunkt kun tænke på en ting: Opholdstilladelse, så med advarslerne i baghovedet flygter han endnu en gang.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu