Læsetid: 12 min.

Aladdins verden

For fire år siden blev den nu 29-årige Aladdin Petersen indlagt på den lukkede afdeling. Nu skal han igen træde ud i samfundet. Er Aladdin klar, og er omverdenen klar til ham? Ni ud af ti skizofrene unge kan få et normalt liv igen, siger de på Københavns Vestegn. Men førtidspension og fordomme står i vejen
9. september 2008

To mænd, en ung kvinde og en seksualvejleder går ned ad Købmagergade i København. Det er sidst på eftermiddagen, og der er fyldt med indkøbsglade teenagere, street performere og travle forretningsfolk. Midt i mylderet kommer en flok promotionpiger trissende i høje hæle og guldfarvede, korte nederdele. De bliver fulgt med øjnene, især af vores to mænd.

Dengang Aladdin var teenager, havde han masser af piger.

De var 20-30 unge i technomiljøet omkring Amager Bio, der hang ud sammen, og der var næsten altid ecstasy eller speed med.

Aladdin fik det rart i kroppen af stofferne, og han så sjove ting for sig, når han havde sex, som den stribede verden eller de små mænd, der dansede på plantebladene.

Engang spiste han 35 piller på under 24 timer, og det gjorde ham paranoid. Var Aladdin dengang gået ned gennem det menneskeproppede Købmagergade, ville han have følt, at alle gloede på ham.

Det gør han ikke i dag.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Marian B. Goldstein

Rosværdigt, at "psykisk syge" for en gangs skyld ikke fremstilles som utilregnelige øksemordere af pressen! Men ærgerligt, at heller ikke Information tør at gå det mindste mod mainstreamen, når det kommer til "behandlingen", og skynder sig at flette flere vink med vognstangen ind i artiklen: "Tag din medicin eller bliv psykotisk igen og førtidspensionist!" Mens det desværre forholder sig omvendt, som blandt mange andre, også denne, sidste år offentliggjorte, studie tydeligt viser: http://psychrights.org/research/Digest/NLPs/OutcomeFactors.pdf

Som den amerikanske terapeut Ron Unger skriver på sin blog: "Det er lidt af en trist spøg at tale om at 'empowere' brugere, og så at gøre en indsats for at holde dem på medikamenter, der forårsager svind i den hjernedel, der gør det muligt for dem, at træffe beslutninger."

@Marian B. Goldstein

"Som den amerikanske terapeut Ron Unger skriver på sin blog: "Det er lidt af en trist spøg at tale om at 'empowere' brugere, og så at gøre en indsats for at holde dem på medikamenter, der forårsager svind i den hjernedel, der gør det muligt for dem, at træffe beslutninger."

------------------------

Det sidstnævnte er vel egentlig bare en nødvendig del af tilpasningen til det nuværende samfund :-(