Læsetid: 4 min.

R-ordfører vil forbyde købesex

Den radikale ligestillingsordfører Lone Dybkjær vil kriminalisere sexkunder. Både SF og Mette Frederiksen (S) roser meldingen, men hos De Radikale er der uenighed
9. september 2008

Nok er nok. Sådan lyder det fra den radikale ligestillingsordfører Lone Dybkjær, som forud for partiets landsmøde næste weekend er klar til at indføre et forbud mod købesex.

"Handlen med udenlandske kvinder er steget voldsomt i Danmark. Vi kan jo se, at mænd ikke kan finde ud af at skelne mellem handlede kvinder og andre prostituerede, derfor må vi kriminalisere kunderne," siger hun.

De foreløbige erfaringer fra Sverige tyder ifølge Lone Dybkjær på, at tilgangen til prostitution ikke er steget. Hun hæfter sig desuden ved, at der er sket en holdningsændring blandt svenskerne, hvor mere end 90 procent finder det uacceptabelt at gå til en prostitueret.

For nylig viste en undersøgelse fra Velfærdsministeriet, at 53 procent af danske drenge mellem 15 og 19 år synes, det er i orden at købe sex. Først i 2010 foreligger en endelig rapport om de svenske erfaringer med et købesexforbud, men det kan Danmark ifølge Lone Dybkjær ikke vente på.

"Der er og bliver uacceptabelt, at man kan købe en kvinde," fastslår hun.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hvorfor indføre love for at beskytte 50% af pigerne? tilmed dem der ikke opholder sig lovligt i landet?

som udgangspunkt lyder det som R, S, og SF vil undgå flere sexarbejdere fra andre lande i dette erhverv i danmark. Hvad med at tilgode se de piger der er danske, nyder deres job, og synes det er langt nemmere at være sexarbejder end hvilket som helst andet erhverv.

Det er en branche hvor man har frihed til at arbejde mindre, men tjene mere i forhold til at være ansat ufaglært de fleste steder, nogen piger kan jo i denne branche tjene på en dag eller 2 hvad en fuldtids kassemedarbejder i netto gør på en måned, selvom der er betalt de ting der skal betales når man er registreret. Man bestemmer selv over hvornår man vil arbejde, hvad enten det er sexabejderne på bordel, escort eller andre ordnede forhold.

Personligt vil et forbud for mig betyde at jeg skal finde et job hvor jeg tjener 95-120 kr. i timen, hvilket gør jeg skal arbejde meget mere, hvilket vil gå ud over min uddannelse som er min vej ud i det normale liv, men jeg har ikke råd tid at at undvære et deltidsjob ved siden af min skole. så vil jeg hellere have et job hvor jeg arbejder få gange om måneden i stedet i afslappede forhold i stedet for et stressende job, der påvirker min energi så jeg ikke har overskud til at komme i skole og fortsætte min videregående uddannelse. Tilmed er jeg blandt de få der aldrig har skjult hvad jeg laver, ikke engang for mine forældre. og derfor også gerne taler om hvor fedt jobbet er.

/nina

Det er sjovt at tænke over.

Dem der ønsker at forbyde prostitution og dermed mener at den enkelte kvinde IKKE må bestemme over deres krop, er de samme som skriger op om at det er den enkelte kvindes ret til at bestemme over deres egen krop når det drejer sig om abort / ikke abort.
Dette på trods af at et valg om ikke abort, har stor indflyelse på mandens og et helt uskyldigt barn skæbne.

Eller sagt på en anden måde:

Der hvor en kvindes beslutning IKKE påvirker andre må kvinden IKKE bestemme over egen krop.
Der hvor kvindens beslutning fuldstændig ændrer andre personers skæbne har kvinden diktatorisk magt og har ret til at bestemme over egen krop.

Verden er underlig

Michael Skaarup

Jeg vil så småt tilslutte mig dem der hyler op. Et forbud imod prostitution vil aldrig afskaffe prostitution eller bekæmpe kvindehandel. Det er vil bare være et slag i luften, der virker som politisk effektfyrværkeri. dvs. at imens det bliver fyret af, kan man følge med, og sige ih og åh medn10 sekunder af det slut, har vi alligevel glemt hvad det var det handlede om, og kan kun huske fyrværkeriet.

som jeg har skrevet i en anden af dagens artikler om den måske versende bandekrig, Så ville en million gnage så krafitg efterforskning af kvindehandel i Danmark, være mere effektiv.

Faktum er. at det stort set straffrit for bagmænd(organiseret kriminalitet) at sælger piger (imod deres eget ønske og frie vilje) ,til prostitution.

bekæmp sex-slaveimporten først, og glem alt om at straffe de frivillige prostitueret

Michael,

Du har ikke helt forstået forslaget.

De frivillige prostituerede skal netop IKKE straffes, tværtimod.

Det er kunderne, der skal straffes.

Det er jo helt besynderligt. Hvis man mener at prostitution ikke bør finde sted altså være ulovligt, er det normale vel at forbyde prostitution samt aftageren af "varen".
Ligesom tyveri. Man straffer tyven, og aftageren af tyvekosterne nemlig hæleren. De gør begge noget strafbart. Det synes alle vel lyder logisk.

Men vedr, prostitution er det omvendt. Her vil man lade "tyven" gå fri og kun straffe "hæleren".

Mon det skulle have noget at gøre med at de prostituerede typisk er kvinder og kunderne typisk er mænd ?

De frivillige prostituerede har et "behov" for at tjene mange penge. (hvem har ikke det ?)
Kunderne har et naturligt fysiologisk behov, som man finder hos ALLE dyrearter styret af hormoner.

Derfor virker det fuldstændigt bagvendt, at dem der IKKE har et hormonelt betinget behov, de prostituerede, ikke skal straffes men tværtimod hjælpes.
Yderligere skal de mennesker der grundet naturens indretning, har et sexuelt behov IKKE skal hjælpes men tværtimod straffes.

Iøvrigt kan man ikke bare generalisere mellem kvinder og mænd.
Der er kvinder, der har det samme høje behov som mænd og mænd der har det samme lavere behov end kvinder.

Så længe prostitution er frivilligt bør samfundet ikke blande sig.

Og nej, alle prostituerede fra andre lande er ikke slaver. tværtimod.
Iflg. politiet drejer sig "kun" om ca. 5 % af de udenlandske prostituerede, der reelt er sex-slaver. Resten kommer hertil for at få et bedre liv.

Michael Skaarup

Jens

du har muligvis ret i at ikke forstår lovforslaget. Det kan der være flere grunde til. Men jeg mener stadig at det er effektfyrværkeri, uden nytte. Enten at forbyde prostitution, elelr forbyde kunder at bruge prostitueret.

Problemet/behovet findes stadig uanset hvad loven foreskriver. jvf. tyggegummipusher i Singapore(tyggegummi er ulovligt i Singapore, og en pakke dansk indkøbt V6 kan sælges med stor fortjeneste på gaden Singapore.

Nu tror jeg ikke at du har noget belæg for din påstand, "Iøvrigt kan man ikke bare generalisere mellem kvinder og mænd.
Der er kvinder, der har det samme høje behov som mænd og mænd der har det samme lavere behov end kvinder"

Jeg er dog blevet orienteret via en radiodokumentar, at kvinderne i grønland, har det som mange kalder for en mandlig seksualitet. dvs. at det er dem der tager initiativet til sex. hvilket leder til mig tIl Erik B...

Jeg kan lige din ligefremme måde at sige tingene på, men jeg fornemmer også et snert af misundelse i dit indlæg. mao. "hvem der bare var en fattig tøs, der kunne sælge sin dusk, til liderlige beskidte hankatte, der vil give dagsprisen for en ½ time duskning, fremfor at side bag computeren og spamme nettet.

Michael,

Undskyld min ironi.

Jeg går IKKE ind for at forbyde prostitution.

Derimod burde man sætte hårdt ind mod den rigtige slavehandel og ikke mod de frivillige udenlandske prostituerede.

Jeg ironisere over at det KUN er manden der skal kriminaliseres og straffes.
Altså HVIS man forbyder købesex.
Enten er købesex lovligt. Hvis ikke, skal både den prostituerede og kunden selvfølgelig straffes. Det er da logik for høns. Men i forslaget er det KUN kunden, der skal straffes!!
Det hænger jo ikke sammen.

Hvorfor synes du jeg spammer nettet ??

Michael Skaarup

djeg synes ikke at du spamme nettet. Det var en kommentar til erik b. og den efterfølgende dialog, er blevet slettet. Sikkert fordi der blev brugt et for frit sprog.

Jeg er fuldstændig enig i din logik. Enten er det strafbart, eller også er det ikke.
det modsatte ville svare til at det var lovligt at sælge heroin, men det var ulovligt at bruge det....

Det synes oplagt , at det er en alvorlig overvejelse værd at skærpe straffen for alfonseri og kvindehandel meget stærkt - det er handlinger, som udføres planlagt, og en skærpet straf er derfor helt rimelig ( hvis de dømte er udlændinge , så er udvisning efter udstået straf et "must".)

Det er også fint at styrke den sociale indsats over for de prostituerede og at køre kampagner i skoler m v mod købesex..

Det er moralsk / etisk set usympatisk når sex købes, men ramler man ikke ud i nogle uhåndterlge konsekvenser, hvis man laver et forbud ( med strafansvar ved ovetrædelse )mod købesex ? Der bliver nogle svære afgrænsningsproblemer og en stribe modeller for omgåelse - noget af "skidtspanden" flytter bare til et andet land ,og er det en moralsk løsning?

Så vidt jeg kan se , så har totalitære regimer (facistiske, kommunistiske, religiøse o s v) uden smålige hensyn til retssikkerhed o s v ofte været blandt dem, der navnlig slog ned på prostitution - og i praksis oftest uden held. Hvordan løser man effektivt problemet i et demokrati med retssikkerhedsprincipper o s v ?. Hvor stor straf skal kunderne iøvrigt have - fængsel i et par år eller en lille bøde på et par hundrede kroner eller noget midt i mellem?

Lad os se nogle færdigt udarbejdede forslag til regler , gerningsbeskrivelse , strafferammer og kontroltiltag m v - så kan man tage endelig stilling.

""Når en folkeskolelærer kan købe en prostitueret i frikvarteret, hvordan kan han så undervise drenge og piger i ligestilling?""

Den form for plat demagogi havde jeg faktisk ikke tiltroet Mette Frederiksen. Det kunne være rart at se en dokumentation, for der er da sikkert folkeskolelærere, der køber prostituerede, ligesom der er folkeskolelærere, der underviser i ligestilling, men kan Mette Fr fremlægge eksempler på, at det skulle være de samme?

Men i det hele taget handler dette jo om det kendte trick med at forsøge at kurere feber ved at slå termometret i stykker.

Betyder det at jeg ikke kan sælge MIN krop længere ????

Det her handler kun om at beskytte de mennesker som sælger deres kroppe gennem faste parforhold.

Religion er efterhånden ved at underminere alle fremskridt her i landet.

Med hvilken ret blander i jer i mit liv ???

Pas jer selv !!!

Lad mig leve mit liv !!!

Jeg blander mig ikke i jeres !!!

Peter Jespersen

Der er vist nogle der har været en tand for tæt på VK folkene inde på borgen, siden at de mener at et forbud alenem med et trylleslag fjerner alle problemer.

Som jeg skrev i den anden tråd (den om socialdemokraternes kongres) er det væsentligt at vide hvordan man definerer prostitution. Det er også væsenligt at finde ud af om man mener gadeprostitution eller prostitution på bordeller.

Reden tager sig udelukkende af de gade- prostituerede, så selvfølgelig vil de have et forbud.
De kan jo nemlig se, hvad det gør ved her piger nede i Skelbækgade.

Det, Reden ikke kan se er det der sker på bordellerne eller massage-klinikkerne, altså dem hvor man(d) betaler penge for at få et knald. Her er det mit indtryk at på 90% af dissse bordeller foregår det pænt, ordenligt og redeligt.

Mette Frederiksen og Lone Dybkjær begår endnu en gang den (klassiske) fejl at sammenligne alm. prostitution med menneskehandel/trafficking. Det er klart, at overfor trafficking skal der sættes hårdt ind.

Dernæst kommer så at de slet slet ikke forstår, hvordan et (frit) marked fungerer. Markedet opfylder folks behov; er der efterspørgsel efter en vare opfylder markedet dette behov. Det er altså ikke omvendt. Man kan ikke konkludere at hvis bare efterspørgslen faldt, ja så ville behovet også falde. Behovet (for købesex) kommer altså først. Og så er der et frit marked som som sørger for at dette behov bliver opfyldt.

Det er, så vidt jeg ved, kun farligt at leve som gade-prostitueret, ikke som alm. prostiueret. Dette skyldes at de gade-prostituerede som oftest er narko-ludere (ja, undskyld det direkte sprog) som har brug for at knalde for at få til deres fix og for at tjene penge til bagmændene. (øst-europæiske bander, russisk mafia mv). Og her skal der slås hårdt ned, ingen tvivl om det.

Men at forbyde købesex over en kam svarer faktisk til at forbyde nøgne kunstværker på museerne - fordi der kunne jo komme børn... (og alle ved jo at børn tager skade af at se nøgne mennesker - ironi anvendt - )

Desuden har jeg altså aldrig oplevet at en folke-skolelærer køber prostituerede i frikvarteret - det er frikvarterne slet slet ikke lange nok til; desuden skal lærerne jo udfylde en hulens masse elevplaner i deres frikvarterer.

Og som jeg også skrev i den anden tråd hvad er prostitution; ligesom med porno opererer dansk lov på det her område sikkert ikke med begrebet. Utugtig adfærd ville sikkert være definitionen på prostitution - men hvornår er der tale om dette?

Er der tale om utugtig adfærd hvis jeg f.eks. inviterer en 21-årig studerende på middag - og hun beslutter sig for at gå i seng med mig - (næsten udelukkende) fordi jeg gav middag. Eller hvad med kvinden der kalkulerende regner med at få juveler hver gang manden har lavet noget dumt - og kun knalder med sin mand når han leveret varen - dvs. juvelerne.

Tro mig - sådanne kvinder findes.

Det virker bare som om at Mette Frederiksen tror at alle kvinder er sådanne nogle som hende selv; fiks og færdig, smart og i en børnefamilie (hvor manden også ofte bliver behandlet som et barn). Og som bare gerne vil have at al seksualitet forb liver indkapslet i det trygge ægteskabelige samliv.

Nogen burde virkelig kalde på Sarah Palin...