Note
Læsetid: 1 min.

Lugt frygten

Indland
8. september 2008

Stillet over for en farlig situation, for eksempel et truende rovdyr, udskiller kroppen kraftige og meget flygtige duftsignaler gennem sveden. Disse duftstoffer, eller feromoner, kan advare andre i flokken om en fare, som truer, skriver netavisen videnskab.dk. Afhængig af situationen og hvilket dyr, der er tale om, vil responsen kunne være flugt, angreb eller at stå helt stille og håbe, at faren går over. Det har imidlertid været uklart, nøjagtig hvordan denne duft af frygt opfanges. Ved hjælp af forsøg med laboratoriemus mener schweiziske forskere nu, at de har fundet svaret. Ifølge undersøgelsen, som blev publiceret i tidsskriftet Science, er frygt-sensorerne hos pattedyr lokaliseret i en knude med lugteceller lige inden for næsetippen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her