Læsetid: 2 min.

Justits hos VK:Lad skurken gå

Den straffetørstige regerings politi- og domstols-'reform' har sat dansk rettergang i stå
Indland
8. august 2008
Nej, nej, I behøver slet ikke at komme i fængsel, vinker justits-ministeren til landets forbrydere. Efter hendes -reformer- orker justitssystemet nemlig ikke at indfange dem.

Nej, nej, I behøver slet ikke at komme i fængsel, vinker justits-ministeren til landets forbrydere. Efter hendes -reformer- orker justitssystemet nemlig ikke at indfange dem.

Dominique Faget

Vredt og gerne taler justitsminister Lene Espersen (K) om sin retsfølelse, og hvordan den har det bedst, når flest muligt er buret længst muligt inde.

For at speede retsmaskineriet op lancerede Lene Espersen i 2005 en storstilet 'reform' af politi og domstole. Det gjorde hun med ordene:

"En politireform, der betyder, at vi i fremtiden får frigjort flere politifolk til egentligt politiarbejde."

Og: "En domstolsreform, der sikrer borgerne, at deres sager afgøres hurtigt, effektivt og korrekt."

Ministeren må sidde tilbage med en fælt krænket retsfølelse, for det viser sig, at hendes 'reformer' har sat både politi og domstole i stå. Med det resultat, at gerningsmænd går fri, og fængselspladser må lukkes af mangel på dømte.

Ekstra Bladet kunne i tirsdags afsløre en Arbejds-tilsyns-rapport om fortvivlende psykiske og fysiske tilstande hos anklagemyndigheden ved Østjyllands Politii Århus. Siden januar har hver tredje ansat været sygemeldt som følge af stress efter reformen. Sagerne hober sig op, og forbryderne kommer ikke for retten. Og hvis de gør, kommer de alligevel ikke i kachotten, fordi det 'kriminalregister', de skal i kachotten efter, ikke bliver opdateret.

Politidirektør Jørgen Ilum anslår, at de gruelige forhold i hans nye politikreds er repræsentative for hele landet.

Tomme fængsler lukkes

Tidligere på sommeren kunne B.T. afsløre, at fængsler må lukke som følge af mangel på fanger. Indtil videre drejer det sig om 269 celler i 11 fængsler. En repræsentant for det overflødiggjorte fængselspersonale forklarer:

"Der er ganske enkelt for få indsatte. Færre dømmes, og man er længere om at indkalde dem til afsoning."

Tidligere departementschef Erik Bonnerup, der var med til at udtænke de 'effektivitetsforbedrende' reformer, sagde allerede i juni til Information:

"Vi hører jo hele tiden, at vi ikke har nogen folk at sende ud på grund af politi-reformen, og det undrer mig, for ideen med reformen var jo det modsatte."

Ærligt talt. Nu må justitsministeren tage personlig hånd om sagen. Hun må køre rundt i sin ministerbil og pågribe gerningsmænd og køre dem direkte til arresthuset. Og hvis personalet dér er blevet hjemsendt som følge af manglende arbejde, må ministeren selv sidde og vogte dem, hun har indfanget.

Kan Lene Espersen værsgo komme i gang med meningsfyldt arbejde! Rets-følelsen kræver det.

Serie

Retspolitik eller strafpolitik?

Seneste artikler

 • Straf virker - men ikke på forbryderne

  3. oktober 2009
  Forbrydelse og straf. Retsfølelse, Resocialisering og Retfærdighed er de tre stor R'er, der trækker i hinanden, når politikere og eksperter diskuterer kriminalitet og straf. Der er hverken enighed om formålet med straffen, eller om den overhovedet virker. Kun ét er nogenlunde sikkert: Straf virker - men ikke på forbryderne
 • Hårde straffe virker præventivt

  23. august 2008
  I Dansk Folkeparti går vi ind for hårde straffe, når nogen begår personfarlig kriminalitet. Det gør vi, fordi vi er af den opfattelse, at mennesker, der kan finde på at begå voldelige kriminalitet skal vide, at det ikke betaler sig
 • Mindre social stat - mere straffende stat

  19. august 2008
  De danske politikere har ikke selv fået ideerne om at vi skal straffe mere og hårdere. Ideerne er kommet hertil som international ideologisk virus
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Michael Skaarup

ja, det er nederen at være blandt dem, som skal hjælpe med at forebyggende, at ny kriminalitet bliver begået, og begået kriminalitet bliver straffet, at opleve vakuumet, fra politireformen.
I hvertfald kan man ønske sig, at der blot findes en flig af konsekvens, for ugerningerne, og at den kriminelle kunne lære af sine fejl igenem straffesanktioner.
.
Det sker ikke, og det gør arbejdet med de unge svært.

jeg oplever mit arbejdsfunktion som ligegyldig, da der ikke sker noget, med den viden og de beviser, der bliver båret videre igennem systemet.
Det faktum tærer på kræfterne, humøret og energien. Følelserne " det gider jeg fandme ikke at gøre mere ved" samt "fåk de budget-kneppet politikere og socialchefers latterlige forklaringer", er essen der er tilbage.

- Så er det tid til at finde at nyt arbejde.

mere kærlighed - også til mig

Heinrich R. Jørgensen

Michael Skaarup:
"Så er det tid til at finde at nyt arbejde."

Alternativt kan du gøre som givetvis mange af dine kolleger i statens sold. Udfør dine meningsløse og absurde opgaver, ryst på hovedet over det, brok dig til dine venner, tag imod lønchecken hver måned, og bliv en del af den sure og betonsatte statsinterti, som vi næppe aldrig slipper af med.

Held og lykke med at finde et meningsfuldt job.

Michael Skaarup

Heinrich R.

- Tak..

Jeg vil også gerne udføre meningsløse opgaver, så længe jeg har fri fra dem, når jeg går hjem fra arbejde.....OK det lyder lidt åndsvagt, jeg gider ikke at udføre meningsløse opgaver, men jeg ønsker at kunne slappe af efter fyraften.

mere kærlighed - også til min medmennesker