Læsetid: 6 min.

Ingen kontrol med biologiske våben

Selv om der i dag findes en international konvention, der forbyder alle typer biologiske våben, er der ingen kontrol med, om konventionen overholdes. Eksperter advarer om, at biologiske våben udgør 'en massiv fremtidig trussel' og ser med bekymring på USA's massive forskning i 'forsvarsvåben'
Den amerikanske forsker i biologisk forsvar Bruce Ivins tog den 29. juli 2008 sit liv, efter han blev bekendt med, at de amerikanske myndigheder ville rejse sag mod ham for miltbrandangrebet i 2001, hvor fem personer blev dræbt. Billedet viser FBI, der åbner et brev med miltbrand sendt til senator Patrick Leahy, i Washington december 2001

Den amerikanske forsker i biologisk forsvar Bruce Ivins tog den 29. juli 2008 sit liv, efter han blev bekendt med, at de amerikanske myndigheder ville rejse sag mod ham for miltbrandangrebet i 2001, hvor fem personer blev dræbt. Billedet viser FBI, der åbner et brev med miltbrand sendt til senator Patrick Leahy, i Washington december 2001

4. september 2008

Assyrerne forgiftede fjendens vandforsyninger med svampe. Indianerne brugte huden fra døde dyr til det samme. Under første verdenskrig brugte tyskerne miltbrand til at forgifte de allieredes husdyrbestand. Japanerne blev efter Anden Verdenskrig beskyldt for at have brugt pest-bærende lopper som våben, mens amerikanerne blev anklaget for at bruge sygdomsbærende insekter under Korea-krigen.

Historiebøgerne beretter om et utal af krige, hvor biologiske våben er blevet anvendt. Amerikanerne oplevede så sent som i 2001 - kort efter 11. september - et miltbrandangreb, hvor fem døde og 23 blev inficeret, da stoffet i pulveriseret form blev sendt ud til nyhedsbureauer og regeringsinstanser med post - angiveligt af en forsker inden for området. Eksperter frygter, at vi også i fremtiden vil se angreb udført med denne type våben.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Konventionen om Forbud mod Biologiske Våben eksisterer, ja, og langt de fleste lande har underskrevet og ratificeret den.

Men gæt engang hvilken nation blokerer konventionen om dens gennemførelse og kontrol? Den konvention der virkelig ville give den første konvention tænder og bid.

Vilhelm von Håndbold

""Bare tænk på, hvordan den internationale reaktion havde været, hvis det var en iransk forsker, der havde sendt brevene," siger Cindy Vestergaard, der understreger, at den bedste vej til at sikre tillid blandt landene er, hvis der er en mulighed for at kontrollere, om landene overholder konventionen."

Tak for Cindy idet hun udpeger hyklerismen i internationale affærer.

Tænk engang at de mennesker der sidder på magten rundt om i verden, rent faktisk mener at der kan blive behov for at slippe dødbringende sygdomme løs blandt andre mennesker, således at disse kan dø en grusom død.

Det er godt nok sygt.
Skal man være ekstremt forkert skruet sammen oven i hovedet for at blive statsleder?