Læsetid: 2 min.

I er klamme. Fy, fy skamme

Moralminister Karen Jespersen vil formane unge mænd væk fra sexbesøg
Hallo, hallo, derude! Skal der være betalt lir, må det være via telefonen. Ingen nærkontakt, formaner ligestillings- og velfærdsminister Karen Jespersen.

Hallo, hallo, derude! Skal der være betalt lir, må det være via telefonen. Ingen nærkontakt, formaner ligestillings- og velfærdsminister Karen Jespersen.

Bax Lindhardt

15. august 2008

Moralsk formaning er minister Karen Jespersens mani. I sidste uge påpegede Information, hvorledes hun som ligestillingsminister afstår fra lovgivning, selv om erfaringer fra vore søsterlande viser, at den virker.

Karen Jespersen vil hellere belære. Hun er ellers medlem af en regering, der er vild med forbud og påbud. Men ikke på Jespersens ministerområder.

Nu kaster hun sig ud i en ny gang moralsk mundsvejr. Denne gang mod unge mænds køb af sex.

"Prostitution er et alvorligt socialt problem," siger Jespersen.

Hun vil dog ikke gøre noget for at gribe ind. Andet end at snakke. På den måde, som politikere kalder 'oplysningskampagner'. Virkningen af sådanne 'oplysningskampagner' kan man se på dansk landbrug, der nu i 25 år har været genstand for lovgivningsangste politikeres bøn om ikke at ødelægge miljøet.

Resultat: Landet sejler i gylle og gift.

Og på kønsdriften skulle fromme ord have større slagkraft, fru minister?

Sex er i dag en lovlig serviceydelse i Danmark. Alligevel sætter Jespersen sin styrelse med navnet 'ServiceStyrelsen' til at styre unge mænd væk fra den slags service. Det er med 'Service-Styrelsen' som med regeringens 'UdlændingeService': Service afspores.

Flertal for sexkøb

Jespersen har brugt skatteborgerpenge på 1.300 anonyme online-interview med unge mellem 15 og 19 år.

53 procent af drengene mener, at det er i orden at købe sex. 19 procent af pigerne mener det samme.

Til gengæld hævder 78 procent af pigerne, at de ikke har lyst til at være sammen med en fyr, der har købt sex.

Det tal er chokeffekten i Jespersens kampagne. Hun gjalder om pigernes afvisning: "Den skal de frem med! Det skal de sige til drengene!"

Og det skulle skræmme drengene? Hvis altså de 78 procent af pigerne virkelig mener det og virkelig siger det og véd, hvad drengene laver af fy-fy, fordi drengene fortæller dem det?

Prøv en ny ungdom, Karen Jespersen! Og læg mærke til, hvordan det funker, det dér med kønslivet. Sand-heden er ikke altid det, folk siger.

Ministeren kunne også gøre noget andet og effektivt, hvis ikke hun vil lovgive. Hun kunne lukke sex-markedet ved at opkøbe Ekstra Bladets rubrik-annoncesider. De 40 millioner kr, som JP/Politiken årligt tjener på dem, kunne hun holde koncernen skadesløs for ved i stedet at indrykke sidevis af rubrik-annoncer med små moralske råd. En ægte liberal løsning for en overbevist liberal minister.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det handler såmænd ikke om berøringsangst. Det handler om hvorvidt man er interesseret i at forsøge at folk undlader at lave kriminalitet igen, efter en tur i spjældet, eller om man bare er ude på at hævne sig.

Det er fair nok at have den sidste holdning, men så skal man bare ikke påstå at de strengere straffe har andet formål end en momentan tilfredsstillelse, når en kriminel får sin straf. Især ikke når så mange med forstand på emnet påstår det modsatte. Men de er jo bare venstreorienterede.

Ulrik Høstblomst

Louis

Der er da vist ingen der har sagt noget om at andre kriminalitetsformer ikke skal sanktioneres ??

Såvel som der heller ikke mig bekendt er nogen der har ytret sig om at dialog og forebyggelse skal udelades når det drejer sig om hatecrimes og prostitution - tværtimod ?

Hvor får du det fra ??

Hvis det er dine egne fobier du så villigt deler med os burde du nok lige give os et hint om det -- sådan at vi andre ikke tror det er den skinbarlige virkelighed du refererer til ----- men altså blot dine egne forestillinger

hov, nu kom jeg også til at gøre det! så for søren da.

Når nu sagkundskaben siger, at det ikke hjælper noget at straffe hårdere, men tværtimod bare får folk tvunget ud i / længere ud i kriminalitet .. hvorfor er det så, at man vælger at ignorere den viden? Hævn? Retfærdighedsfølelsen der lige skal mættes lidt? Ondt i moralen?

Det er ikke statens ypperste opgave at vedblive med at straffe de, der har begået kriminalitet i hele deres liv. Når folk har afsonet deres straf, må det være rimeligt at de får lov til at fungere ude i verden igen - og det er så samfundets opgave at få det til at fungere.

ellers er konklusionen jo in ekstremis, at man bare skulle slå kriminelle ihjel, så var resten af os jo sikre, og det er jo efter din mening statens ypperste opgave at sørge for det.

Ulrik Høstblomst

Morten

det er ok du er tilgivet - og Louis kan ikke andet -

Det er sådan med fobier og tvangstanker at de styrer offerets handlinger

Det kan ses blandt en del meget aktive brugere af det her site

Men du har ret i at man principielt ikke bør bruge nedladende betegnelser om andre brugere -- bare sådan for for princippets skyld --- tanker er toldfrie

Jens Sørensen

Det jeg tror Louis mener, er at det er mærkeligt at ved visse forbrydelser skal der straffes hårdt uden at tage omstændighederne i betragtning.
Men der ved andre og ofte alvorligere forbrydelser skal tages hensyn til forrbryderens barndom og opvækst.
Hvor mange pædofile eller voldtægtsforbrydere har man PRØVET at forstå med baggrund i deres ulykkelige barndom ?? Ingen.

Men kvinden der kynisk dræbte sin mand p.gr. af påstået VERBAL vold blev frikendt grundet alle de uheldige omstændigheder.

Ulrik Høstblomst

Jens

Jeg tillader mig at tvivle

Min oplevelse er at "Louis" og hans type grundlæggende mener at alle muslimer er pædofile --- og dermed følger at det udelukkende er fordi de intellektuelle har berøringsangst overfor Islam at man forsøger at sætte integrationsindsatser i værk over for unge utilpassede med muslimsk baggrund...

Det er helt enkelt jantelov der er motivet når "Louis" og konsorter taler nedladende om pædagogik og samtaler med krininalitetstruede unge frem for hård konsekvens i form af strengere friheds-straffe helst suppleret med udvisninger og hvis det var muligt ifølge dansk straffelov -- også fysisk afstraffelse...

Hvad får dig til at tro at der ikke er nogen der har prøvet at forstå etnisk danske pædofile og snakke med dem om deres baggrund ?

Hvad får dig til at tro at der ikke er nogen der har prøvet at forstå etnisk danske voldtægtsmænd og snakke med dem om deres baggrund ?

Jeg forstår ikke hvor du har din påstand fra ?

Og jeg forstå heller ikke hvorfor du forsøger at reducere "Louis" konfrontationslyst ..

En eventuel opblødning af hans standpunkt, mener jeg du burde lade ham selv stå for og ikke lægge ham ord i munden om ....

Al den stund han tydeligvis mener der "snakkes" for meget og er alt alt for meget "forståelse" i spil frem for hård konsekvens ----

Apropos så kan etnisk danske gerningsmænd faktisk også møde "forståelse" i form af strafreduktion hvis det er de "pænes" børn der bliver taget med fingrene i kagedåsen - Se blot på Bent Nentsens søn der blev knaldet med handel og opbevaring af op imod ti kolo speed og slap med tre måneder i spjældet -

Kom ikke her og si at retssystemet ikke også kan vise "forståelse" over for etnisk danske kriminelle hvis de blot har de "rette omstændigheder" bag sig

Ulrik Høstblomst

Louis

Du kunne jo i stedet fokusere på at jeg heller ikke mener det er produktivt at kalde dig en nar ------

Og vi har fået så overvældende mange bud på xenofobi i alle mulige og umulige former at dit tilfælde ikke skiller sig nævneværdigt ud..

Men hvis du mener det er helt ved siden af så modtag da en undskyldning

Louis: Ja, "nar" er måske lidt stærkt, og det vil jeg gerne undskylde for - men hvad så med "helt vildt usagligt fejlskydende" ? Din første post i tråden er jo intet mindre end ligegyldighed, der er destilleret ned til en koncentreret suppe.

Ulrik Høstblomst

Tak Louis

Jeg har på fornemmelsen at vi klarer os fint fint....... trods trykket

Men jeg er oprigtigt bekymret for den liberale tsunami vi er oppe imod

En accelererende tendens til at markedsliggøre mellemmenneskelige relationer.

Når den kombineres med en stigende kynisme og jegfixering er resultatet alt andet end kønt

Det vil sige det passer jo som fod i hose med "nåed' for nåed" tænkningen og dermed frit slag for gensidig udnyttelse forklædt som "varebytte"

Medmenneskelighed, moral og etik affærdiges som "vås fra professionelle meningmagere" og der hvor kritisk tilgang er berettiget skydes man i skoene at man er "et fortidslevn" fra dengang hvor der var mening med at plædere for solidaritet

For idag er alle jo "frie og lige" - enhver kan selv bestemme sin skæbne og selv bestemme om vedkommende har lyst til at sælge sin oldemor eller sin krop ???

Det er godt nok en usympatisk omgang med "friheden"

"Friheden" til at tage røven på hinanden og hytte sine egne interesser...

Per Holm Knudsen

@ Louis Cypher 18. august, 2008 "Er det samme berøringsangst man ser når venstrefløjen skal forholde sig til kriminalitet?"

Kunne du ikke forklare dig lidt tydelige? Hvilken del af venstrefløjen? Hvilken kriminalitet? Hvilken berøringangst i forhold til Karen Jespersen?

Louis: "I" afslører.. hvordan mon "venstrefløjen" forholder sig...

Jeg tror faktisk det er dig der har et problem - du kommer med en forudindtagethed, der gør at du ikke fortjener en seriøs behandling. Derfor fik du ikke en.

Per Holm Knudsen

@ Louis: "Jeres primitive, gadedrenge-retorik flyder over med ... osv."

Hvad har det med Karen Jespersen og prostitution at gøre? Altså ud over at hun engang også var Socialdemokrat?

Per Holm Knudsen

@ Louis Cypher/Jesper
Fordi du tilsyneladende laver en kommentar til både Davids Rehlings kommentar "I er klamme. Fy, fy skamme" og til min kommentar "Moralmoster Karen Jespersen overrasket".
Hvad har dine kommentarer at gøre med David Rehlings kommentar, med Karen Jespersen og prostitution at gøre?
Har du bare fundet et tilfældigt sted at gylpe dine "socialdemokratiske" synspunkter op?
Hvorfor skriver du ikke under dit eget navn?

Henning Ristinge

Louis

hvad med om du holdt d9ig til emnet. der står ikke et ord om kriminalitet i den artikel. Den handler om drenges sexuelle lyster, vel at mærke lyster som ikke er kriminelle (endnu)

så er jeg iøvrigt, marxist og SFer, til din orientering, men i modsætning til mit parti - en arg modstander af forbudspolitik. Du synes at skulle have alle dine besynderlæige fobier ud på en gang. Hvorimod emnet i strngen ikke synes at have din interesse.

Jeg er i øvrigt 100% enig med min gamle bekendte Per Holm

Jeg troede, at du havde afskevet marxismen, men ellers er vi formentligt enige her. Det rager ikke staten, hvad unge mænd fantaserer om.

Henning Ristinge

Jo mere jeg læser here jo mere legitimt er det belevt for mig at kalde mig marxist Vibe, jeg var alktid arg modtsnader af de dogmatiismer der florerede i de tidlige 70ere og brugte derfor ikke dengang at betegne migselv som marxist, selvomjeg i den periode rent faktisk læste en del Marx, hvad ret få egentlig gjorde og det er ret tydeligt nå man læser angrebene på 'marxxismen' fra nogle af jer idag, at ingen af jer reelt aner hgvad i taler om. I har bare et eller andet forkølet forhold til en længst hedengangen dogmatsieme som jeg også selv synes var ret tåbelig - (ja som salig Marx selv givet ville havde været modstander af)