Læsetid: 3 min.

'Udlændinge-aftale skaber fattigdom'

Flere fattige, mere diskrimination, dårligere integration. Kritikken er haglet ned over regeringen og Dansk Folkeparti i kølvandet på den nye udlændingeaftale
26. september 2008

Siden integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) og DF-ledelsen præsenterede den ny aftale om udlændingepolitik i mandags er den blevet mødt med kritik fra en bred front.

Formanden for sprogskolerne i Danmark, Thorkild Dam, betegner således aftalen som "ren diskrimination", fordi kravene til danskprøven er blevet strammet betydeligt. Han mener, at "tusindvis" af indvandrere, som har boet i Danmark i årtier, nu ikke kan få statsborgerskab.

Socialrådgiverforeningen advarer om udvidelsen af 300-timers reglen til en 450-timers regel, hvor begge ægtefæller skal arbejde mindst 450 timer på to år for at kunne modtage kontanthjælp.

Foreningens næstformand, Bettina Post, peger på, at den ny regel vil føre til større fattigdom, fordi flere nydanskere nu skal leve uden offentlig forsørgelse, og hun kalder den for "en politisk studehandel".

Ifølge aftalen skal det nu også være muligt at tvangshjemsende afviste asylansøgere til det nordlige Irak. Og det er bestemt ikke Røde Kors' kop te:

"Tvangsudsendelser er uværdige og ydmygende og bestemt ikke noget, som vi er glade for," siger Jørgen Chemnitz, asylchef i Dansk Røde Kors.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu