Læsetid: 1 min.

Forældre skal have bøder

16. september 2008

Når børn eller unge forvolder skader, herunder kriminelle handlinger, skal forældre i fremtiden kunne pålægges et udvidet økonomisk erstatningsansvar. Det mener justitsminister Brian Mikkelsen (K), der netop har modtaget en udtalelse fra Ungdomskommissionen. Ungdomskommissionen anbefaler en ordning, som eksisterer i Norge, hvor forældre hæfter for deres børns skader op til et begrænset beløb.

"Jeg lægger stor vægt på at øge forældres tilskyndelse til at påtage sig et aktivt ansvar for, at deres børn ikke begår kriminalitet som for eksempel deltagelse i hærværk," siger Brian Mikkelsen, der vil fremsætte et lovforslag i løbet af efteråret.

ritzau

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu