Læsetid: 1 min.

Mangfoldigheden længe leve

Flot show, da Copenhagen Pride gik gennem København lørdag
Festklædte deltagere ved Copenhagen Pride lørdag. Omkring 1.000 bøsser, lesbiske, biseksuelle, transseksuelle, heteroer og det, der er ind imellem, deltog i paraden.

Festklædte deltagere ved Copenhagen Pride lørdag. Omkring 1.000 bøsser, lesbiske, biseksuelle, transseksuelle, heteroer og det, der er ind imellem, deltog i paraden.

brian bergman

18. august 2008

Der var regnbuens farver og knald på Pride Parade, da det store optog lørdag eftermiddag til fods og på store blokvogne bevægede sig med fuld musik, dans og fingerkys fra Nørrebrohallen mod Rådhuspladsen i København.

Langs hele ruten stod tusindvis af københavnere i højt humør og strålende sol. Der blev hilst, vinket og hujet af mænd og kvinder i læder, kjoler, uniformer, med højt hår, seje motorcykler og bare baller. Omkring 1.000 bøsser, lesbiske, biseksuelle, transseksuelle, heteroer og det, der er ind imellem, deltog i paraden.

Flere politisk partier trillede med i optoget, og den socialdemokratiske leder Helle Thorning-Schmidt gik sammen med den radikale leder Margrethe Vestager med paraden som de første partileder nogensinde. Også organisationer, som Amnesty International, Stop Aids og Forsvaret var på banen i lørdagens parade.

Da optoget nåede Rådhuspladsen, var antallet af deltagere fordoblet. Her fortsatte den gode stemning og fest til kl. 22, som afsluttedes med en hyldest til 1980'er ikonet tv-værten Kim Schumacher, der døde af aids.

Ifølge Københavns Politi forløb alt roligt under paraden. ritzau

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu