Læsetid: 1 min.

Søvndal vinder baglandets gunst

Villy Søvndal får klar opbakning i SF-baglandet til partiets kurs på udlændingeområdet. En ny rundspørge viser, at baglandet ikke længere er splittet på området
19. august 2008

Opgøret i SF's bagland om udlændingepolitikken ser ud til at have forstummet.

I en rundspørge, som Ritzau har foretaget blandt SF's partiforeningsformænd, bakker næsten tre ud af fire lokalformænd op om partiledelsens accept af 24-års-reglen og tilknytningskravet. 72 procent af de lokale SF-formænd mener, at det var en rigtig beslutning at indgå en kompromisaftale med Socialdemokraterne på udlændingeområdet.

- Vi er nødt til at gå ind i et kompromis med Socialdemokraterne, ellers er der ikke noget konstruktivt modspil til regeringens politik. Det er den eneste mulighed, der er for at presse Dansk Folkeparti til at ændre på de helt urimelige regler og begrænsninger. Vi er nødt til at give noget for at komme ind i forhandlinger om en anden løsning, siger formanden for SF i Kalundborg, Jørgen Hansen, til Ritzau.

Flere lokale SF-formænd vurderer, at det seneste års interne diskussioner om Villy Søvndals kursskifte på udlændingeområdet er faldet til ro og at flere har accepteret en mere pragmatisk linje, hvor SF fastholder sin principielle modstand mod regeringens udlændingeregler, men ikke vil stille sig i vejen for Socialdemokraternes politik på området.

- Vi er efterhånden blevet frustrerede over at stå uden for med alle de rigtige meninger uden at have noget at bruge dem til, siger formanden for SF i Kalundborg.

Også formanden for SF-Horsens, Benny Sørensen, har accepteret den mere pragmatiske udlændingepolitiske linje.
- Jeg er tillidsmand og ved, at man ikke får alt, hvad man peger på. Man er nødt til at indgå kompromiser. Det væsentlige er at få indflydelse på den politik, der skal føres og at få en anden regering. Vi har en udlændingepolitik, som man godt kunne ønske sig var anderledes, men det skal ikke stå i vejen for resten, siger Benny Sørensen.
(forts.)

/ritzau/

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu