Læsetid: 3 min.

Tider med arbejdsløshed medfører mere kriminalitet

Når man er uden arbejde, er der større risiko for, at man ender som kriminel, og har man først været inde at ruske tremmer, er det meget svært at få et job. Den onde cirkel kan dog brydes: Aktivering er et godt middel til at bekæmpe kriminalitet. Det viser en ny rapport fra Rockwool Fonden
Når ledigheden i samfundet er høj, er der - måske ikke overraskende - flere, der begår kriminalitet. Kurverne følges ad; I dag har kriminalitet og ledighed begge taget et markant dyk - dog vil der til alle tider være indbrudstyve. Model

Når ledigheden i samfundet er høj, er der - måske ikke overraskende - flere, der begår kriminalitet. Kurverne følges ad; I dag har kriminalitet og ledighed begge taget et markant dyk - dog vil der til alle tider være indbrudstyve. Model

Niels Åge Skovbo

2. august 2008

Når ledigheden er høj, er der flere, der begår kriminalitet. Kurverne følges ad; både kriminalitet og arbejdsløshed toppede i starten af 90'erne, og begge dele har taget et markant dyk frem til i dag.

"Arbejdsløshed fører til kriminalitet. Vi fandt en klar sammenhæng imellem det at miste sit job og begå kriminalitet," siger Torben Tranæs, som er forskningschef i Rockwool Fonden og medforfatter til undersøgelsen 'Forbryderen og samfundet'.

Undersøgelsen viser samtidig, at aktivering kan virke kriminalpræventivt, og i kommuner, hvor man har sat kraftigt ind med aktivering af arbejdsløse, kan man se et fald i kriminaliteten.

Pengemangel

Ifølge Torben Tranæs har det i en årrække været gået af mode at tænke på kriminalitet som noget, der kunne udspringe af pengemangel og de problemer, som man f.eks kan havne i, når man mister sit job.

"Man har mere eller mindre glemt den her sammenhæng og ment, at det ikke kunne være simpel social nød, der drev folk ud i kriminalitet. I dag er det da heller ikke absolut nød, men snarere relativ nød, der driver folk ud i kriminalitet," siger Torben Tranæs.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Trine Melchiorsen
Trine Melchiorsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu