Læsetid: 2 min.

Nyhedsavisen lukker

Medarbejderne på Nyhedsavisen har fået at vide, at avisen lukker. Konkurrenterne fra MetroXpress A/S og Berlingske Media synligt lettede over beslutningen
Medarbejderne på Nyhedsavisen har fået at vide, at avisen lukker. Konkurrenterne fra MetroXpress A/S og Berlingske Media synligt lettede over beslutningen
1. september 2008

Nyhedsavisen lukker. Klokken 22.04 søndag aften modtog medarbejderne en mail herom fra direktør Morten Nissen Nielsen og chefredaktør Simon Andersen.

Af mailen fremgår det, at gratisavisens ejer Morten Lund ikke vil foretage den planlagte kapitaltilførsel, og derfor konkluderer de to, at det ikke er forsvarligt at fortsætte driften.

Morten Nissen Nielsen og Simon Andersen beklager lukningen over for medarbejderne, men det er vilkårene, når avisen kun har én hovedaktionær, udtaler de i mailen.

Morten Lund vil uddybe beslutningen over for medarbejderne mandag formiddag klokken 10.

Lige som resten af medarbejderne på Nyhedsavisen modtog stedfortrædende tillidsrepræsentant Mia Christensen søndag aften meddelelsen:

- Det er bare dybt sørgeligt og lige nu meget uoverskueligt, siger hun til journalisten.dk og fortsætter:

- Det er noget, vi har frygtet, siden vi startede den 6. oktober 2006. Vi har alle vidst, at vi løb en risiko. Jeg er også sikker på, at folk vil være stolte af at have været med på det her projekt, og at der ikke er nogen, der har fortrudt, at de hoppede med på skuden fra starten, siger Mia Christensen.

Lukningen af Nyhedsavisen ændrer med ét slag gevaldigt på de økonomiske vilkår for de danske gratisaviser.

MetroXpress A/S, der udgiver både metroXpress og 24timer, føler sig nu overbevist om, at det bliver langt lettere at gøre de resterende gratisaviser rentable.

- Jeg er helt sikker på, at metroXpress og 24timer nu får økonomi i driften. Og måske også Urban, siger adm. direktør hos metroXpress, Søren Riis, til journalisten.dk.

- Jeg kan ikke lægge skjul på, at jeg er svært tilfreds med, at de lukkede. Jeg har hele tiden sagt, at der er plads til to - måske tre - gratisaviser, tilføjer Søren Riis.

Også koncernchef Lisbeth Knudsen fra Berlingske Media, der udgiver Urban, betegner lukningen af Nyhedsavisen som "en god nyhed".

- Det er naturligvis beklageligt for medarbejderne, men Nyhedsavisen var et fantasiprojekt, siger hun til journalisten.dk og fortsætter:

- Det er over 700 mio. kr., som de islandske ejere og siden Morten Lund har satset på projektet. Forhåbentligt får vi nu et sundt marked, hvor vi får nogle mere realistiske annoncepriser at arbejde med. Og på den baggrund er jeg naturligvis glad for, at vi har holdt fast i Urban, siger Lisbeth Knudsen, der pointerer, at Berlingske Media har tænkt sig at blive på markedet.

Meldingen om Nyhedsavisens lukning kommer blot få dage efter, at Morten Lund oplyste, at man var interesseret i at købe den danske del af MetroXpress.
/ritzau

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu