Note
Læsetid: 1 min.

Færøsk hjerneflugt til Danmark

Indland
22. september 2008

Manglen på uddannelsestilbud er hovedårsagen til, at Færøerne drænes for sagkyndige og eksperter, der er født på øerne. De færøske studerende vælger nemlig at blive i Danmark efter endt uddannelse fremfor at flytte hjem. En undersøgelse, den nordatlantiske gruppe i Folketinget har foretaget, viser, at 60 procent af de unge færinger, som bosætter sig i Danmark, kommer for at få sig en uddannelse. Ofte betyder det også, at de bliver boende i Danmark, fordi de efter flere år her ender med at stifte familie og få gode job. Undersøgelsen er foretaget blandt de 7.700 færinger i alderen 20 til 45 år, der bor i Danmark. Ifølge redegørelsen er manglen på sociale ydelser en anden årsag til, at unge færinger forlader øerne. F.eks. er det nemmere for en enlig mor at få økonomien til at hænge sammen, hvis hun bosætter sig i Danmark. Boligstøtte og en række andre sociale ydelser eksisterer ikke på Færøerne.

Ritzau/lila

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her