Læsetid: 3 min.

DF er de nye konservative

I Dansk Folkeparti er man fra begyndelsen gået målrettet efter at overtage de klassiske konservative værdier: Gud, konge og fædreland, konkluderer nyt speciale. Og det kan være grunden til partiets succes
Dansk Folkeparti er først og fremmest en politisk trussel for de konsevative, da DF har overtaget de nationalkonservative værdier, og konservative er blevet svære at skelen fra Venstre, lyder det i nyt speciale.

Dansk Folkeparti er først og fremmest en politisk trussel for de konsevative, da DF har overtaget de nationalkonservative værdier, og konservative er blevet svære at skelen fra Venstre, lyder det i nyt speciale.

24. september 2008

Dansk Folkeparti beskrives i medierne ofte som en stor trussel for Socialdemokraterne. Men i virkeligheden er det først og fremmest de konservative, der har grund til at ryste i bukserne over det i dansk sammenhæng relativt nye parti. For siden sin stiftelse i 1995 er Dansk Folkeparti gået målrettet efter at overtage den klassiske konservative ideologi. Det skriver Line Gren i sit speciale fra Aarhus Universitet.

"Tilbage i 1997 sagde Kristian Thulesen Dahl i et interview i Information, at om 10 år har Dansk Folkeparti overtaget de konservatives klassiske rolle," fortæller Line Gren, der er cand.mag. i litteraturhistorie og medievidenskab.

Mission fuldført

De 10 år er nu gået, og den strategi, som Thulesen Dahl skitserer, er lykkedes, konkluderer Line Gren i sit speciale:

"Dansk Folkeparti er lykkedes med at overtage de klassiske konservative værdier. De konservative er blevet mere liberalistisk, og har åbnet sig mod internationaliseringen. Og der har Dansk Folkeparti formået at udfylde det hul, som de konservative har efterladt. Og det taler til de klassisk konservative vælgere," siger Line Gren.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu