Læsetid: 4 min.

Løngab mellem mænd og kvinder vokser

Stik imod udviklingen i resten af EU er forskellen mellem mænd og kvinders timeløn i Danmark vokset til fordel for mændene. Det viser tal fra den europæiske fagbevægelse. Beskæmmende udvikling, lyder det fra S, der mener, regeringen bremser ligeløn
Indland
5. august 2008

Danmark var fra 2003 og fire år frem inde i en økonomisk højkonjunktur: Virksomhedernes ordrebøger bugnede, ledigheden faldt til et historisk lavt niveau, og lønningerne røg i vejret.
Det var bare langt fra alle danske lønmodtagere, der nød godt af højkonjunkturen.
Tal fra European Trade Union Confederation (ETUC), en sammenslutning af 82 europæiske fagforeninger, viser, at gabet mellem kvindelige og mandlige lønmodtageres timeløn er vokset med to procent i Danmark siden 2001.
Ligelønsekspert og seniorforsker ved SFI Mette Deding er ikke overrasket over tallene.
»Det var godt at være lønmodtager i den seneste højkonjunktur, men af flere grunde har de danske mænd nok fået mere ud af det rødglødende arbejdsmarked end kvinderne,« siger Mette Deding.
Den ulige danske lønudvikling skal – ifølge ETUC – samtidig ses i lyset af, at udviklingen i resten af EU er gået i den stik modsatte retning.
Gabet mellem mænds og kvinders lønninger er i gennemsnit blevet reduceret med en procent i hele EU, lidt mere end tre procent i Sverige og med ni procent i Grækenland. I ingen andre europæiske lande er forskellen mellem mænd og kvinders løn steget mere end i Danmark, og kun i Finland er lønforskellen steget med samme niveau, viser ETUC’s tal, der er baseret på tal fra den europæiske statistikbank Eurostat.
A- og B-hold
Analysechef i fagforeningen HK Danmark Henrik Hofman kalder lønforskellene for »en urimelighed, der krænker enhver retfærdighedsfølelse«, og peger samtidig på, at udviklingen skaber et klart A- og B-hold: »Vi har også selv tal, der viser, at forskellen på mænd og kvinders løn er stigende i Danmark. Senest fra 06 til 07, hvor de nyeste data er fra. Hvilket ikke er særligt overraskende, for der er ikke noget i Danmark, der trækker i den anden retning. Den udvikling er problematisk, for den betyder jo, at vi her og nu får et A- og et B-hold på arbejdsmarkedet og senere hen store forskelle blandt pensionisterne, fordi pensionen er bestemt af lønnens størrelse,» lyder det fra Henrik Hofman.

Han peger på, at en del af den manglende ligeløn skyldes, at Danmark har et af de mest kønsopdelte arbejdsmarkeder i verden. Sammenlignet med andre lande arbejde langt flere danske kvinder i den offentlige sektor og færre i de dele af den private sektor, hvor lønningerne hurtigere stiger med konjunkturerne.
»Men det kønsopdelte arbejdsmarked forklarer langt fra hele uligheden, for selv inden for brancherne i det private er der store forskelle på mænd og kvinders lønninger. Så store dele af lønforskellene, er helt uforklarede,« siger Henrik Hofman og tilføjer, at usikkerheden understreger behovet for at få kortlagt, hvad forklaringerne præcist er. Eventuelt ved at nedsætte en ligelønskommission, sådan som store dele af den danske fagbevægelse efterlyste under forårets overenskomstforhandlinger.
Mandehørm
Socialdemokraternes ligestillingsordfører, Anne-Marie Meldgaard, er på samme måde bekymret over, at tendensen breder sig både i den offentlige og private sektor.
»Det er beskæmmende. Både for regeringen, at det er nødvendigt med en langvarig konflikt, før der kommer lidt fokus på problemet, men også at det efterhånden er sådan, at mænd som det mest naturlige i verden bare får mere i løn end kvinder. Det er ren mandehørm» siger Anne-Marie Meldgaard.
Hun mener, at regeringens ligestillingspolitik bærer en stor del af ansvaret for det voksende løngab.
»Det er oplagt, at det går fremad på ligelønsområdet andre steder i Europa, for i et land som Spanien ser man regeringen vinde valget på deres ligestillingspolitik. I Danmark har ligeløn derimod ingen prioritet i regeringen. Der er f.eks. blevet indført regler om, at virksomhe-
derne skal indberette mere kønsopdelt statistik for at synliggøre området. Men det er kun virksomheder over en vis størrelse, der skal gøre det, og det hele er så tilpas kompliceret, så statistikken aldrig rigtig kan bruges til at få overblik,« siger Anne-Marie Meldgaard, der opfordrer regeringen til hurtigst muligt at nedsætte en lønkommission, der kan se på lønudviklingen - både i den private og den offentlige sektor.
Venstres ligestillingsordfører, Ellen Trane Nørby, vil ikke være med til at nedsætte en lønkommission. Hun henviser til, at SFI senere på året kommer med en rapport om problemets omfang og forklaringer.
»I første omgang er det vigtigt at få overblik over, om forklaringen er det kønsdelte arbejdsmarked, eller om det er de enkelte virksomheder, der underbetaler kvinderne. Det er et klart problem, hvis lønforskellene er steget for det samme arbejde på arbejdsmarkedet. Men generelt tror jeg mere på, at vejen frem er sådan noget som bedre lønstatistikker og ligelønsregnskaber,« pointerer Ellen Trane Nørby.
Ligestillingsminister Karen Jespersen (V) har ikke ønsket at kommentere den stigende lønulighed mellem danske mænd og kvinders. »Det er ganske vist ligestilling, men i denne sag henviser vi til beskæftigelsesministeren, da det klart vedrører arbejdsmarkedet,« lyder det fra ligestillingsministeriet.

knp@information.dk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Lise Pedersen

@ Hans Hansen

Det er noget vrøvl at politibetjente, pædagoger m.fl. får det samme i løn. Det er faktisk mange år siden...Nu fås der tillæg for dit og tillæg for dat og tillæg for snart sagt alt og uafhængigt af kvalifikationer er mændene bare de mest vakse ved havelågen og bedre til at sælge sig selv, generelt set. sådan er det.
Så kan man bebrejde kvinderne at det er deres egen skyld: De kan jo bare mase sig længere frem i køen...
Det gør vi så og sjovt nok bliver de samme kvinder pludseligt til fæle feminister, der bare vil have penge for at se godt ud...

@ Peter Olesen

Jeg er helt enig med dig. Den lønforskel burde have været fjernet for længst så vi kan tage os af vigtigere problemer - på lige fod.

Heinrich R. Jørgensen

KP J:
"For helvede hvor er folk stupide...."

Tag en dyb indånding. Eller flere. Husk, at vi alle er nødsaget til at være tossegode - hvis vi ikke (trods massive odds) tror noget kan blive bedre, og at ens egen positive indsats bidrager (lidt), kan intet blive bedre. :-)

Danmark er tydeligvis på vej tilbage til middelalderen.
debatniveauet ovenfor er et tydeligt tegn.

Jens Sørensen

Helt enig med Hans Hansen m.fl.

Ligeløn = samme løn for samme arbejde

Kvinderne vælger job med hjertet, mændene med pengepungen.

Der er talrige eksempler :

Kvindelige jurister vælger i højere grad ansættelse i det offentlige fremfor det private på trods af at alle ved at lønningerne og fremtidsmulighederne er større i det private.
Kvinde; søg job i det private med de fordele OG bagdele som det medfører.

For at blive tage en jordemoder uddannelse kræves et tårnhøjt gennemsnit fra gymnasiet. Disse kvinder, med deres høje gennemsnits, har i realiteten
frit valg på alle hylder vedr. uddannelse. Hvorfor bliver de jordemødre ??
Kvinde, med det høje eksamensgennemsnit ; fravælg det spændende job som jordemoder og tag i stedet en uddannelse som IT-ekspert og få en fed løn.

Osv. osv.

Hvis sygeplejesker ( kvinder ) har ondt af håndværkere, mænd som kvinder,
som ( måske) er bedre lønnet, jamen hvorfor har i sin tid SELV VALGT at bliver sygeplejsker og ikke håndværker ?

Det er så moderne, især for kvinder, at skifte 100 % jobsmæssigt spor.
Så utilfredse kvinder : skift til jobs med en god fast løn i stedet for at blive coach, en eller nden form for terapeut, designer, jordemoder, sygeplejerske, forfatter osv.
Der har jo været mangel på håndværkere i en lang periode, for ikke at tale om ingeniører, IT-medarbejdere o.lign.
Så derfor : kvinder søg over i disse jobs.

Mænd er faktisk i mange tilfælde diskrimineret på arbejdsmarkedet i forhold til kvinder. Så rent faktisk har kvinder bedre mulighed end mænd for at vælge de jobs der er bedst lønnet.

Iøvrigt er mænd ca. 4 år længere på arbejdsmarkedet end kvinder!!!
Det på trods af at kvinder bliver ca. 5-6 år ældre end mænd !!!!
Det betyder vel også noget på beregningen af gennemsnitslønninger, idet
lønnen i snit stiger med antal år på arbejdsmarkedet.

Kvinder grib i egen barm. Søg de bedst lønnede job, arbejd i flere år.
Med den politiske korrekthed der hersker i øjeblikket ( kvinder, kvinder, kvinder) burde det være det letteste i verden

Vibeke Nielsen

Rent mentalitetsmæssigt er Danmark tilbagestående. Det er som om den ene halvdel af befolkningen stadig hænger fast i nogle tankemønstre, der var gældende for mindst 50 år siden - med racisme og sexisme til følge. De ønsker ikke at der bliver gjort noget ved den systematiske nedvurdering af kvinders indsats eller for at bekæmpe kvindehandel. Hvide høvdinge. Primitive som bare pokker.

Inger Sundsvald

En mandlig hjemmehjælper får mere i løn end en kvindelig. Hvorfor? Ikke fordi han er bedre til at støvsuge og tørre støv af - tværtimod, men fordi han er bedre til at fortælle hvor god han er: - Jeg har også lige gjort dit, og jeg har også lige gjort dat. Kvinderne gør bare dit og dat, uden at gøre noget væsen af det.

Før i tiden fik en typograf samme løn, uanset om det var en mand eller kvinde. Ikke fordi man var særligt solidariske, men fordi man var bange for at arbejdsgiverne skulle vælge kvinderne. De tider er forbi, efter at fagforeningen er kommet ind under HK.

Inger Sundsvald

Ja, kvinderne har meget at lære endnu. Selvfølgelig vil jeg ikke forhindre nogen i at snakke sig til en bedre løn, men jeg kunne godt efterlyse lidt solidaritet, så kvinder ikke skal blive ved med at lave te til revolutionen, og i øvrigt være solidariske med mændene, når de har noget på tapetet.

Lise Pedersen

@ Hans Hansen m.fl.

Der er en tendens til at inden for det samme fag får mænd og kvinder ikke det samme i løn. Statistisk set gafler mændene flere tillæg end kvinderne, selvom de laver det samme.

Så kan man sige at det er fordi mændene har de opgaver inden for det pågældende fag, der kaster flest tillæg af sig. Det er rigtigt.

Man kan også sige at kvinderne får færre tillæg fordi de er oftere syge, passer syge børn, tager mindre overarbejde osv. osv. Det er også rigtigt.

Endelig kan man sige at kvinderne vælger fag, der traditionelt er lavtlønnede. Igen rigtigt.

Og ja, kvinderne skal blive bedre til at forhandle, kvinderne kan også vælge nogle bedre lønnede fag. Det er der også nogle, der gør, men ikke ret mange.

Hvorfor er det så lige at jeg mener at kvinder generelt får for lidt i løn?
For det første undrer det mig at mænds arbejde pr. automatik vurderes som mere betydningsfuldt og dermed mere værd i kr.? En (som oftest kvindelig)rengøringsassistent knokler med tunge maskiner og højt tempo, mens en (som regel mandlig) ufaglært anlægsarbejder gør det samme. Gæt hvem der får mest i løn!

Argumentet om at mænd oftere påtager sig overarbejde og derfor skal belønnes, køber jeg ikke helt: Naturligvis skal overarbejde belønnes, men jeg ved at kvinder i stedet planlægger stramt og er supereffektive, så de er færdige på jobbet tids nok til at hente børnene i institution. Igen er det kønnet, der belønnes, ikke effektiviteten.

Kvinderne får ofte at vide at vi skal blive bedre til at gøre som mændene på jobbet: Er overarbejde og: "Jeg har desværre ikke tid til at hente børn i dag, skat" vejen frem for mere i løn til kvinderne?

For det andet: Når det nu er sådan at vi (altså både mænd og kvinder) går hen og får børn er der jo nogen, der skal passe dem, også når de bliver syge. Skal kvinderne nægte dette og sige at vi hellere vil på arbejde?
Uha da et ramaskrig, der vil blive. Nu ved jeg godt at rygmarvsreaktionerne står i kø: Kvinderne vil selv passe børnene og det er dem selv, der vil have de lavtlønnede kvindejobs, vil man(d) hævde. Og ja, det er da rigtigt et stykke af vejen, men har vi et reelt valg, når børnene skal have tid og omsorg?

Der er ikke mange mænd, der tager et lavtlønnet job og bliver hjemme ofte for at passe deres syge børn.

Når vi nu mere eller mindre frivilligt påtager os den samfundsopgave, det også er at have børn, så bør vi belønnes, ikke straffes.

Inger Sundsvald

Hans Hansen
Jeg taler om det jeg selv kender noget til. Da der beklageligvis ikke findes statistikker på området ,kan jeg kun tale ud fra hvad jeg får lokket ud af mine egne hjemmehjælpere.
Kommunens: 110 kr./t
!Frit Valg": Kvinder 120 kr./t - mænd op til 140 kr./t

Esben,
Hvorfor skulle jeg dog begynde at tale om muslimske kvinders undertrykkelse - som jeg ikke kender noget til?
Skal man så også kræve, at mænd føder hver andet barn?

Heinrich R. Jørgensen

KP J:
"[...] borgerløn - dvs lige løn for ulige arbejde."

Jeg troede borgerløn var lige løn for intet arbejde ;-)

Hvis borgerløn (til alle) kunne erstatte bistandshjælp, førtids og folkepension, uddannelsesstøtte, kontakthjælp, børnebidrag, boligstøtte og måske en lang række subsidier m.v., ville jeg da gerne overveje denne model.

I sådan en model skulle skattesystemet også gerne omlægges, f.eks. således at skattefradrag forsvandt (det personlige fradrag samt renter). Lejeværdi af egen bolig og grundskyld kunne fjernes ved samme lejlighed. Skattesatser kunne justeres, særligt topskatten kunne få et ryk nedad. A-kasse systemet kunne nedlægges, og erstattes med en reel arbejdsløshedsforsikring, hvor indbetalinger ikke oversted udbetalinger.

Væk med privilegier og forskelsbehandling. Så kan vi alle tage ansvar for eget liv, uden at skulle bekymre os om, at nogen risikerer at dø af sult. Ikke en utiltalende model. Hvis ligeløn og lige vilkår er vigtigt, burde vi overveje alternativer til den aktuelle model, hvor statens forsøger at skabe retfærdighed og lighed ved at både tage og give store lunser fra alt og alle?

Heinrich R. Jørgensen

Ups:
"kontanthjælp"
"hvor udbetalinger ikke oversteg indbetalingerne."

Inger Sundsvald

"Undskyld jeg troede du var seriøs"
Det troede jeg ikke om dig.

Hans Hansen
I sagens "natur" er lønninger og lønsedler hemmelige i "Frit valg". Kun i dette fora tillader jeg mig at være indiskret.

Vibeke Nielsen

Nix

Lige løn for lige arbejde eksisterer overhovedet ikke i Danmark. To eksempler.

Jeg er i midten af 30erne og har et typisk 3F job som studiejob - traditionel mandearbejdsplads af "Kansas"typen. Det jeg laver er ikke udpræget mandearbejde, snarere lavkvalificeret kontorarbejde og jeg får da stort set heller ingen tillæg, bortset fra de tillæg der gives alle for at komme på arbejde på skæve tidspunkter. Min grundløn er 125 kr i timen. Min nevø på 17 år laver noget, der er akkurat lige så kvalificeret som det jeg laver. Han arbejder i en forretning og hans beskæftigelse er i princippet voksenarbejde, som man normalt lader kontoruddannede varetage. Men han er altså kvik, så de arbejdsfunktioner bliver han sat til. Han får 52 kr i timen! Han har for det første et traditionelt kvindejob på en traditionel kvindearbejdsplads, er for det andet ung og har for det tredie ikke arbejdet det samme sted i så mange år som mig, men hvis man ser på, hvad han rent faktisk gør, når han er på arbejde, er ligheden mellem, hvad jeg foretager mig og hvad han foretager sig, slående.

Et andet eksempel. På en del byggepladser praktiserer man at ansætte ufaglærte arbejdsmænd fra Polen side om side med danske ufaglærte. Polakkerne får op til 100 kr mindre i timen. De laver det samme!

Vibeke Nielsen

Nej, det kan vi ikke blive enige om, for løntildelingen er i de nævnte tilfælde efter bogen. Det er ikke ulovligt, det der foregår. Og det samme gælder nedvurderingen af kvinders arbejde. Man må gerne give kvindelige kontornussere på kvindearbejdspladser mindre i løn end kontornussere på mandearbejdspladser, selv om arbejdsfunktionerne er ens. Mine eksempler illustrerer sådan set bare at lønuligheden i Danmark spænder over flere akser. En akse er køn, en anden akse er nationalitet, en tredie akse er alder.

Vibeke Nielsen

@Hans Hansen

Nu begynder du at minde om en kværulant.

Jeg påviser at lignende arbejdsfunktioner på forskellige arbejdspladser lønnes forskellige alt efter hvem arbejdstager er (alder, køn, nationalitet) og alt efter om arbejdspladsen er traditionelt mandearbejdsplads eller tradtionelt kvindearbejdsplads. Der er ikke lige løn for lige arbejde i Danmark. Er man ung, er man kvinde eller er man udlænding får man mindre i løn. Har man et traditionelt kvindejob på en kvindearbejdsplads får man mindre i løn. Har man et job med lignende arbejdsfunktioner, men som traditionelt er blevet varetaget af mænd, får man mere i løn. Sådan bør det ikke være, men loven giver mulighed for det - og det mener voksne danske mænd er helt ok. Selvfølgelig gør i det - det er jo jer, der render med kagen!

Inger Sundsvald

"Den ene arbejder indendørs, den anden ude, også nå det regner og sner"

Nej, det kan ikke sammenlignes, men en hjemmehjælper med en støvsuger, skal støvsuge, skifte sengetøj, ordne badeværelse m.m.m. i omkring 7-10 forskellige hjem om dagen. Hvad er mest nyttigt?

Vibeke Nielsen

Hør her.

Er det rimeligt at to kontornussere tjener forskelligt alene fordi den ene arbejder på en traditionel arbejdsplads og den anden arbejder på en traditionel mandearbejdsplads? Er det rimeligt at to mennesker med uddannelser, der er præcis lige lange og som udfører arbejde, der har nøjagtig den samme samfundsnytte og som oven i købet ligner, når man laver detailstudier af arbejdsfunktioner, fordi den ene er mand og den anden er kvinde eller fordi den ene er 17 og den anden er 35? Er det rimeligt at to arbejdsmænd, der arbejder side om side tjener forskelligt alene fordi den ene er polak og den anden er dansker?

Hvis det er kommunisme, at mene at det er uretfærdigt, så er jeg kommunist. Og stolt af det!

Vibeke Nielsen

Ups -denne sætning skulle have været fuldført

Er det rimeligt at to mennesker med uddannelser, der er præcis lige lange og som udfører arbejde, der har nøjagtig den samme samfundsnytte og som oven i købet ligner, når man laver detailstudier af arbejdsfunktioner, tjener vidt forskelligt, fordi den ene er mand og den anden er kvinde eller fordi den ene er 17 og den anden er 35?

Vibeke Nielsen

Og denneher skulle også..

Er det rimeligt at to kontornussere tjener forskelligt alene fordi den ene arbejder på en traditionel kvindearbejdsplads og den anden arbejder på en traditionel mandearbejdsplads?

Vibeke Nielsen

@Hans Hansen

Hvad er det for noget sludder. Hvorfor skulle jeg personligt mene at noget er retfærdigt, fordi jeg påviser at det er lovligt indenfor de givne rammer?

Hvad dokumentationen angår, så kan du jo starte med at kigge nærmere på de statistikker , der nævnes i artiklen.

Inger Sundsvald

Det er jo lidt patetisk, at diskussionen bliver et spørgsmål om at gøre mænd til fjender og om kvinders underlige logik. Det er ikke småting man bliver beskyldt for, f.eks.: ”mandhaderne og kvindechauvinisterne fra Dansk Kvindesamfund”.

Det er et faktum, at forhandleren under den sidste strejke gjorde det godt, men at der ikke var noget at komme efter p.g.a. at regeringen sad på pengekassen.

Det drejer sig jo ikke om hvem der skifter bleerne på de gamle og hvem der slår søm i – og hvad der er mest behageligt. Det drejer sig i høj grad om, at det danske arbejdsmarked er fortvivlende kønsopdelt, og at solidaritet er afgået ved døden.

Jens Sørensen

For svært kan det være.

Ligeløn = sammeløn for præcist det samme arbejde, både i kvantitet , kvalitet og alle mulige andre parametre.
I realiteten findes der IKKE to jobs i denne verden der kan sammelignes 100 %.
Man kan sige meget dårligt om det frie marked, kapitalisme, men det sikrer i det mindste at arbejdsgiverne gør deres yderste for at aflønne deres medarbejdere efter det de er værd for virksomhederne. ( undtaget dog venne-tjenester ) I det offentlige gør det tilsvarende desværre sig ikke gældende, Her vælger man bevidst kvinder SELVOM de ikke altid er de bedst kvalificerede.
Der bliver talt meget om politibetjente her på debatten. Hvorfor er det lige at der kræves MINDRE af kvinder end mænd for at komme ind på politiskolen ???

Kvinderne har de samme muligheder som mænd og i nogle tilfælde flere.
Brug dem. Vælg de bedst lønnede jobs selvom det måske ikke er drømmejobbet.
Som andre her på debatten skriver ,er der ikke en eneste der endnu har påvist endsige sandsynliggjort at der IKKE er lige løn for nøjagtigt det samme stykke arbejde.

Derimod sammelignes med stor flid æbler med pærer .

Hvad for resten med modeverden. Jeg er sikker på at de 20 bedst lønnede modeller er kvinder !!!!

Iøvrigt er især karrierer-kvinder virkelig fremme i skoene når det gælder om at rose sig selv. De står bestemt ikke tilbage for mændene, tværtimod.
Seneste eksempel er jo Rigmor Zobel, der på hendes hjemmeside havde uretmæssigt havde tildelt selv en MBA uddannelse fra INSEAD.

Var der ikke også noget med en tidligere kvindelig direktør for Arken der havde pyntet en hel del på CV'et.

Eller hvad med den danske mode-dronning Isabella Kristensen ( ikke helt sikke på navnet ) det pralede med sin fine engelske eksamen uden på noget som helst tidspunkt at have gået på skolen.

Næh, kvinder er ikke mere bly og eller tilbageholdende en mænd er i gennemsnit.
Det er bare endnu en udokumenteret floskel.

Lise Pedersen

@ KP J

Det ER altså ikke rigtigt at alle i det offentlige får den samme løn for det samme arbejde.

@ Hans Hansen
Drop det med lønsedlerne. Du kan jo heller ikke få dine kollegaer til at vise lønsedler frem.