SERIEFL09

Venstre vil skille udlændinge- og finanslov

Dansk Folkeparti kræver en løsning på udlændingespørgsmålet inden finanslovforhandlingerne, men regeringen kan næppe nå det. Venstre opfordrer til tålmodighed
Indland
29. august 2008

Venstre opfordrer nu Dansk Folkeparti til at adskille udlændingesagen fra finansloven. Regeringen har brug for mere tid til at finde en konkret løsning.

Støttepartiet afviser at forhandle finanslov uden et klart svar på, hvordan den danske udlændingepolitik skal forblive stram efter flere EU-domme, der sikrer arbejdskraftens frie bevægelighed, men regeringen kan næppe nå at have en løsning på plads så hurtigt, lyder det fra Venstres finansordfører, Peter Christensen.

"Det er jo i fællesskab, vi har givet danskerne en ordentlig udlændingepolitik, og derfor skal man ikke være bekymret for, at vi ikke også har den politiske vilje til at løse det. Men man er nødt til at skille det ad. For vi kan næppe nå at have det på plads inden finansloven," siger Peter Christensen.

Han beder derfor Dansk Folkeparti om mere tid til at finde en løsning.

"Vi er klar til at løse de problemer, som dommen har givet for at sikre en fortsat uændret linje i vores udlændingepolitik, men vi kan sandsynligvis ikke have en konkret løsningsmodel klar inden finansloven," siger Peter Christensen.

Fra Dansk Folkeparti er en løsning på udlændingespørgsmålet imidlertid tæt på at være et ultimativt krav forud for finanslovforhandlingerne.

"Vi forlanger, at vi får styr på udlændingeområdet og bruger alle muligheder for, at vi kan føre en selvstændig, stram udlændingepolitik," siger Kristian Thulesen Dahl.

Han præsenterede torsdag Dansk Folkepartis ønsker til de kommende finanslovforhandlinger. DF ønsker blandt andet flere penge til folke- og førtidspensionisterne, særlige puljer til kræftramte og hjertepatienter og bedre materiel til politiet. Men uoverensstemmelsen mellem VKO-udlændingepolitikken og EF-Domstolens afgørelser skal være løst, inden Dansk Folkeparti vil sætte sig til forhandlingsbordet. Hvordan problemet løses, er alene op til regeringen, mener DF.

"Vi fastholder, at det er regeringens ansvar at komme med et bud på, hvordan de vil sikre den stramme, danske udlændingepolitik på trods af EU's indblanding," siger Kristian Thulesen Dahl.

FL09

Seneste artikler

 • Udfordringen af Løkke

  14. november 2009
  Dansk Folkepartis krav om at omgøre beslutningen vedrørende akuthospitalet i Gødstrup er den hidtil mest alvorlige udfordring af statsministerens ledelse. Og Løkke Rasmussen er selv skyld i det, for han har endnu ikke formået at sætte sine grænser
 • Eksperter enige: Hjemrejsecheck vil virke imod hensigten

  14. november 2009
  Regeringens og Dansk Folkepartis hjemrejsecheck til udlændinge på 100.000 kroner risikerer at lokke de ressourcestærke ud af landet, vurderer eksperter - trods regeringens intentioner om det modsatte
 • LEDER: Kun lømler demonstrerer

  13. november 2009
  Prisen for en knusende ro i gaderne under klimatopmødet i København tegner desværre til at blive en alvorlig svækkelse af retssikkerheden og et udemokratisk anslag mod forsamlingsfriheden. Og den pris er alt, alt for høj
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her