Læsetid: 4 min.

Prostitutionens positioner

Skal man tage stilling til prostitution? Eller skal man tage stilling til alle de 'sandheder', som medier, ministerier og hjælpeorganisationer spreder?
Debat. Så længe målet med prostitutionsdebatten er at udbrede én holdning og ét syn på prostitutionen, betyder det åbenbart ikke det store, om debatten bygger på fakta eller fordomme.

Debat. Så længe målet med prostitutionsdebatten er at udbrede én holdning og ét syn på prostitutionen, betyder det åbenbart ikke det store, om debatten bygger på fakta eller fordomme.

Annett Bruhn

29. august 2008

Tidligere på sommeren rejste jeg med en ven rundt i Østeuropa og besøgte organisationer, der arbejder med prostituerede. Nogle delte kondomer og kanyler ud på gaden, nogle hiv-testede på bordeller, andre havde skabt et værested med kaffe på kanden og tilbud om terapi. Fra Warszawa til Bratislava og Prag var der dog, alle forskellene til trods, en enkelt fællesnævner: Ingen af dem havde 'taget stilling' til prostitution. Hvis vi spurgte, om de var 'for' eller 'imod' prostitution, om de foretrak, at det eksisterede eller ej, om det var ønskværdigt i en ideel verden, så kiggede de blot undrende på os. Spørgsmålene gav tydeligvis ikke mening for dem, men det gør de i Danmark, for i Danmark handler prostitutionsdebatten i høj grad om at tage stilling: ja eller nej.

Det er ikke helt klart, hvordan denne stillingtagen skal hjælpe de prostituerede, der har brug for hjælp. Ikke desto mindre må enhver, der udtaler sig om emnet, kategoriseres som enten eller. For eller imod.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hvis en læge gik ind på operationsstuen og begyndte at operere uden at vide hvad sygdommen var,så ville man nok mene , at den var helt gal.

Det synes (ud fra artiklen) som om, at man i en super-sympatisk iver for at udrydde ulykke og fornedrelse blandt prostituerede er gået igang med "operationen" uden egentlig at have styr på, hvad man gør og om man overhovedet rammer rigtigt med tiltagene.

Det burde da ikke være svært at finde det beløb, som skal til for at få skudsikker viden om forholdene, så man kan "behandle" målrettet og effektivt.

Den manglende interesse for viden om prostitueredes forhold herhjemme skyldes at de fleste prositutionsmodstandere er modstandere ud fra et moralskt standpunkt. De anser det af kvinder 'sælger' deres krop som moralskt forkasteligt og vil derfor forbyde det. Det er for dem ikke spørgsmål om at hjælpe de prostituerede til et bedre liv men om at udrydde er fænomen de ikke bryder sig om deraf den manglende interesse for den sociale virkelighed. Et socialt hjælpe arbejde bør naturligvis tage udgangspunkt i at hjælpe de prostituerede der ønsker at komme ud af prostitutionen, ikke i at fare frem med moralsk fordømmelse