Læsetid: 4 min.

Venstres værste år

Skønt 2008 har været Fogh-regeringens hidtil sværeste år, og Fogh nærmer sig sidste salgsdato for statsminstre, formår oppositionen ikke for alvor at trænge Fogh i defensiven
25. august 2008

Anders Fogh Rasmussens sommerferie blev i år spoleret, efter at en række artikler i Berlingske Tidende pludselig kunne afsløre, at regeringens stramme udlændingepolitik er i konflikt med EU-regler om familiesammenføring.

Sagen udviklede sig ikke alene til en politisk varm kartoffel for regeringens karikatur af en integrationsminister, der længe kun kunne mobilisere tavshed som svar, nej, den lagde også reelt en bombe under VK-regeringens troværdighed i udlændingepolitikken, som selv efter statsministerens personlige involvering i sagen, endnu ikke er blevet demonteret.

Én ting står dog krystalklart. Hvis Fogh ikke med tiden får jaget en pæl igennem enhver tvivl om, at Danmark selv bestemmer sin udlændingepolitik, så vil vælgerne straffe Venstre hårdt ved næste valg. Det kan i værste fald koste partiet regeringsmagten.

Efter at sagen eksploderede, raslede Dansk Folkeparti længe med sablen i en sådan grad, at spekulationer gik om, at Dansk Folkeparti ville vælte regeringen. Men Fogh kender sine pappenheimere og havde ikke været hjemme ret længe, førend Kristian Thulesen Dahl faldt til patten og igen lovede regeringen fuld støtte.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu