Læsetid: 9 min.

Ørstedsparkens bøsser i skudlinjen

De kommer der for at knalde, ikke for at blive knaldet ned. Ørstedsparken midt i København er bøssernes park, og i mere end 100 år har mænd knaldet, suttet og kysset i parkens buske. Men på det seneste har nogle grove overfald gjort parkens liderlige gæster mere skræmte
29. august 2008

Under den solide jernbro står man ud til den smukke sø med udsigt til den store hestekastanje i Ørstedsparken i Københavns centrum. Brugte kondomer og afrevne poser med glidecreme viser, hvordan skråningen under broen er et yndet knaldespot. En elskovsrede for parkens bøsser.

Glen Jeppesen fortæller, hvordan han - her under broen - engang var ved at give en rigtig "lækkerbisken" et ordentligt blowjob. Men det regnede, og selv om der er ly under broen, var skråningen blevet så smattet, at Glen mistede balancen og trak sin fangst med i vandet.

"Efter det måtte vi bare grine og ryge en smøg," fortæller Glen Jeppesen.

Det er her, under broen, at eventyret om Bukke Bruse og mantraet: "Nu kommer jeg og tager dig" får en helt ny betydning.

Det er 20 år siden, Glen Jeppesen var i parken første gang, og de seneste år er han kommet her regelmæssigt. Egentlig elsker han parken, men han er blevet bange for at komme her.

"Det er et super cool sted, men der er mange, som er skræmte nu," siger Glen Jeppesen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Travis Malmzon

At kalde fysisk vold for diskrimination er vist endnu et eksempel på new speek.

Vold med motiv i etnicitet, seksuel orientering eller politisk er jo klasser værre end tumpede gamle damer som råber efter mænd med turban,
eller studieværter som fortæller upassende vittigheder om bøsser.

Og så lidt om tal:
128 tilfælde, heraf 52% fysisk vold = 67 tilfælde, heraf 31% inden for den seneste måned = 21 tilfælde af fysisk vold.
Det ryster mig sq lidt !!

Dette kun blandt folk som kender lige præcis denne site.
Og hvilket mørketal opererer vi med her ????

Måske skulle man give bøsser lov til at bevæbne sig.

Det må være fedt at være "Richard L(øvenæse)" - han behøver ikke at afvente undersøgelser, men ved pr. rygmarv hvem det er, der banker bøsser i Ørstedsparken og andre steder.

Herligt med sådan en rygmarv, så behøver man ikke at tænke.

Peter Edelberg

Hvis nogen er interesseret i hvorfor mænd har mødtes i lige netop Ørstedsparken i 150 år, så læs Wilhelm von Rosen: "Månens Kulør", bind 2, s. 434 - 441. Det er en god historie.

Her må jeg for en gangs skyld erklære mig enig med Stenvand.

Selvfølgelig er det noget svineri, at de får tæsk - uanset af hvem - men det er sgu da også ulækkert, at de ikke kan rydde op efter sig.

Og uanset om det er bøsser eller heteroer, det drejer sig om,så synes jeg faktisk, det er en besynderlig måde at udleve sit sexliv på - så hellere onanere.

Folk der dyrker sex med andre mænd bør tænke sig om. Og gøre det sted hvor dette ikke generer nogle. Nu holder jeg selv af at dyrke sex i det fri; derfor kan man godt tænke sig en smule om. Og tage en smule hensyn til andre mennesker. Uanset om dyrker som hetero eller homoseksuel.

NEJ! John Stenvand, nu må den retlinethed fandengaleme have en ende! Bøsserne har HÆVD på Parken, og det er stort set de eneste - bortset fra på det sidste åbenbart nogle overfaldsmænd - der færdes der 5/7-del af ugens nætter.

Hans Jørgen Lassen

Kender I denne her vits, apropos friluftsknepperi:

Whats the resemblance between american beer and making love in a canoo?

Its fucking close to water.

Derfor drikker jeg ikke amerikansk øl.

Hans Jørgen Lassen

Personligt har jeg bollet mange forskellige steder, også i en kano, men jeg har nu aldrig ment, at det var samfundets opgave at sørge for reservater, hvor jeg kunne boltre mig.

Misforstå mig ikke, selvfølgelig skal disse voldsidioter ikke tæve folk, hvad enten de boller på den ene eller den anden måde.

Jeg kan nu ikke lade være med at tænke: det kan da ikke være særlig romantisk at fyre den af under de omstændigheder?

Undskyld mig, Hans Jørgen Lassen, men hvis ikke under åben himmel i Guds frie natur skulle være romantisk, så er der da vist ikke længere nogen mening med begrebet!

Hans Jørgen Lassen

Ok, PeterH, men nu tænkte jeg konkret på Ørstedsparken, under de givne omstændigheder.

Jeg mindes stadig med glæde dengang ved/på Gudenåen i en kano ...

Ah, nej, det er ikke helt så morsomt, hvis der er en risiko for at blive overfaldet, der kan måles i procent snarere end promiller.
Men iøvrigt, apropos efterladenskaberne, så er det jo en meget god indikation af folks ansvarlighed. Tænk på alternativet. Iøvrigt har jeg også en mistanke om, at mange tænker på 'gummi' som et naturnedbrydeligt organisk materiale.

Jeg tror egentlig, John Stenvand, at jeg er mere med på, at bøsserne ordner overfaldsmændene ved noget selvjustits. Jeg tror, det vil være langt mere præventivt.
Fordi man ikke kan forstå noget, behøver man jo ikke at være imod. Lyt til den flinke gartner, han er et fund til det job. Og hvor ville han kede sig i Kongens Have.

Nogen bøsser vil gerne have tæsk, men IKKE på den måde, kan jeg med ret stor sikkerhed garantere.
Mht. det dér selvtægt, er jeg nu også kommet lidt i tvivl, John Stenvand, for mange vil måske risikere at ende med pædofilianklager, voldsmændenes alder taget i betragtning. ;-)
Mht. Frank Olsen kan du jo selv læse, hvad han har udtalt til artiklen.

Det er altid mere interessant at spørge 'hvorfor', John Stenvand, og i dette tilfælde 'hvorfor nu'? For der har været bemærkelsesværdigt stille mht. overfald på bøsser i ganske mange år. Hvad er det for en reaktion, vi ser? Næppe 'Islams voksende indflydelse', for den er der godt nok ikke nogen, der kan få øje på.

Gad vide hvad H.C. Ørsted - selv ville have tænkt om parken - hvis han midt i sine grublerier om naturens: Plus og minus -poler, Nord og syd -magnetpoler, og andre grublerier om polariterne i naturen ( og samfundet ),
havde læst den artikel ?

Ørsted og kollegaer fandt jo - på naturens områder- en smuk sammenhæng imellem polariteterne, så det hele gik op i en højere enhed.
Hvem ved: Som i naturen så sker det engang også i kulturen! men af en eller anden grund synes det sidste lidt vanskeligere!

Kim Gram, nu er Parken jo navngivet posthumt, som det er traditionen - altså, at folk først får noget opkaldt efter sig, når de er døde. Men ellers fabulerer du ganske interessant.

Jens Thorning

"problemet med homoseksuelle"

Det "må" man faktisk ikke skrive - hedder det også "negerproblemet i USA"

Det mest interessante er, om homoseksuelle bliver født som sådan eller bliver hvervet. Sædelighedspolitiets leder, Jersild, beskrev nærmest forløbet som en social proces - ensomhed, manglende kontakt med der modsatte køn - i værket "Hvorfor er de Saadan?"

I 1970'erne indtrådte masseomvendelse af heteroseksuelle, terroriseret til bøsser af Kvindebevægelsen - beskrevet af bl.a. Frank Zappa i "Bobby Brown". Det fundamentalistisk-kristne syn lærer, at homoseksualitet er en slags fristelse, en skadelig afvigelse, som ikke er medfødt, for så vidt som den kan kureres, og det foregår også i vore dage på særlige kurser.

Jens Thorning

Ja, jeg kan ikke forklare det - især ikke hvorfor sjove homoseksuelle skal befolke TV-skærmene fra Arsenio Hall i USA til ... og ... og ... og ... (TV 2 har taget patent på fænomenet) i Danmark. Det er som en slags straf eller hån over for os alt for traditionelle individer. Så mange penge har de da helller ikke, men måske har reklamebranchen overestimeret indtjeningspotentialet.

Man kan vel teste sin eventuelle homofobi på, om man, hvis heteroseksuelle mænd eller kvinder opførte sig lige sådan, også ville finde dem utålelige og skabagtige.

Surprise: det er de færreste bøsser, der kun boller i parker - det gør de OGSÅ. Det har de altid gjort. Dels er det praktisk, når man har mødt en fyr på en bar, dels er det storslået at bolle i 'naturen', dels er det en enestående jagtmark, og så er det utroligt, at nogen kan have et problem med det. Det er jo foregået sådan altid! Løs Wilhelm von Rosens glimrende danske bøssehistorie "Månens farve", hvis I er i tvivl.
Og så den med, at bøsser gør sig forskellige. Ja! Det har været den første paragraf i alle bøssepolitiske manifester nogensinde. Og kampen går for at muliggøre andres frigørelse af deres forskellighed. Den største undertrykkende faktor i samfundet, stærkt konkretiseret for homoseksuelle, er netop konformitet - på trods af at den faktisk sender rigtig mange mænd på natlige ekspeditioner til parker og toiletter for at udleve en drøm om frihed og 'forbudt' sex.

Åh, forøvrigt, hvis I gerne vil have bøsserne væk fra den vilde natur i byens parker, så skal I bare starte en underskriftindsamling for darkrooms på danske bøssebarer. Det er nemlig, i modsætning til rigtig mange andre lande, forbudt - og trækker selvsagt folk hen til andre lettilgængelige faciliteter, der byder sig til lige op ad Københavns bøssekvarter.
Det er jo tydeligt, at folk slet ikke er klar over, hvordan organiseret og hvor udbygget det homoseksuelle miljø i København er. Det sidste, der er brug for, er et 'bøssehus' - der er jo bl.a. Bøssehuset på Christiania for den mere alternative scene.
Ret beset er der brug for opstramning på seksualpolitikken, så vi kan få kvalt det fremvoksende snæversyn i fødslen.

Hans Jørgen Lassen

PeterH,

jeg kan anbefale dig og dine venner at holde ferie på Anholt. Der er simpelthen så meget plads og så mange buske, at man kan dyrke sine lyster uden at genere nogen som helst og uden at blive overfaldet.

Og så er der herlige strande, hvor man kan skylle sig bagefter.