Note
Læsetid: 1 min.

Kun få penge tilbage

Indland
2. august 2008

Nye togskinner og veje har slugt broderparten - 27,5 milliarder kroner - af knap 32 milliarder kroner til planlagte trafikinvesteringer. I planen, der løber fra 2003 og til 2012, resterer kun 1,6 milliarder kroner, fordi det meste af råderummet er reserveret blandt andet til Femern Bælt forbindelsen. Det fremgår af to svar fra finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) til Folketingets finansudvalg.

Indtil 2013 er der 4,3 milliarder kroner til trafikinvesteringer. Der er afsat halvanden milliard kroner til landanlæg ved Femern Bælt samt mindre beløb til renovering af Sydbanen fra Nykøbing F. til Gedser, modernisering af Nørreport Station, dyrere vejprojekter samt 700 millioner kroner til anlægspuljen. Siden 2003 er der brugt cirka syv milliarder kroner til at renovere Danmarks nedslidte banelegeme og cirka 20,6 milliarder kroner til forskellige vejprojekter.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her