Læsetid: 3 min.

Sømændenes formand takker af

Tidligere formand for Sømændenes Forbund Preben Møller Hansen er død. Han blev 79 år
Preben Møller Hansen.

Preben Møller Hansen.

Jens Nørgaard Larsen

12. september 2008

Tidligere folketingsmedlem for Arbejderpartiet Fælles Kurs og forbundsformand for Sømændenes Forbund, Preben Møller Hansen, er død, 79 år gammel.

Preben Møller Hansen var en provokatør, en hæmningsløs og injurierende agitator, en ballademager. Men han var også en effektivt fungerende fagforeningsboss og en dygtig restauratør og kok. Han samlede i det hele taget mange og delvis modstridende egenskaber i sig og påkaldte sig gang på gang medieomtale. Ingen kunne tage fra ham, at han havde stort talent for at skabe underholdning, fest og ballade - med streg under ballade.

Som da hans forbund engang havde glemt at bestille værelser til sine delegerede ved en LO-kongres i Aalborg. Men Preben Møller Hansen vendte omgående situationen til egen fordel, idet han fik rejst et telt ved siden af Aalborg-Hallen, og når han og hans fæller ikke sov i det, demonstrerede de mod LO-pampernes misbrug af medlemmernes penge til dyre hotelværelser. Sådan!

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Når det gælder folk som Møller Hansen, der aldrig selv lagde fingrene imellem, er det vel næsten en fornærmelse ikkeogså at nævne i nekrologen, at manden var rablende racist og gav udtryk for det på en måde, der fik DF til at lyde som spejderdrenge.