Læsetid: 4 min.

Imamer er gået langt over stregen

Det er forkasteligt, at imamer i Vollsmose laver strafudmåling uden om politiet, mener den tidligere folketingskandidat Asmaa Abdol-Hamid, der selv bor i Odense-bydelen
Indland
23. september 2008
Det er forkasteligt, at imamer i Vollsmose laver strafudmåling uden om politiet, mener den tidligere folketingskandidat Asmaa Abdol-Hamid, der selv bor i Odense-bydelen

Den strafferetslige parallelkultur, der har udviklet sig i Vollsmose, er uhensigtsmæssig og hænger ikke sammen med islam, mener den tidligere folketingskandidat Asmaa Abdol-Hamid, der er socialrådgiver og bor i Vollsmose:

"Det er vigtigt, at man som muslim respekterer landets love og regler i det samfund, man befinder sig i. At nogle imamer går ind i sager, der burde gå gennem retssystemet, er ærgerligt. Sager som denne bliver desværre til ud fra traditioner fra deres oprindelselskultur og ikke nødvendigvis ud fra muslimsk praksis," siger Asmaa Abdol-Hamid.

Hendes kritik kommer, efter at Information i lørdags skrev, at størstedelen af alle anmeldelser i Vollsmose ifølge politiet bliver trukket tilbage, fordi imamerne håndterer sagerne internt. Og det er rigtigt, at der er en meget lille tillid til politiet, fortæller Asmaa Abdol-Hamid:

"Tilliden til politiet herude er ikke ret stor, så derfor er det mere naturligt at gå til imamerne. Der er mange, som ikke kender nok til det danske retssystem og processerne. De forestiller sig måske, at det vil tage enormt lang tid at føre en sag, eller de frygter, at alle skal finde ud af, hvem der har vidnet og anmeldt og så videre," siger hun.

Asmaa Abdol-Hamid peger på, at mange unge - som hende selv - taler for, at man går rettens gang, når der opstår konflikter: "Jeg har selv gjort meget ud af at oplyse om retssystemet. Som socialrådgiver har jeg et ben i begge miljøer, og jeg oplever, at især de fleste unge ikke bryder sig om den måde, som det foregår på i dag."

Pædofilisag

Information beskrev lørdag, hvordan Vollsmoses imamer for et år siden lagde låg på en sag om en pædofilimistænkt og bebudede tavshed om sagen, hvilket har fået flere vidner til at tilbagetrække deres anmeldelser af overgreb.

Den sag benægter imamerne nu pure, og både imam Abu Hassan og imam Abu Bashar har til flere medier afvist overhovedet at have kendskab til sagen. De siger tværtimod, at imamerne udelukkende involverer sig i sociale problemstillinger og så overlader kriminaliteten til politiet.

Men imamerne har blandet sig i sagen, og det er ikke første gang, fastslår Asmaa Abdol-Hamid:

"Det her er foregået, og det er rigtigt, at manden er blevet slået, og at der har været holdt et møde, hvor beboere med autoritet har lagt låg på sagen." Hun fortæller, at hun selv var enormt provokeret, da hun samme aften mødet blev afholdt, fik kendskab til det.

Asmaa Abdol-Hamid er meget uenig i imamernes håndtering af sagen om pædofilimistanken:

"Jeg synes, imamerne er gået langt over stregen. For mig at se burde der ikke være et sekunds tvivl om, at den her sag burde meldes til politiet. Jeg har endda opfordret alle til at melde det. Men det er et stort tabu, fordi det handler om pædofili, og derfor ved man ikke, hvordan det skal tackles."

Hun udtrykker særligt bekymring for den dreng, som måske har været udsat for overgreb:

"Man har overset barnets tarv og tror, at problemerne forsvinder, hvis man bare lader være med at tale om det. Men vi har barnet, som skal have hjælp og behandling, og den pædofile, som skal have en reel rettergang og dom og evt, også behandling," siger hun.

Asmaa Abdol-Hamid er utryg ved, at den pædofilimistænkte, der gennem mange år har været fodboldtræner i Vollsmose, stadig ikke har været for retten, og hun opfordrer derfor imamerne til at ændre mening:

"Jeg mener virkelig, at alle beboerne med autoritet bør opfordre til, at man går til politiet," siger hun og påpeger, at imamerne også på mange måder gør et godt stykke arbejde, men at det vigtigste er, at de kender deres grænser:

"Flere af dem laver et godt stykke arbejde og er gode til at løse konflikter ved at mægle, men der er grænser for, hvor lang man kan gå, og de grænser går dér, hvor noget juridisk spiller ind som her, hvor vi taler om overgreb," siger hun og forklarer, at hun også har hørt om andre lignende sager i Vollsmose, som hun dog ikke kender alle detaljerne i.

Nærpoliti

Men hvis politiet skal løse problemstillingen, er de nødt til at være mere synlige, mener hun: "Politiet skal tale med beboerne, de skal være synlige, og man skal kende den politimand, der sidder bag disken hos nærpolitiet, for ellers er det svært at turde bryde med tabuemner."

Hun mener, det er hele mentaliteten omkring politiets rolle, der skal ændres:

"Politiet er til for Vollsmoses borgere og skal være til stede, også når det ikke drejer sig om anholdelser. De er her også for at beskytte Vollsmoses borgere, og det skal beboerne vide, hvis der skal ske en mentalitetsændring."

Asmaa Abdol-Hamid er kendt for at sige sin mening, og hun gør det også i denne sag, selvom hun ved, at det kan få konsekvenser i lokalmiljøet:

"Det er vigtigt med selvkritik, og hvis vi beboere ikke står frem og peger på, hvor den er gal, så får vi det aldrig ændret," siger hun.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Henrik Ilskov-Jensen

BRAVO, ASMAA ABDOL HAMID!!!

Den dag kommer forhåbentlig for os alle (i hvert fald for de af os, som ikke er forblændede af had og fordomme), hvor vi føler en så høj grad af sympati og respekt for en politisk modstander, at man har lyst til at trykke hende i hånden...!

Den følelse nærer jeg i skrivende stund over for Asmaa Abdol Hamid, omend jeg i respekt for hendes tros-betingede vægring mod at udveksle håndtryk med mennesker af det modsatte køn naturligvis ikke kunne drømme om at række hånden frem imod hende, hvis eller når jeg møder hende.

Jeg må blankt indrømme, at Asmaa Abdol Hamids umisforståelige - og ikke mindst MODIGE - støtteerklæring til demokratiet og dets menneskeskabte love gør indtryk på mig, og jeg må sige at jeg er glad for, at jeg hører til blandt de af hendes politiske modstandere, der altid har forfægtet hendes ret til at tale fra Folketingets talerstol iført sit Danmarksberømte tørklæde, hvis hun opnår at blive valgt for Enhedslisten. (For i et demokrati er det alene VÆLGERNES opgave at bestemme, hvem der er værdige til at tale i Parlamentet, og hvem der ikke er).

Asmaa Abdol Hamid demonstrerer stor sandhedskærlighed og mod, når hun uforfærdet tør modsige Vollsmoseimamernes benægtelse af, at den omdiskuterede sag med den pædofilimistænkte Vollsmoseborger, som imamerne efter et stormøde blandt bydelens muslimer frikendte, har fundet sted.

På trods af, at visse politiske ekstremist-provokatører på den mest nedrige vis ikke gik af vejen for at kaste smudsige mistanker på den unge kvindelige journalist, som bragte den for nogle mennesker ubehagelige nyhed om eksistensen af en uofficiel parallel retsorden i Vollsmose, lod Asmaa Abdol Hamid sig ikke friste til enten at tie stille, eller hyle med i de "politisk korrektes" forargelseskor:

HUN vidste hvad sandheden var, og hun har afsløret løgnen!

Jeg ved ikke, om du, Asmaa Abdol Hamid, læser dette; men hvis du gør, så GID GUD MÅ VÆRE MED DIG!!!

Og det er vel at mærke sagt af en troende til en anden troende!

Venlig hilsen Henrik Ilskov-Jensen

Iøvrigt kan jeg fuldt ud tilslutte mig Henrik Ilskov-Jensen ubetingede ros for modet.

Mit første indlæg rettet til Per Thomsen og den øvrige progressive venstrefløj er slettet.

Derfor mit "iøvrigt" i det ucensurerede indlæg

Vi mangler stadigvæk at se dokumentation for Marchen Neel Gjertsens og Asmaa Abdol Hamids påstande.

Udtalelser fra en enkelt meget "udlændinge-kritisk" politibetjent i Vollsmose, er altså et meget spinkelt grundlag for de meget bombastiske beskyldninger der rettes mod imamerne i Vollsmose.

Svend W:

"Mit første indlæg rettet til Per Thomsen og den øvrige progressive venstrefløj er slettet."

Det skal du ikke tage så tungt, Svend. Selv om jeg ikke nåede at læse dit indlæg, kan jeg sagtens gætte mig til, hvad du skrev...

Henrik Ilskov-Jensen

Jamen Blue Leader:

Hvad rager Thomsen og co. os?

ÆRES den som æres bør - og i dag er det Asmaa Abdol Hamid der bør æres!

Glem racisten Per Thomsen og de få øvrige provokatører.

De er som det sne der faldt i går: Det smelter, og glemt er det...

Venlig hilsen Henrik Ilskov-Jensen

Mogens Michaelsen

Spørgsmål:

Ville Asmaa egentlig ikke være en glimrende integrationsminister her i Danmark?

Men med så stort mod og ærlighed bliver hun det nok ikke.

Det er ikke det flertallet vil have. Man foretrækker løgnere og hyklere til at regere Danmark.

Simon Kongshøj

Kære Per Thomsen,

Lad os se,

I sine artikler henviser Gjertsen til lokale vidnesbyrd, en Vollsmose-imam, en kriminolog, en professor i sharia-ret og islamisk teologi, en professor i islamiske studier, samt en nærpolitimand der arbejder i Vollsmose (og som iøvrigt ikke siger noget i de to artikler, jeg ville opfatte som specielt "udlændinge-kritisk" --- men han har måske gjort sig uheldigt bemærket andetsteds? I artiklen "Imamer udmåler straf i Vollsmose" beklager han sig mest over at der er straffesager, hvor politiet ikke kan stille noget op, fordi (muslimske!) ofre presses til at trække anklager tilbage). Førnævnte imam siger ligefrem *selv* at imamerne har mere magt i Vollsmose end politiet.

Abdol-Hamids dokumentation er noget mindre omfattende, hun forholder sig til Gjertsens artikler og sine egne oplevelser som Vollsmose-beboer og socialrådgiver --- men nu er hendes udtalelser jo også i et interview, og ikke i form af en artikel, som hun rent faktisk har haft tid til at researche og skrive.

Vil du virkelig acceptere at muslimer i bestemte dele af Danmark skal være andenrangsborgere, der må rette sig efter hvad lokale gejstlige siger, og ikke har ret til at få deres sager afgjort af almindelige retsinstanser? I så fald fristes man jo nærmest til at give Hans Jørgen Lassen ret, når han kalder dig racist. Specielt venstreorienteret er det ihvertfald ikke.

vh. Simon

PS: Skal Asmaa stadig være præsident, eller er hun blevet en racistisk neo-søvndalist nu?

Henrik Ilskov-Jensen

Til Mogens Michaelsen:

Hvis dit spørgsmål om hvorvidt Asmaa egentlig ikke ville være en glimrende integrationsminister her i Danmark er rettet til mig, må jeg svare, at jeg trods min anerkendelse af hendes mod og demokratiske sindelag politisk set ikke er enig med hende og hendes parti.

Jeg håber da ikke, at anerkendelse og respekt for politiske modstandere er ukendte begreber for dig, Mogens Michaelsen...?

Venlig hilsen Henrik Ilskov-Jensen

Henrik Ilskov-Jensen

Simon Kongshøj:

Til Per Thomsen, som også jeg har diagnostiseret som racist, skriver du bl.a.:

"Specielt venstreorienteret er det ihvertfald ikke"...

Nej, som bekendt er det ikke alt, som er hvad det på overfladen giver sig ud for at være...

Om Per Thomsen så er en højreradikal bedrager, eller om han er et offer for selvbedfrag, kan man kun gisne om.

I hvert fald ville hverken Aksel Larsen, Knud Jespersen eller Kaj Moltke kunne genkende en SOCIALISTISK VENSTREORIENTERET i de holdninger, som Per Thomsen giver udtryk for!

Venlig hilsen Henrik Ilskov-Jensen

Henrik Ilskov-Jensen:

"I hvert fald ville hverken Aksel Larsen, Knud Jespersen eller Kaj Moltke kunne genkende en SOCIALISTISK VENSTREORIENTERET i de holdninger, som Per Thomsen giver udtryk for!"

Har du spurgt dem?

Simon Kongshøj:

"I sine artikler henviser Gjertsen til lokale vidnesbyrd, en Vollsmose-imam, en kriminolog, en professor i sharia-ret og islamisk teologi, en professor i islamiske studier, samt en nærpolitimand der arbejder i Vollsmose"

Men hvis du læser artiklerne ordentligt vil du konstatere at den groveste af påstandene, nemlig at 90% af alle sager ender hos imamerne i stedet for hos politiet kun er noget som vi har landbetjentens ord for.

Vi får ikke engang noget at vide om hvorvidt landbetjenten udtaler sig som privatperson med en udpræget xenofobisk grundholdning eller som en neutral talsperson for politiet i Vollsmose. Mon ikke vi skal gætte på at det er det første, der er tilfældet?

Synes du ikke også det er lidt tyndt Simon, hvis du nu skal være helt ærlig og en smule saglig?

Med hensyn til de andre beskyldninger der bliver rettet mod imamerne, er der jo en lang række personer der benægter Marchen Neel Gjertsens påstande, blandt andet en person der deltager i SSP samarbejdet.

Så indtil nu er det påstand mod påstand om beskyldningerne i den konkrete sag der siges at omhandle pædofili, og Marchen Neel Gjertsen har i hvert fald heller ikke i dette tilfælde leveret noget man kan kalde solid dokumentation.

Synes du ikke Simon Kongshøj, at det i Danmark må være sådan, at man er uskyldig indtil det modsatte er bevist?

Henrik Ilskov-Jensen

Per Thomsen:

Jeg kan huske dem...

Henrik Ilskov-Jensen

Simon Kongshøj

"PS: Skal Asmaa stadig være præsident, eller er hun blevet en racistisk neo-søvndalist nu?"

Naturligvis skal Asmaa stadigvæk være vores næste præsident, hvad ellers? Hun er den mest troværdige politiker i Danmark.

I ovenstående ville det dog have klædt Asmaa og Marchen at spille med åbne kort og gøre opmærksom på at de begge er aktive i Enhedslisten i Odense, i stedet for implicit at prætendere, at det er en tilfældig folketingskandidat der bliver interviewet af en tilfældig journalist.

Simon Kongshøj

Thomsen skriver,

"Vi får ikke engang noget at vide om hvorvidt landbetjenten udtaler sig som privatperson med en udpræget xenofobisk grundholdning, eller som en neutral talsperson for politiet i Vollsmose."

Vi får heller ikke noget at vide om hvorvidt han overhovedet har en xenofobisk grundholdning. Han beklager sig over at politiet ikke kan stille noget som helst op, fordi muslimske ofre presses til at trække tiltale tilbage. Jeg ville kunne forstå din beskyldning, hvis han brokkede sig over at hvide, kristne, mangegenerations-danske ofre blev presset til at holde kæft af onde muslimer med krumsabler eller noget i den dur, men det er altså ikke det, han gør. De tiltalefrafald han taler om kommer jo netop fra *muslimer*, der presses til tiltalefrafald af andre muslimer.

Men man er måske xenofob indtil det modsatte er bevist?

Der findes iøvrigt ikke neutrale talspersoner for nogen eller noget som helst. Men den slags må jeg hellere passe på med at sige, folk kunne gå hen og tro at jeg arbejdede med humaniora.

Iøvrigt, "landbetjent"? Det må vist nærmest tage årets pris for kjøvenhawneri. Odense er altså ikke en *helt* lille, eller landlig, by, efter danske forhold.

Du skriver også:
"Med hensyn til de andre beskyldninger der bliver rettet mod imamerne, er der jo en lang række personer der benægter Marchen Neel Gjertsens påstande, blandt andet en person der deltager i SSP samarbejdet."

At imamer de facto tager sig af retlige forhold i Vollsmose siger en Vollsmose-imam *selv*. Vollsmose-beboere, heriblandt Asmaa Abdol-Hamid, som, uanset hvad man ellers måtte mene om hendes politiske virke, om nogen må siges at have fingeren på pulsen omkring forholdene i Vollsmose, fortæller samme historie. Hvilken interesse mener du, Abdol-Hamid har i at lyve? Den samme Abdol-Hamid, der nærmest har gjort det til sin mærkesag at islam og dansk demokratisyn er fuldstændigt forenelige størrelser?

vh Simon

Simon Kongshøj

Thomsen skriver også,

"I ovenstående ville det dog have klædt Asmaa og Marchen at spille med åbne kort og gøre opmærksom på at de begge er aktive i Enhedslisten i Odense, i stedet for implicit at prætendere, at det er en tilfældig folketingskandidat der bliver interviewet af en tilfældig journalist."

Her må jeg så give dig fuldstændig ret. Det burde de have gjort.

Kongshøj:

"Vi får heller ikke noget at vide om hvorvidt han overhovedet har en xenofobisk grundholdning."

Hvad skulle ellers være landbetjentens motiv til at overdrive så uhæmmet og mageløst?

Og hvis manden ikke overdriver, hvorfor fremlægger han så ingen statistikker fra politiet eller andre hårde facts der kan underbygge hans vilde påstande? Mit gæt er at det er fordi denne dokumentation ikke eksisterer.

Har du da slet ingen kildekritisk sans, Simon?

Hans Jørgen Lassen

Ved første gennemlæsning tænkte jeg: herligt, at Asmaa da for en gangs skyld siger noget både fornuftigt og sympatisk.

Men så kom jeg, ligesom Blue Leader, til at tænke på hendes fortid og se bemærkningerne i lyset deraf. Hun virkede jo i forbindelse med folketingsopstillingen som ren opportunist, der sagde det "rigtige", når hun ellers kunne huske, hvad det "rigtige" var, hvilket til tider kneb.

Konkret og lige her må jeg indrømme, at jeg ikke kan sætte fingeren på noget som helst.

Til gengæld synes jeg, at det er synd for Per Thomsen, at Asmaa nu er blevet xenofob. Efterhånden har han ikke mange tilbage, hvis barm han kan læne sit trætte hoved mod og få lov at græde ud hos.

@ Per Thomsen

” Det skal du ikke tage så tungt, Svend. Selv om jeg ikke nåede at læse dit indlæg, kan jeg sagtens gætte mig til, hvad du skrev...”

Jeg tror det mere var formen end indholdet. Jeg forsøgte blot at rette det frygtindgydende verbale thomsenske arsenal mod ham selv med spørgsmålet om det nu også omfattede Asmaa.

Men endnu engang kan jeg tilslutte mig Henrik Ilskov-Jensen:

” Hvad rager Thomsen og co. os?
ÆRES den som æres bør - og i dag er det Asmaa Abdol Hamid der bør æres!”

Hans Jørgen Lassen:

"Til gengæld synes jeg, at det er synd for Per Thomsen, at Asmaa nu er blevet xenofob. Efterhånden har han ikke mange tilbage, hvis barm han kan læne sit trætte hoved mod og få lov at græde ud hos."

Betyder det, at du ikke længere elsker mig, Lassen?

Dagens morsomme indslag.

Mogens Camre: "Islam kan ikke integreres. Islam vil dominere Europa. Og islam er uforenelig med vores værdier. Derfor skal islam sendes ud af Europa."

Pia Kjærsgaard: "Islamiseringen! Det ville da være velgørende, hvis det kunne komme ud af Europa."

Når politikere reagerer sådan over at ca ½ % af Danmarks indbyggerene dyrker en anden religion end kristendom, så kan man kun slå sig på lårene og grine højt:

HA HA HA HA HI hi hi ... hi heemn

Jeg forstår sgu da godt de unge 2.g'er - hvis gamle mænd med hvid kalot kan ryste den danske befolkning på den måde, så ville jeg da også prøve at se hvad det drejede sig om det der islam.

Heller være frygtet end blive overset i samfundet og ignoreret på arbejdsmkedet.

Først og fremmest anerkendelse til Asmaa Abdol-Hamid.

Hvad enten det er opportunistisk eller ej er det f... modigt,

Og nyttigt.

Noget af det som giver de problemer i forhold til indvandring i DK idag, er fraværet af en intern åben dabat i indvandrermiljø'et.

Det gør det nemt for Pia at sige at de alle sammen er ens og skumle og dækker over hinanden, og det gør det vanskelligt for os andre at finde hoved og hale på gruppens 'ønsker' vedrørende den politik som skal føres.

Min personlige mening er at venstrefløjens forbrødring med imamerne udgør et dødeligt angreb på de indvandrere som egentlig gerne vil definere sig som moderne danskere, men hele tiden får påduttet et Onkel Tom prædikat, og bliver anset for illoyale.

For deres ønsker og succes er jo et dementi af påstandene om at de problemer indvandrerne slås med ikke kan løses af indvandrerne selv, men er strukturelle, og derfor skal løses af samfundet.

Henrik Ilskov-Jensen

Til Bill H.:

Daværende Statsminister Poul Nyrup Rasmussen udbrød engang under en debat: "Jeg hører forkerte tal...", og jeg er nødt til at istemme hans ord når jeg ser dig skrive, at kun "ca. ½ % af Danmarks indbyggerene dyrker en anden religion end kristendom".

Dette er forkert af to grunde:

Der er i dag et sted mellem 275.000 (islamforsker Jørgen Bæk Simonsens tal) og 300.000 (Svend Aukens tal) muslimer i Danmark.

Og eftersom Danmark har en befolkning på ca. 5 millioner mennesker, og 1% af 5 millioner er 50.000, giver lidt simpel hovedregning som resultat, at muslimernes befolkningsandel ligger et sted mellem 5% og 6% af den samlede befolkning.

Hertil kommer naturligvis, at ikke alle herboende tilhængere af ikke-kristne religioner er muslimer. (Selv om jøder, hinduer, buddhister o.s.v. her til lands er så fåtallige, at de statistisk set ikke har betydning, synes jeg da ikke at vi helt skal glemme at nævne dem: Har de ikke lige så meget krav på respekt som muslimerne...!?).

Hermed være ikke sagt, at "vi har 6% erklærede antidemokratiske tilhængere af angiveligt Guddommeligt dikterede love" i Danmark, hvilket jo bl.a. Asmaa Abdol Hamids ovenciterede udtalelser tydeligt viser.

Jeg reagerer på din talangivelse, Bill H., ikke i et tåbeligt forsøg på at skabe unødig splid imellem alle os, som står fast på demokratiets grundlag; men kun for at skabe fornøden klarhed:

Der er trods alt forskel på ½% og 5-6%...

Venlig hilsen Henrik Ilskov-Jensen

Henrik Ilskov-Jensen

Til Travis Malmzon:

Jeg er fuldstændig enig mig dig i dine pointer, som du så kort og klart har formuleret.

Dit indlæg fortjener at blive læst, og helst også forstået, af alle.

Venlig hilsen Henrik Ilskov-Jensen

Bjarne Thyregod

@Per Thomsen
Du skriver at Asmaa og journalisten begge er medlemmer af Enhedslisten, som om det ændrer ved Asmaa's udsagn.
Asmaa udtaler sig præcis så fornuftigt som jeg har oplevet hende gøre i en række sammenhænge; nemlig at imamer skal forholde sig til religionen og lade politi og retsystemet tage sig af eventuelle kriminelle forhold.
Asmaa udtaler at hun finder det meget problematisk at "barnets tarv" ikke er det primære i den pågældende sag.

Asmaa fortæller at hun har hørt historien umiddelbart efter den er foregået og at det ikke er første gang noget sådant er sket.

Asmaa var beboerformand men blev væltet af nogle patriarkalske mænd, der ikke kunne acceptere en kvinde med hendes synspunkter skulle formand.

At en journalist benytter sig af kilder de kender i forvejen er absolut ikke noget nyt, faktisk er det helt almindelig praksis og hvem ville være mere oplagt for en journalist at udspørge om forhold i Vollsmose end Asmaa.

At både journalist og interviewede er medlemmer af Enhedslisten er vel ikke specielt dubiøst, skal alle journalister oplyse om parti, forebings, VL-gruppe medlemsskab ved interviews ? Eller hælder det kun Enhedslistemedlemmer.

Hele denne sag understreger netop at tåbelig generalisering om Enhedslisten og imamer er fantasifostre.

Simon Kongshøj

Per Thomsen:

Du er sgu en køn socialist, er du. Forsvarer religiøse overhoveders autoritet, på bekostning af deres menigheders retssikkerhed.

Der er *endelig* en politibetjent, der i dansk presse beklager sig over at der findes områder, hvor politiet ikke har nogen chance for at beskytte muslimer, der udsættes for lovbrud. Og det første du gør er at udråbe ham til racist og xenofob, for imamerne må man jo ikke tale imod.

Asmaa, dit tidligere store forbillede, opridser en intern konflikt i bestemte indvandrermiljøer, mellem på den ene side unge muslimer med verdslige værdier (der for eksempel synes at retssamfund og demokrati er gode ideer) og på den anden side en flok reaktionære gamle selvbestaltede præster, og hvis side stiller du dig straks på?

mvh Simon

Simon Kongshøj

Hans Jørgen skriver:

"Til gengæld synes jeg, at det er synd for Per Thomsen, at Asmaa nu er blevet xenofob."

Ja, og Enhedslisten er jo også ved at overhale SF højre om. Der er vist kun de radikale tilbage nu --- så det kan være at Per finder ud af at han ikke er venstreorienteret alligevel, men midtsøgende og Økonomisk Ansvarlig socialliberal.

Så er det ikke godt at se hvad der sker, hvis en radikal engang drister sig til at sige, at det ikke lugter af friskbagte kanelsnegle, når en muslim slår en prut.

Henrik Ilskov-Jensen

Bjarne Thyregod:

Om så selveste muslimernes profet Muhammed stod op af graven og vidnede imod Per Thomsens fasttømrede verdensopfattelse, så ville han ikke tro ham...

Venlig hilsen Henrik Ilskov-Jensen

Simon Kongshøj:

"Så er det ikke godt at se hvad der sker, hvis en radikal engang drister sig til at sige, at det ikke lugter af friskbagte kanelsnegle, når en muslim slår en prut."

Du er i sandhed en meget saglig og seriøs debattør, Simon. Man kan kun tage dig meget meget alvorligt og udvise den dybeste respekt for dine synspunkter.

Du bevæger dig stedse på det Poul Hartling i sin tid betegnede som et meget højt abstraktionsniveau.

Henrik Ilskov-Jensen
Jeg er skuffet over at du undervurdere mig vi har dog krydset tastaurer på flere debatfora:

"Der er trods alt forskel på ½% og 5-6%..." skriver du

Af de ca 275.000 af muslimsk oprindelse, (svarende til 5-6%) vil jeg anslå at ca 25-30.000 (svarende til ½%)jævnligt lytter til en imam og færre anser ham som en daglig vejleder. Resten er lykkelige over at leve i et land hvor de kan tillade sig at skide på hvad imamen mener...

Men hvis jeg som rodløs 2.g. - overset og ignoreret uden udsigt til et job - opdagede at disse gamle mænd havde magt qua DF's hysteri - ja så tror jeg at jeg ville frekventere et af imamens møder.

Hvis du ikke må være med, så hellere være imod, end være ingenting.

Mogens Michaelsen

Henrik Ilskov-Jensen:

Mit spørgsmål (om ikke Asmaa ville være en god integrationsminister) var ikke specielt rettet til dig. Det fremgår af, at jeg ikke nævner dit navn.

Så din bemærkning om, hvorvidt jeg respekterer politiske modstandere er ret irrelevant i sammenhængen. Men naturligvis gør jeg det - du har heller ikke noget grundlag for at sætte spørgsmålstegn ved det.

Mit spørgsmål er faktisk seriøst ment, selv om jeg da godt er klar over, at mange automatisk vil opfatte det som nærmest en vittighed. Uden at reflektere over, hvorfor man egentlig gør det. Selvfølgelig ønsker man ikke hende som integrationsminister, hvis man er politisk uenig med Enhedslisten, men for en del danskere er det ikke den vigtigste grund. Den vigtigste grund er deres egne fordomme, indskrænkethed og pladder-nationalisme.

Henrik Ilskov-Jensen

Simon Kongshøj:

Hvad får dig dog til at tro at Per Thomsen er socialist...?

Har du ikke lagt mærke til hvordan han på typisk overklassemaner - fuldstændig lige som overklassekvinden Anni Løndal de Lichtenberg - forsøger at nedgøre Vollsmosebetjent Torben Aagaard ved at betegne ham som "landbetjent"...?

(Anni Løndal de Lichtenberg forsøgte på en anden debattråd at så tvivl om Torben Aagaards oplysninger ved nedladende at beskrive ham som "menig betjent", og afslører dermed den klassiske - og dybt antisocialistiske - modvilje mod at tage det "menige folk" alvorligt).

Ud fra et socialistisk samfundssyn er der al mulig grund til at tage alle samfundsborgere lige alvorligt; men ud fra Per Thomsens og Anni Løndal de Lichtenbergs højborgerlige standpunkt skal man tydeligvis have en høj uddannelse og en fin titel, placeret i en af de højeste lønrammer, før ens ord har tilstrækkelig vægt til at "anstændige mennesker" kan fæste lid til det...

Per Thomsen er lige så meget "socialist", som jeg er muslim...!

Venlig hilsen Henrik Ilskov-Jensen

Michael Skaarup

Henrik Ilskov-Jensen, du skriver at der er omkring 300.000 muslimer i DK, ud fra nogle anslået tal andre har bragt.

Jeg vil vove at påstå at det tal er meget forkert. Da tallet bygger på (den DF propaganderet) flertalmisforståelsen af alle indvandrere med arabisk herkomst, er muslimer.

Derudover vil jeg gøre opmærksom på at der i Danmark findes 19 forskellige og konkurrerende islamiske retninger. Derudover er en væsenlig del af arabiske indvandrere er katolikker, kristne, jøder, druser, ateister, osv.

Anyway...

Derudover kunne problemet med havenisseklædte garageimamer, der blander sig forhold der er underlagt politiet og retssystemet, stoppes ved at øget straffen for indblanding og forhindring af politiets arbejde.

Når det er sagt, og hvis historien viser sig at være sand, så mener jeg at de politibetjente der lader sig kue af papkasseprædikanterne i Vollsmose, skal forflyttes eller fyres.
Det er ikke godt nok, at tillade det samfundunderminerende arbejde begået af garageimamer , og lade en jourlistpraktikant afsløre råddenskabben.

politiets opgave er opretholde ro og orden, og ikke at lege gemmeleg. KOM UD AF BUSKEN......

Michael Skaarup

Henrik Ilskov-Jensen, du skriver at der er omkring 300.000 muslimer i DK, ud fra nogle anslået tal andre har bragt.

Jeg vil vove at påstå at det tal er meget forkert. Da tallet bygger på (den DF propaganderet) flertalmisforståelsen af alle indvandrere med arabisk herkomst, er muslimer.

Derudover vil jeg gøre opmærksom på at der i Danmark findes 19 forskellige og konkurrerende islamiske retninger. Derudover er en væsenlig del af arabiske indvandrere er katolikker, kristne, jøder, druser, ateister, osv.

Anyway...

Derudover kunne problemet med havenisseklædte garageimamer, der blander sig forhold der er underlagt politiet og retssystemet, stoppes ved at øget straffen for indblanding og forhindring af politiets arbejde.

Når det er sagt, og hvis historien viser sig at være sand, så mener jeg at de politibetjente der lader sig kue af papkasseprædikanterne i Vollsmose, skal forflyttes eller fyres.
Det er ikke godt nok, at tillade det samfundunderminerende arbejde begået af garageimamer , og lade en jourlistpraktikant afsløre råddenskabben.

politiets opgave er opretholde ro og orden, og ikke at lege gemmeleg. KOM UD AF BUSKEN......

Michael Skaarup skriver
"...300.000 muslimer i DK, ud fra nogle anslået tal andre har bragt. Jeg vil vove at påstå at det tal er meget forkert..."

Det skulle ikke være svært at finde de rigtige tal - prøv på Danmarks statistik. Jeg er ret sikker på at du rammeret et tal tæt på 300.000.

ps der skulle have stået "med muslimsk baggrund" andet kan man jo ikke være sikker på..

Henrik Ilskov-Jensen:

"Hvad får dig dog til at tro at Per Thomsen er socialist...?"

Jeg er i hvert fald ikke nogen meget dansk og nationalistisk socialist, og når man følger med i de mange kommentarer i denne blog skal man åbenbart nu være villig til at udtrykke en rituel og massiv mistænkeliggørelse af muslimer en bloc for at tilhøre den danske venstrefløj.

Med hensyn til det der er trådens tema, så er det da meget sympatisk at Asmaa kommer sin partikammerat til undsætning, men hverken Asmaa eller Marchen Neel Gjertsen har altså indtil videre formået at fremlægge dokumentation for de meget bombastiske og alvorlige påstande.

Hvor er dokumentationen for at imamerne gør alle de slemme ting de beskyldes for? Hvor er dokumentationen i sagen om den enkeltperson der bliver hængt ud som pædofil?

I en retsstat burde det være sådan at man blev dømt ved domstolene og ikke af journalistpraktikanter, også selv om man er muslim og bor i Vollsmose...

Michael Skaarup

bill H,

Der findes ingen statistik, hos DK statistisk der opgør hvormange mennesker, der tilhører den ene eller den anden religiøse gruppering.

Tallet med 300.000 er meget effektiv demagogisk argument, et lille land med 5.5 millioner indbygger. Tænk 300.000 personer, svarer til befolkningen i Århus.

Det er ligesom argumentet med 1.5 milliarder muslimer, eller 2 milliarder kristne, er et forsøg på at skabe nogle ikke eksisternede forskelle imellem mennesker, der enten tilhører det ene eller det andet.

Jeg hader sådanne tal. Cia Factbook skriver om DK. Religions:
Definition Field Listing
Evangelical Lutheran 95%, other Christian (includes Protestant and Roman Catholic) 3%, Muslim 2%

Bare ved at se på tallene, ved vi godt at de er forkert. Jeg er f.eks. ateist. Jeg er hverken døbt, eller komfirmeret, ligesom mange andre danskere. Men vi figurer ikke i den statistiske opgørelse. Der ved er det logiske argument, at ligne statistikker også er forkerte og ikke kan bruges.

Og så hører vi hele tiden at borgerne i Vollsmose ikke har tillid til politiet, undeforstået at borgerne nok ikke har forstået nogent som helst. Men er borgerne i Vollsmose da dummere end folk er flest?

Hvorfor er der ingen der stiller kritiske spørgsmål og borer i, hvorfor det forholder sig sådan? Er det sådan at indvandrere i Danmark ikke har grund til have tillid til politiet? Hvis det er tilfældet, hvad er så grunden til det?

Inden jeg skulle ud for at se til indhegningen, og hvordan hestene har det, skulle jeg lige en smut omkring Information .

Henrik Ilskov-Jensen udtrykker på det nærmeste en art forelskelse i Asmaa !

Sikke en fornøjelig start på en grå efterårsdag og tak for det !

Det er sjovt at så snart Asmaa faktisk for en gangs skyld har sagt noget klogt, så falder knallerterne der tidligere har kaldt hende for en rabiat fundamentalist til patten.

Men nu skal jeg jo se alting fra en anarkistisk synsvinkel, og der kan jeg altså udmærket godt se grunden til at man ikke samarbejder med en myndighed med dræbende magtbeføjelser og som har noget af en plettet fortid bag sig.

Hvis muslimerne i Vollsmose kan finde ud af internt at klare konflikterne, hvorfor i al verden skal politiet så indblandes? Jeg forstår at der er tale om en pædofilisag som jeg desværre ikke ved så meget om (den er selvfølgelig så alvorlig så et lokalsamfund nok ikke kan klare den på egen hånd), men hvad med dérudover?

Tænk på hvor billigt det er at føre en retssag. Økonomisk er der i hvert fald penge at spare ved at bruge sin lokale præst, hvilket er præcis det vi andre kristne danskere gjorde for få århundreder siden, før begrebet 'politi' og 'lovens håndhævere' blev opfundet til at erstatte kongens foged. Der fandt man selv ud af at løse stridighederne fint i lokalsamfundet. Faktisk har vi ikke engang haft fængselssystemet i 200 år (kilde: http://blackcross.dk/leve_i_faengsel/kapitel_5_da.asp), og menneskeheden har altså eksisteret i langt over 10 gange den tid...

Helt ening med Markus, ikke mindst om at "knallerterne" må være en meget præcis betegnelse for de etnocentriske nationalromatikere, der mener de med rimelighed kan betegne sig selv som venstreorienterde.

Michael Skaarup
"300.000 svarende til 5-6% er meget effektiv demagogisk argument."

Kære ven, der er 94% etniske danskere på hjemmebane - hvad er problemet.

Og tallene findes på Danmarks statistik, det vil være en god øvelse for dig at finde dem frem.

og jeg gentager det 300.000 mennesker med muslimsk baggrund vi taler om - ikke 300.000 fra Hitz but Taria
http://www.information.dk/166474#comment-74418

Også jeg er fuld af beundring for Asmaa Abdol-Hamid, når hun her melder så klart ud imod et parallelt islamisk retsssystem.
- Og glæde! Glæde over, at hun sætter børnenes retssikkerhed over alt andet.

Til de, der ikke mener Asmaa Abdol-Hamids udsagn ikke har megen vægt, er det værd at påpege, at hendes egen far er imam i Vollsmose, så hun har problmatikken helt tæt inde på livet. På Kvinfos hjemmeside fortæller hun:

"Hjemmefra var jeg vant til, at folk kom og bad min far om råd. Mens vi boede i Sønderjylland, var han imam i en lille moske i Åbenrå. Imam er ikke en beskyttet titel, eller noget man bliver uddannet til, men er den person, der leder en bøn og kan holde en prædiken. Der kom både arabere og tyrkere i moskeen, og hvis de havde familiestridigheder eller interne konflikter, henvendte de sig til min far for at blive rådgivet. I dag er han en respekteret konfliktløser i det arabiske samfund i Vollsmose."
http://www.kvinfo.dk/side/539/?personId=25

Den ærlighed og det store mod hun udviser i denne sammenhæng, savner jeg i hendes udtalelser omkring den muslimske tilsløring af kvinder. Hun har offentligt kæmpet for retten til at bære det muslimske hovedtørklæde og hendes to søstre har sammen med andre muslimske piger rejst rundt i landet for at fortælle andre unge om hvor glade de er for at gå med tørklæde, samtidigt med, at det er kommet frem, at deres bror Tarek Abdol-Hamid har en dom for at have overfaldet en ung kvinde på gaden, slået hende bevidstløs og råbt "luder" ad hende, fordi hun afviste hans tilnærmelser. Den kvindeforagt som han demonstrerede i denne sag og som Asmaa og hendes søstre er vokset op med, er de ikke åbne og ærlige omkring.
På Kvinfos hjemmeside kan man læse Asmaa Abdol-Hamids livshistorie som hun selv fortæller og her nævnes kvindeforagten og -undertrykkelsen ikke med eet ord. Det er meget beklageligt, at kvinders velfærd åbenbart ikke ligger Asmaa Abdol-Hamid ligeså meget på sinde som børns.

Jeg vil gerne hermed opfordre Asmaa Abdol-Hamid til at være lige så åben omkring kvindesynet i hendes egen familie såvel som i Vollsmose generelt. Også Kvinfo bør være mere bevidste om probelmatikken og hvilke signaler de sender.

Hør nu her.

Selvfølgelig kommer vi til at acceptere at muslimerne i Danmark vil have deres ret til at blive behandlet og dømt ud fra deres egne Sharia regler og love indført.

Vi kan ikke på den ene side synes det er udemærket at Danmarks danskere også omfatter en befolkningsgruppe, der kulturelt set og på mange andre måder er meget fremmedartet i forhold til det danske, og samtidig nægte disse mennesker at leve efter deres kultur .

Denne omfatter altså også Shariaen, samt at diverse imamere rådgiver, og dømmer, i de danske islamiske samfund som ønsker dette.

Der er noget vi har misforstået når vi snakker tolerance, åbenhed og udvikling og ikke vil acceptere ovennævnte.

At antallet, af muslimer blive større som tiden går er vel naturligt.

Så den demografiske udvikling vil på sigt medføre vi kommer til, i første omgang, at implementere de islamiske familieretlige love og regler i den danske lovgivning.

Den demografiske udvikling vil sandsynligvis medfører, at også andre dele af Shariaen vil blive implementeret.

At tale om stening og hånds-og fodafhugninger samt at hænge bøsser og lesbiske fra kraner forekomme primært i SaudiArabien og i Iran.

De øvrige islamiske lande udfører, så vidt jeg er orienteret, ikke sådanne straffe.

Det jeg ikke kan klare ved Islam generelt er dens syn på kvinder og ikke-muslimer..

Dette burde vi modarbejde alt hvad vi kan!

Men vi kan ikke forhindre den udvikling, som bl.a. England er i spidsen med i forhold til Shariaen og som de øvrige EU-lande også kommer til at acceptere.

Marie Burman.

Jeg er helt på linie med dig.

Måske er det svært for de muslimske kvinder at tage et sådant skridt ?

Dette vil betyde de kommer i karambolage med samtlige rettroende, muslimske mænd for ikke at tale om Koranen !

Men det ER op til de muslimske kvinder at få sat sving i en sådanne udvikling.

Blandt de børn Asmaa fægter for formoder jeg der også befinder sig piger.

For de er ikke undtaget den specielle islamiske sex-opfattelse, som giver muslimske mænd ret til at bruge selv småbørn ned til og med babystadet - blot de ikke gennemføre et egentligt samleje.

Med piger er det tilladt indtil deres 1. menostruation og angående drengene husker jeg ikke hvad som sætter tidsgrænsen for anvendelsen af dem som sexpartnere.

Allah lover desuden de rettroende mænd, at der foruden de 72 evige jomfruer de får stillet til rådighed vil være mørkøjede, smukke drenge der venter på dem.

At pædofili og kønslig omgang med eget køn siges at være forbudt ifølge Islam er ikke rigtigt.

Det kan modbevises ved at finde de Sura og øvrige tekster frem som netop omhandler det lovlige ved sådanne forhold.

Iran hænger ganske vist bøsser fra kraner og det Saudiske Whabbistiske styre er heller ikke for rare overfor sådanne, men det betyder at disse styre har sat deres egne regler ud fra deres opfattelse af hvad den rette Islam er.

Så ja, Asmaa må se at komme ind i kampen på pigernes og kvindernes vegne !

Henrik Ilskov-Jensen

Michael Skaarup skriver:

"Henrik Ilskov-Jensen, du skriver at der er omkring 300.000 muslimer i DK, ud fra nogle anslået tal andre har bragt.

Jeg vil vove at påstå at det tal er meget forkert. Da tallet bygger på (den DF propaganderet) flertalmisforståelsen af alle indvandrere med arabisk herkomst, er muslimer."

Michael Skaarup: Svend Auken, og ikke mindst islamforskeren Jørgen Bæk Simonsen, hvis tal jeg citerer, ville nok blive meget forundrede og kede af det, hvis de af vanvare skulle forvilde sig ind på dette debatforum, og opleve din ringe vurdering af deres evner til at vurdere statistik, og din indirekte påstand om, at de to herrer - også Jørgen Bæk Simonsen, der dog har boet i Damaskus - ikke skulle være klar over, at ikke alle arabere er muslimer, og at der findes flere forskellige islamiske grupperinger og sekter, m.m.

Men nuvel, du vil accepterer ikke talopgørelser.

Finnt nok med mig, hvis blot du er konsekvent...

Dit talafvisende standpunkt må naturligvis betyde, at du totalt afviser den latterlige påstand om, at Jyllandsposten (nogle siger enddog "Danmark") ved at offentliggøre de Muhammedtegninger, som herboende imamer bidrog til at gøre verdensberømte, har "krænket og forhånet 1.2 milliarder muslimer"...!?

For det første må du nødvendigvis, som den talfornægter du er, afvise at der skulle være 1.2 milliarder muslimer i verden, eller at muslimers, kristnes, hinduers o.s.v. antal overhovedet kan opgøres. (Her er jeg ganske vist ikke enig med dig).

For det andet må du vel, som den modstander af generaliseringer du åbenbart er, i lighed med mig og mange andre forundret spørge: "Fornærmet alverdens muslimer...!? Hvorfra ved vi, at de ALLE følte sig krænket? Vi kan da ikke skære alle muslimer over én kam, vel?"...

----------------------------------------------------------------------

Som slutbemærkning vil jeg sige: Det er da voldsomt, som bladene falder af det sarte multikulti-træ i disse dage (og det er endda før løvfaldstid):

Først demaskerer journalist og medlem af Enhedslisten, Marchen Neel Gjertsen, sig som "racistisk islamofob", derefter viser det sig minsandten, at adskillige selverklærede venstreorienterede bakker hende op, hvorefter gulvet ryger ud af den multikulturelle balsal, da selveste Asmaa Abdol Hamid tager bladet fra munden, og udtaler usigelige "racistiske udokumenterede floskler og antimuslimske fordomme".

Og NU - ak VE, ak NØD, ak KLAGE - viser det sig sågar uden mage, at selv SVEND AUKEN og JØRGEN BÆK SIMONSEN blot er talerør for "DF-propaganda"...

"The world´s turned upside down", som englænderne ville sige...

Ret så munter hilsen fra Henrik Ilskov-Jensen

Hans Jørgen Lassen

Markus skriver:

"Det er sjovt at så snart Asmaa faktisk for en gangs skyld har sagt noget klogt, så falder knallerterne der tidligere har kaldt hende for en rabiat fundamentalist til patten."

Ville du foretrække, at man i stedet sagde: Når Asmaa har sagt sådan og sådan, så må det i sagens natur være noget vrøvl?

I øvrigt er det da fint, hvis man kan klare tingene uden myndighedernes indblanding, sådan som mange ting, også blandt gammeldanskere bliver klaret.

Men det er jo altså ikke så fint, at en mand, der i øvrigt ikke er dømt og fundet skyldig på forsvarlig vis, bliver gennemtæsket.

Hvad synes du, Markus? Og du, Thomsen? Går I ind for den slags selvtægt?

Hans Jørgen Lassen

Og det er heller ikke så fint, at kvinder er ringere stillet end mænd. Det er dog ikke efter dansk lovgivning.

Deler I, Markus og Thomsen, den opfattelse, at kvinder er andenrangsmennesker, og bør have ringere rettigheder end mænd?

Hans Jørgen Lassen

Det er de dog ikke efter dansk lovgivning - skulle der have stået.

Sider