Læsetid: 3 min.

SF vil afskaffe sygehusenes brug af private vikarbureauer

Regionerne kan spare 600 mio. kr. ved at bruge offentlige vikarbureauer i stedet for private, fastslår SF. I hovedstaden er man i færd med at forbyde brugen af eksterne vikarer. Sygeplejerådet er skeptisk, og vikarbureau advarer om den offentlig lønspiral
SF vil have regionerne til at bruge de offentlige vikarbureauer istedet for de private, og de mener, at de kan spare op mod 600 mio. kr. på den måde. Det sagde Villy Søvndal og Ole Sohn i går på partiets sommergruppemøde.

SF vil have regionerne til at bruge de offentlige vikarbureauer istedet for de private, og de mener, at de kan spare op mod 600 mio. kr. på den måde. Det sagde Villy Søvndal og Ole Sohn i går på partiets sommergruppemøde.

Linda Henriksen

22. august 2008

Borgernes tillid til det of-fentlige sundhedsvæsen skal genvindes, og den unfair konkurrence mellem priva-te og offentlige sygehuse skal standses, fastslår SF.

Udover at ville afskaffe fradragsretten på private sygeforsikringer, opfordrer partiet nu sygehusene til at droppe brugen af private vikarbureauer og i stedet benytte sig af offentligt ansatte vikarer.

"Det er simpel logik. Det vil spare 600 mio. af skatteborgerne penge til meningsløs administration i nogle private virksomheder. Hvorfor ikke sørge for, at sygeplejersker og sosu-assistenter får nogle gode fuldtidsstil-linger i den offentlige sektor, hvor der er så stort behov for dem?" lød det på finansordfører Ole Sohn på gårsdagens sommergruppemøde.

Region Hovedstaden barsler netop nu med et forslag om, at sygehusene fremover ikke længere må benytte vikarer, der er ansat ved et sygehus, men som via et eksternt bureau anvises til timer på et andet sygehus.

"Så vil vi ikke modtage dem. Vi vil lukke for den trafik," siger det radikale medlem af Regionsrådet Kirsten Lee.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu