Læsetid: 1 min.

Nyhedsavisens ansatte snydt for løn

Nyhedsavisens direktør blev mødt af frustrerede polske avisbude, der ikke har fået løn for august. Politiet tilkaldt til avisens hovedkvarter på Holmen
1. september 2008

Politiet blev tilkaldt, og Nyhedsavisens administrerende direktør, Morten Nissen Nielsen, måtte tage flugten, da han mandag formiddag blev passet op af vrede og frustrerede polske avisbude foran gratisavisens hovedkvarter på Holmen i København.

Hverken avisbude eller journalister og andre ansatte på Nyhedsavisen har fået udbetalt løn for august, og det skabte en ophidset stemning, da medarbejderne samledes til et orienteringsmøde om avisens pludselige lukning.

"Hvor er pengene", lød det på engelsk fra omkring et halvt hundrede højrøstede avisbude, der konfronterede Nyhedsavisens direktør, da han dukkede op ved hovedindgangen. Flere avisbude havde tårer i øjnene.

Avisbudene trængte direktøren op i et hjørne og barrikaderede indgangen, så Morten Nissen Nielsen måtte tage flugten og løbe bag om huset for at komme ind i bygningen igen. Der er dog givet løfte om, at Lønmodtagernes Garantifond vil gå ind og sikre den manglede løn for august.

Samtidig dukkede Nyhedsavisens tidligere chefredaktør David Trads op sammen med avisens nuværende chefredaktør, Simon Andersen. De to slæbte på to kasser øl til medarbejderne, der fik fyresedlen sent søndag aften.

- Som det ser ud lige nu, så har vi arbejdet gratis i august, siger avisens tillidsrepræsentant Morten Olsen til journalisten.dk. på vegne af de 50 journalister.

Han oplyser, at enkelte allerede opdagede det fredag, da de var på job og tjekkede deres bankkonti. Men det blev slået hen, da der samtidig kom meldinger fra avisens hovedaktionær Morten Lund om, at han ville forsøge at købe konkurrenten metroXpress.
/ritzau

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu