Læsetid: 2 min.

Numerolog: Klogt af Ny Alliance at tage navneforandring

Navnet Ny Alliance har hele tiden været en dødssejler, mener numerologformand og advarer partiet mod blot at skifte Ny ud med Liberal. Valgforsker tvivler på, at et nyt navn kan genrejse partiet
Kan et nyt navn få Samuelsen, Khader & co. op over spærregrænsen? Ja, mener en numerolog; nej, mener en valgforsker. Arkiv

Kan et nyt navn få Samuelsen, Khader & co. op over spærregrænsen? Ja, mener en numerolog; nej, mener en valgforsker. Arkiv

Christian Als

Indland
25. august 2008

Det kan kun gå fremad for partiet, hvis Ny Alliance gør alvor af overvejelserne om at droppe navnet. Sådan lyder rådet fra formand for Dansk Numerolog-Forbund, Mauren Pihl. Partinavnet har fra begyndelsen af givet dårlig energi, vurderer hun.

"En numerolog ville aldrig have sagt god for Ny Alliance. Begge ord i navnet giver svage energier, som ikke tiltrækker noget positiv. Især alliance med to l'er og et c er en svag energi. Og sammen bliver det lidt skæbnebetonet og indikerer uheld - at man skal starte om igen og forfra hele tiden. At tingene skal gøres om igen og igen," siger Mauren Pihl.

Det er partileder Naser Khader, der i Jyllands-Posten i går 15 måneder efter partifødslen, tre folketingsmedlemmers exit og et skrottet partiprogram nu lægger op til også at skifte partinavnet ud.

"Vi overvejer det, men har ikke besluttet os endnu. Jeg synes ikke, at der er noget galt med navnet Ny Alliance. Det er stadig et fremragende navn, og jeg ved ikke, om det ender med, at vi ændrer navn," siger partileder Naser Khader og understreger, at et eventuelt navneskifte skal diskuteres med medlemmerne.

Kolbøttetur

Efter kolbøtte på kolbøtte er partiet i gang med en oprydningsarbejde, hvor Saxo Banks direktør, Lars Seier Christiansen, spiller en central rolle i udarbejdelsen af en ny politik, der skal tilføre Ny Alliance troværdighed som et seriøst, liberalt parti.

Lars Seier Christensens indflydelse kommer i kølvandet af, at han har meldt sig ind i partiet, som banken tidligere har doneret en million kroner.

Men numerologen advarer partiet mod at falde for fristelsen til blot at udskifte ordet ny med liberal og navngive partiet Liberal Alliance.

"Ordet liberal er en meget, meget stærk energi, men den arbejder bare ikke godt sammen med ordet alliance. Så det bliver det ikke bedre af," siger Mauren Pihl til Ritzau.

Reformer

Valgforsker Hans Jørgen Nielsen tvivler på, at et nyt navn kan genrejse partiet, der står til at ryge ud af Folketinget i meningsmålingerne.

"Problemet er, at det giver indtryk af ny ustabilitet, når et parti skifter stort set alt ud på meget kort tid," siger han.

Ny Alliance håber at kunne overbevise vælgerne om, at partiet har en fremtid som et seriøst liberalt reformparti. For at markere partiets nye start vil Khader præsentere fem mærkesager i det nye politiske program på sommergruppemødet i den kommende uge.

En skattereform skal fjerne topskatten og mellemskatten og sænke selskabsskatten. Pensionsalderen skal hæves til 67 år, og adgangen til dagpenge, førtidspension og efterløn skal begrænses i en arbejdsmarkedsreform for at øge arbejdsudbuddet. Den offentlige sektor skal effektiviseres, virksomheder skal have mere frihed og færre regler, og så vil Ny Alliance åbne grænserne for indvandring.

Men partinavnet alene er næppe skyld i partiets bratte nedtur. Det personlige numeroskop hos de personer, der står i spidsen for partiet, er også vigtig, understreger Mauren Pihl.

"Man kan godt opleve nogle firmanavne med tunge eller svage navne, hvor det alligevel går rigtig godt, fordi de forvaltes af nogen med stærke energier, som eksempelvis har en fantastisk dømmekraft og tiltrækker sig positive samarbejdspartnere", siger Mauren Pihl.

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Rainer Lippold

Det er jo klart, at NA skal skifte navnet. Det plejer man jo at gøre, når man skifter sponsor. Bjarne Riis' cykelhold hedder da også fremover Team Saxo Bank i stedet for Team CSC. Så NA skal skifte navnet tilsvarende, når de nu er blevet købt op af Saxo Bank.
Ellers er det nok en god idé at spørge en numerolog om råd; så kan man være helt sikkert på, at den videnskabelige baggrund er i orden ;-)

Ny Alliance

N y A l l i a n c e
+8 4 x 5 f 3 7 2 5
+0 1 1 2 2 0 0 b 5
-5 3 f 9 2 7 9 7 8
----------------------
Politik til salg

Morten Dreyer

@ Rainer L

Du skrev:
"det nok en god idé at spørge en numerolog om råd; så kan man være helt sikkert på, at den videnskabelige baggrund er i orden ;-)"

Og det er da klogt at tage specialisterne med på råd.

Men hvad siger en numerolog til partinavnet:

Nul Faktura ?

Peter Rasmussen

En artikel som tager udgangspunkt i en numerologs overvejelser vedrørende bogstavkombinationers stærke og svage "energier". Laver I sjov, eller hvad? Det er sgu da ikke første april i dag!

Bo S. Nielsen

@ Peter Rasmussen:

Uanset om det er en bevidst joke og/eller mobning, har den bestået sprutte-kaffe-udover-avisen-testen her :-)

Spørgsmålet er vel, hvor mange man skal være for med rimelighed at kunne kalde sig en alliance. Mange vil nok mene at man skal være flere end to, og man kan jo ikke ligefrem påstå at Khader og Samuelsen syner af meget i det politiske man landskab.

Måske skulle den dynamiske duo finde på et nyt navn til deres koncern, hvor de undgår ordet "alliance", men hvor de til gengæld nævner de vigtigste sponsorere, ikke mindst Saxobank...

Inger Sundsvald

Jeg deltog engang i noget som hed: ”Alternativ helbredelse – fup eller fakta”, ud fra den opfattelse, at alt hvad der i dag er bevist, har haft en tid hvor det ikke var bevist.

Måske skal vi bare vente længe nok på beviserne ;-). Vi kan jo følge udviklingen i NA.

Casper Jensen

Hvorfor giver en seriøs avis som Information spalteplads til noget så usagligt som en numerolog?

Inger Sundsvald

Fordi det er sjovt.

Casper Jensen

Ja, eller nærmere, tragikomisk.

Rainer Lippold

Nu skal man også være fair i sin kritik af Information. Det med numerologen stammer jo fra Ritzau. Og som bekendt er alle danske aviser forpligtet til at bringe Ritzaus artikler, uden egne kritiske bemærkninger. Vi er jo ikke i Kina, vel?

Gorm Petersen

CEPOS

Jeg får sådan en lyst til at stemme på CEPOS hvergang jeg hører de 2 herrers passivt-aggressive stemmer i radioen.

Nu er det jo kun et spørgsmål om, hvorvidt Anders Samuelsen kan blive enig med Anders Samuelsen (Hr. Khader har så travlt med at være sympatisk, at han næppe kan finde tid til politik, og 3-die manden er jo klassens nye dreng).

Jeg har på intet tidspunkt hørt hr. Samuelsen sige noget, der kunne støde CEPOS så en fusion mellem parti og "tænketank" må være løsningen.

Jakob Levring

Ud fra devisen at det er en dyd at narre tåber, må numerologer være helt i top.

At nogen på Ritzau overhovedet er kommet på den tanke, at spørge en numerolog om nogetsomhelst er en skændsel.

Medmindre det er for sjov.

Når det alvorlige er så alvorligt at man ikke kan se det sjove , er det alvorligt ...

I øvrigt er Ekstrabladet læsere - der normalt ikke regnes for politisk aktive - også meget optaget at hjælpe Ny Alliance godt på vej med et nyt navn.

Tydeligvis har de forstået pointet i partiets nye politik, så helt galt står det trods alt ikke til med folkeoplysningen ;-)

Herunder et meget lille udpluk af de nye navne .

Borgerligt Midterparti, BM

Liberalt Folkeparti, LF

SaxoBankPartiet, SBP

Borgerligt Liberalt Parti, BLP

Borgerligt Skattehader Parti, BSP

Det Programløse Parti, DPP

Selvmodsigelsernes Parti, SP

Politisk Idealistisk Selvmord, PIS

Liberalt Organiseret Rigmands Tænketank, LORT

Khaders Khendis Khlub, KKK

Danske Demokratiske Rigmænd, DDR

180grader-partiet

PiaKh’s-antifanKhlub

Pias Anti Parti, PAP

Khaders SkattehaderKhlub, KSK

Khardinaterne

Ny Ambulance

Nul Assistance

Nix Tolerance

Gammel Alliance

Ny Ubalance

Nasersitisk Folkeparti

Liberal Front

Liberalisterne

Ny Ambulance

Slidt Alliance

Fra 100-0 på 5 Sek

Deroute

Levebrødspolitikernes Alliance

Ny Fiasko

De Elendige

Der Untergang

Kamæleonen

Alichancen

Hvad Synes Du?

mange flere forslag kan ses her.: http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/article1047714.ece

Landsorganisation for Spøg & Skæmt

Ny Alliance

N y A l l i a n c e
+8 4 x 5 f 3 7 2 5
+0 1 1 2 2 0 0 b 5
- 5 3 f 9 2 7 9 7 8
+x 6 7 v 6 7 8 8 p
----------------------
Sponsorpartiet