Læsetid: 3 min.

Claus Hjort løber fra dagpengeløfter

'Vi rører ikke ved dagpengeperioden,' forsikrede beskæftigelsesministeren sidste år. Nu vil regeringen forkorte perioden med to år, men S og SF beskylder ministeren for løftebrud. Hjort Frederiksen mener, at ledigheden er så lav, at regeringen må skifte kurs
'Vi rører ikke ved dagpengeperioden,' forsikrede beskæftigelsesministeren sidste år. Nu vil regeringen forkorte perioden med to år, men S og SF beskylder ministeren for løftebrud. Hjort Frederiksen mener, at ledigheden er så lav, at regeringen må skifte kurs
Indland
28. oktober 2008

Stemningen i de igangværende finanslovsforhandlinger er næppe blevet bedre, når parterne igen i morgen sætter sig til bordet. Flere gange sidste år lovede beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) nemlig, at der ikke ville blive rørt ved hverken dagpengeperiode eller dagpengesats - over for Information forsikrede ministeren endda, at det heller ikke ville ske efter et valg:

"Vi risikerer, at det går ud over vores flexicurity, hvor det er nemt at hyre og fyre, hvis vi reducerer dagpengene. I givet fald vil lønmodtagerne nemlig ved overenskomstforhandlingerne kræve længere opsigelser eller bedre godtgørelser ved fyringer," lød det i januar 2007 fra Claus Hjort Frederiksen, som flere gange siden gentog sit løfte:

"Vi rører ikke ved dagpengeperioden," sagde ministeren til Ritzau.

Men det er lige præcis, hvad regeringen nu lægger op til, og det vækker vrede hos Socialdemokraterne og SF:

"Pænt sagt er hukommelsen ikke helt intakt. Med udspillet om at halvere dagpengeperioden efterlever regeringen ikke det løfte, den gav før valget," siger SF's finansordfører Ole Sohn.

Klokkeklart løftebrud

Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører Thomas Adelskov er ikke mindre harsk i sin kritik af Claus Hjort Frederiksen.

"Det er et klokkeklart løftebrud. Andet er der ikke at kalde det. Det kan kun undre, at netop han kan sidde for bordenden i forhandlinger, hvor regeringen entydigt har lagt op til dagpengebesparelser," siger han.

Beskæftigelsesministeren erkender, at regeringen har skiftet kurs. Han henviser til, at ledigheden er faldet markant siden sidste år, hvilket tilsiger en reduktion af dagpengeperioden.

"For det første er det et forslag fra Arbejdsmarkedskommissionen, og for det andet havde jeg ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at ledigheden skulle komme ned på 45.000. Vi har et glødende arbejdsmarked, og vi kan se, at demografien slår kraftigt igennem i de kommende år," siger Claus Hjort Frederiksen.

Ministeren peger på, at befolkningssammensætningen vil øge manglen på arbejdskraft med 2.000 de kommende to år og med 60.000 frem mod 2015.

"Sammenlagt gør det, at vi er nødt til at revidere vores opfattelse," siger han.

Beskæftigelsesministeren peger desuden på en analyse fra sundhedsøkonom Kjeld Møller Petersen som viser, at man i alene i sundhedssektoren vil mangle mindst 15.000 ansatte i 2020.

"Vi kan ikke bare se på, at de gamle og syge ikke får pleje. Det ville være kritisabelt, hvis vi så på uden at gøre noget," siger Claus Hjort Frederiksen.

15.000 flere i job

Regeringens egne opgørelser viser desuden, at ledige på dagpenge er mindre aktivt jobsøgende midt i en fuld dagpengeperiode. Mens godt 85 procent er aktivt søgende det første og fjerde år, gælder det for ca. 78 procent i det tredje år. Derpå stiger den aktive jobsøgning igen frem mod dagpengeperiodens udløb.

"Der er ikke noget magisk ved stigningen i det fjerde år. Før man i 1999 skar perioden fra fem til fire år, lå søgeaktiviteten højt i det femte år - altså lige før perioden udløber. Den aktivitet vil vi gerne have rykket frem," begrunder Claus Hjort Frederiksen.

Men hos S og SF godtager man ikke statistikken som begrundelse for at skære i perioden. Ole Sohn henviser til ministerens eget argument om, at en forkortelse i perioden vil skade det fleksible arbejdsmarked. Men han erkender dog, at ledigheden er faldet siden ministeren afgav sine løfter.

"Udfordringen er, at vi på en side vil se en voksende arbejdsløshed, mens vi på andre områder fortsat vil mangle arbejdskraft. Derfor er det vigtigt med et smidigt system, så vi gennem opkvalificering kan flytte arbejdskraften til de områder, hvor den mangler," siger SF'eren.

Ifølge Thomas Adelskov siger dagpengemodtagernes søgemønstre mere om det kontrolsystem, beskæftigelsesministeriet har opbygget.

"Man er gået væk fra at formidle job - i stedet handler det i dag mere om at føre samtaler og kontrollere modtagerne," siger han.

Udover at forkorte perioden vil regeringen gøre det sværere at opnå ret til dagpenge. I dag skal man have fuldtidsjob i 52 uger inden for en periode på tre år - det vil regeringen stramme til to år. Derudover skal man efter en periode på dagpenge arbejde 26 uge for at genoptjene retten til dagpenge.

Samlet set anslår VK, at det vil få 15.000 flere i job. S foreslog mandag at øge satsen med 20 pct. til gengæld for en reduktion i perioden. Det vil beskæftigelsesministeren nu regne på.

"Testen er, om det giver mere arbejdskraft. Jeg har endnu ikke set regnestykker der viser, at det er tilfældet," siger Claus Hjort Frederiksen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Poul Krogsgård

"Vi kan ikke bare se på, at de gamle og syge ikke får pleje. Det ville være kritisabelt, hvis vi så på uden at gøre noget," siger Claus Hjort Frederiksen. Det er vist kun Claus Hjort Frederiksen, der lukker øjnene for den kendsgerning, at hovedårsagen til at gamle og syge ikke får tilstrækkelig pleje, er regeringens ekstremt stramme styring af kommunernes økonomi; en styring, der efterhånden er ved at gøre det kommunale selvstyre illusorisk.
En anden væsentlig årsag er, at der er tale om jobs, der er både hårde og dårligt betalt. Et bedre arbejdsmiljø og en bedre løn vil kunne forbedre søgningen til omsorgsjobs.
Lad os glæde os over, at ledigheden aktuelt er lav. Den kan sikkert hurtigt stige igen, og så skal vi ikke forringe sikkerheden for de, som det kommer til at gå ud over. Dagpengesystemet skal være til rådighed for de, der er til rådighed for arbejdsmarkedet, men som arbejdsmarkedet ikke er til rådighed for

Steen Rasmussen

Med udsigt til global depression og massearbejdsløshed er der brug for at sænke dagpengeperioden til 2 år. Ellers har staten ikke råd til at deltage i verdenshistoriens største redningsaktion i forhold til den financielle sektor. Eller hvad?

Er der slet ingen, som kan forklare Hjorten ved skovsøen, at hans arbejdsløshedstal allerede er overhalet af den gigantiske depression, som hele den globaliserede verdensøkonomi befinder sig i, og at hans skønmaleri allerede er af i går?

Hvordan kan S forhandle med regeringen om det her? Har man heller ikke her nogen realitetssans tilbage? Har man ikke forstået, at der kommer massearbejdsløshed som følge af krisen i verdensøkonomien? Hvordan tror socialkammeraterne, at deres vælgere vil tænke om dem, når de for alvor forstår konsekvenserne af den økonomiske depression, og betydningen af at halvere dagpengeperioden lige før den største stigning i arbejdsløsheden man har set siden måske 30´verne? Tror man, at det hele forsvinder, at hukommelsen og krisen bare fordufter?

martin sørensen

Et ny klassisk borgerligt, exembel på total mangel på total mangel på rettidig omhug.

Samtidiigt med at børserne går banans over hele verden. Samtidigt med at den danske børs har tabt i mellem 400-500 milliarder kr i kurs tab, et beløb der svare til det samme som 700.000-1 million vel lønnede danskeres årsløn med 350.000 kr/år. midt i den krise, der taler VK om overophedning af økonomien og den forfærtelige arbedskraft mangel som der forsat er dansk økonomis væreste problem.

Kære VK regering dansk økonomi og verdens økonmien er ca lige pt. så overophedet som en dejlig varm snestom i januar JAAAA -10 grader og ca en meter sne i sigte, det er sku lige tid til et dejligt sol bad lad os finde sol stolen frem og nyde det gode vejer pas på du ikke bliver solbrændt nu må vi hellere finde masser af sol olie her midt under sne stormen.,

Nogenlunde ligeså logisk er forkarlingen på VK cepos efterårs beskræing af dagpenge retten for at øge udbudet af arbedskraft. Her midt i den økonomiske krise.

Der er tabt værdier for ca det samme som hvad 1 million danskeres års løn og det bare tabet på den danske børs, Til dette beløb skal der yderligere tillægges værdi tabet hos alle de danskere der nu har huse der er mindre værd det den gæld som de skylder på huset.

Man skal være mere end normalt bogerlig dum naiv, for at tro at denne situation, ikke giver en øget arbedsløshed og en krise som der vil tage mere end bare 2-5 år at løse mens vi har en relativ høj arbedsløshed. hvad mon den danske fagbevægelses modsvar vil være overfor et sådane krav midt i en krise tid, ja jeg vil da personligt kræve at min overenskomsts opsigelses varsel bliver fordoblet som minumum pga denne stærke forringelse af vores sikkerhed, en -to overenskomster med sådanne et krav og nu er hele det danske “Flexicurity” en saga blot, det bliver et exembel på, et system hvor man skal se i historie bøgerne for at se forklaringen på. hvorfor Dansk ervergsliv ogdet danske samfund, var så succesfuldt der i det sidste århundede , og de første år i det nye årtusende, hvad var årsagen til at vi kunne løse kriser bedre end andre lande og hvorfor blev denne model droppet til fordel for skattelettelser for de ultra rige. ja dette spørgsmål må CEPOS give os svaret på. for denne efterårs beskræing af dagpenge retten er et barn, født i sindsyge neo liberale tåbers hoveder.

Danmark har pt. en arbedsløshed på ca 44.000 det er naivt at tro at man kan få 15000 flere i arbede bare ved at sænke dagpenge perioden, det enste man gør ved dette, det er at flytte de personer over i et andet kasse system hos kommuerne.

At tale om solbadning i en januar sne stom er ligeså logisk som forklaringen på hvorfor det er nødvenigt at beskære dagpenge retten her midt i den værste økonomiske krise siden 1929.

læser de aviser i VK regeringen åbner de overhovet et tv eller en computer med adgang til nettet, man kan da ikke være så blind så man ikke kan se at dette her er bare for dumt.

John Henriksen

Jeg er enig i, at det er helt uforståeligt, at Socialdemokraterne og SF overhovedet vil møde op til en forhandling, der har 'halvering af dagpengeperioden' på dagsordenen.

Det angivelige formål er at 'udvide arbejdsudbuddet' - og jeg har forgæves forsøgt at finde den tekniske analyse, som ligger bag Velfærdskommissionens bud på, at det skulle give 15000 flere i arbejde, men denne kommission - som retteligt burde have heddet Financieringskommisionen - har fået nedlagt sin hjemmeside ... de er nok blevet knaldet for økonomisk porno.

Forslaget om halvering af dagpengeperioden er et klart brud på et valgløfte, og det er imod ministerens egne udtrykkelige forestillinger i 2007, hvor det forslag, som han nu vil gennemføre med finanslovsforhandlingerne som løftestang, bliver tillagt potentiale til at ødelægge den beundrede flexicurity-model, som statsministeren jo har haft på sit repertoire ved mange optrædender verden over. Og ovennævnte kommission foreslog faktisk 'kun' at nedsætte perioden til 2½ år ... indrømmet, det er stadig længere end i de øvrige nordiske lande, men eftersom vi jo skal have alt muligt i verdensklasse, så må det vel også gælde for et dagpengesystem ...

Men har ministeren helt glemt, at vi er en del af et indre marked i et stort økonomisk fællesskab med fri bevægelighed for arbejdskraft? Meningen med EU's indre marked er jo at skabe et modstykke til USA, hvor arbejdskraften kan vandre fra Sarah Palins Alaska til Schwarzeneggers Californien. Problemet med Eu's indre marked er bare, at vi ikke taler det samme sprog. Men det giver ikke mening, at vi mangler arbejdskraft, når Frankrig og Tyskland har massearbejdsløshed. Hvorfor nedsætter ministeren ikke en kommission, der kan regne ud, hvordan Danmark tiltrækker europæisk arbejdskraft - kort sagt en kommission, der finder ud af, hvordan den frie bevægelighed rent faktisk kan komme til at fungere? Det går jo fint med at flytte kapital over grænserne, men penge taler jo også samme sprog overalt.

Kommissionen vil kunne få al den tid, den behøver, for de kommende år vil vi komme ud for en arbejdsløshed, som vi ikke har set siden den seneste betydelige recession - efter Schlüters kartoffelkur.

Og så kunne jeg godt tænke mig at vide, hvad der ligger i denne sætning fra artiklen herover:

'Derudover skal man efter en periode på dagpenge arbejde 26 uge for at genoptjene retten til dagpenge.' Betyder det, at man efter at have været på arbejdsfordeling mister retten til dagpenge, hvad er en 'periode' her? Journalister, vågn op!

Det er på tide at vise tænder overfor regeringen i stedet for at luske rundt ved forhandlingsbordene i håb om en godbid. Klar og utvetydig afvisning af forhandling om dagpengereduktioner må være oplagt socialdemokratisk politik. Det er i hvert fald oplagt Dansk Folkeparti-politik.

Iøvrigt foreslog Velfærdskommissionen, som jo er faddere til forslaget om at beskære dagpengeperioden, i tilknytning til denne beskæring også en helt ny ydelse, en hybrid mellem dagpenge og kontanthjælp:

Forslag 9: For ledige, der ikke har dagpengeret, indføres en ny ydelse, basisydelsen,
der skal udgøre 60 pct. af de maksimale dagpenge. Forsikrede ledige, som
har opbrugt deres dagpengeperiode på 2 ½ år, skal også have basisydelse kombineret
med et skærpet aktiveringskrav.

Gad vide, om den interessante skabning også befinder sig på forhandlingsbordet?

Det er faktisk interessant, at man i det mindste vender tilbage til 26-timers reglen fra 52-timers reglen. Dermed vil et år på deltid formodentlig igen kunne forny dagpengeretten.
Men ellers jeg da enig i, at vi snarere igen burde udvide den til i det mindste de 7 år, som var gældende efter de første stramninger - oprindeligt var der jo ingen tidsramme for dagpengene.
Imidlertid må man også se i øjnene, at de færreste er ledige i mere end 2 år - og de færreste er ledige konstant i en lang periode. Det kanjo dog ændre sig under en recession.

martin sørensen

Det er det største frontal angreb imod dagpenge systemet, kompineret med angrebet på kontanthjælpen der nu best kan beskrives som direkte fattig hjælp. så er den danske flexicurity-model nu en saga blot. kære danske lønmodtagere i har takkevære jeres egen stemme på de borgerlige partier nu kun jer selv at regne med, Foghs minimal stat er nu ved bagdøren snart en realitet,

Jeg varsler et meget uroligt dansk arbedsmarkdet i fremtiden som resultat af denne besparelse på dagpenge systemet.

bBegrebet om Danmark som en velfærds stat er defako en ilusion når dette foreslag bliver realitet.

Peter Rasmussen

Claus Hjorts argumentation er pudsig. Han hævder, at vi ikke har råd til en lang dagpengeperiode i en tid med lav ledighed. Man skulle da ellers tro, det var lige omvendt. Hvis der er så få arbejdsløse, har vi da bedre råd til at give dem dagpenge. Sandheden er nok den, at Claus Hjort er overbevist om, at arbejdsløse ikke vil søge arbejde frivilligt og derfor skal tvinges. Det er i sandhed fornærmende! Hvis det er så fedt at gå på dagpenge, Claus, så gør det selv! Det ville gavne Danmark på flere måder.

Dorte Sørensen

Jeg forstå ikke hvorfor dagpengeperioden skulle være et problem, når ledigheden er lav. Hvis Hjort Frederiksen mener det, så siger han direkte at folk der er ledige er dovne og gider ikke være ude på arbejdsmarkedet.
Det er nu ikke det indtryk man får, når man taler med ledige, de vil meget gerne have et arbejde. Så at arbejdet helst skal være et interessant med et godt arbejdsmiljø er vel naturligt . I en situation med lav ledighed skulle det jo ifølge almindelig markedsteori være arbejdstagers marked og dermed arbejdstageren, der kan stille krav til arbejdspladsen
Derudover glemmer Beskæftigelsesministeren, at dagpengeordningen er en forsikringsordning og skulle vel derfor også give dagpengemodtageren tryggere og bedre forhold end dem som ikke har været forsikret.

At regeringen og Hjort Frederiksen ikke holder deres løfter er ikke så overraskende, da det desværre er set for tit. Selv om Fogh Rasmussen har slået sig op på at han og hans regering HOLDER hvad den lover.

Lars Peter Simonsen

MAN KAN IKKE STOLE PÅ PARTIET VENSTRE! BASTA!

At snakke om mangel på arbejdskraft på et tidspunkt, hvor vi står over for den største krise siden 30-erne med massearbejdsløshed og det hele er så tåbeligt, at det unddrager sig enhver beskrivelse.

De andre partier burde nægte at forhandle med regeringen indtil den har modtaget psykiatrisk hjælp.

Hjorth Frederiksen er ellers kendt for mere subtile fupnumre. Hvem husker ikke den gang han med trusler om fyring af enkelte medarbejdere tvang forskere til at forfalske data så det kom til at se ud som om, kommunerne var bedre til arbejdsformidling end AF.

Eller hans stunt, hvor 50 personer skulle være indkaldt til job som postbude, men ingen kom ?

Også dette blev afsløret som det pure opspind (af DR Orientering).

Desværre er der ikke nær så mange der hører DR1 orientering, som der hører/læser den øvrige presse.

Jo vi danskere har fået at føle, hverdan det er, at leve i et demokratur - d.v.s. et land, hvor regimet kontrollerer hovedparten af pressen.

(jo den er god nok - også i Rusland findes der mindre aviser som er kritiske overfor regimet - men det betyder intet da læserskaren er begrænset).

Sabine Behrmann

Den kommer her:

"110 arbejdsløse fik tilbudt arbejde som postbude: Under halvdelen søgte stillingerne, de fleste dukkede aldrig op til samtale og kun 3 blev ansat. Sådan lød den ildevarslende nyhed på forsiden af Berlingske Tidende i morges.

For beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen, kom den ikke helt ubelejligt. Han havde på forhånd indkaldt A-kasserne, AF og kommunerne til et møde netop i dag: Han vil have dem til hurtigere at smække kassen i overfor ledige, der ikke aktivt søger arbejde.

Men virkeligheden bag historien om de 110 arbejsløse - der fik et tilbud - de stort set alle sagde nej til - understøtter ikke så entydigt ministerens tese om, at a-kasserne beskytter de ledige mod at skulle i arbejde - sådan, som han har udtalt i løbet af i dag.

Orientering er kommet i besiddelse af tal, der viser, at omkring en tredjedel af de ledige der blev tilbudt at uddele post, allerede var på vej ud i et andet job.

En anden stor gruppe var sygemeldte, gravide eller havde helbredsproblemer. Og af dem, der faktisk mødte op - ville Post Danmark ikke ansætte en eneste til at uddele post.

Altså en ganske anden historie."

Kilde http://www.denmarkonline.dk/en_anden_historie_om_de_110_ledige-200634

John Henriksen

LO: 25.000 kan miste dagpengeretten
Offentliggjort 28.10.08 kl. 16:10

I fagbevægelsen er der voldsom skepsis imod regeringens tanker om at stramme op på reglerne for optjening af retten til dagpenge.

LO's foreløbige beregninger - baseret på ledighedsgraderne fra 2007 og 2006 - viser, at strammere regler for optjening af dagpengeret vil tvinge op imod 25.000 personer ud af dagpengesystemet de næste to år.

- Det er dybt foruroligende, at der tilsyneladende pønses på en så voldsom indskrænkning af dagpengeretten. Det er det sidste, vi har brug for i en tid med udsigt til stigende ledighed, og jeg er stærkt overrasket over, at nogle af de finanspolitiske forhandlere kan bagatellisere de påtænkte ændringer, siger LO's formand, Harald Børsting, i en skriftlig kommentar.

martin sørensen

Forkorter VKO Dagpenge retten, så bør fagbevægelsen som modsvar lukke Danmark.

Forstil jer et Danmark hvor der er gået 3 uger uden der er tømt affald, 3 uger uden at butikkerne har fået nye vare, 3 uger uden at at fabrikker og produktions virksomheder har fået råvare eller, forsyninger mm, efter en sådanne general strejke, i bare 2- 3 uger.

Tror i så stadigt at Fogh og VKO og det bogerlige cepos bagland som der er ophavsmænede bag dette forslag, nu stadigt mener at det er en god ide at efterårs beskære dagpenge retten efter cepos desin ?.

Vi arbejdere skal sku være pisse ligeglade. med om det er en ulovlig general strejke nedlægger Fogh dagpenge systemet som de 2 års dagpenge ret defakto der så, luk danmark som modsvar til foghs cepos politik, for hvad bliver det næste.

Nok er nok !!!!!! nedlægger Fogh vores dagpenge systemet for kun 2 års dagpenge, det er det samme som at nedlægge systemet, så lukker vi danske arbejdere, Danmark noget for noget kære fogh,

Einar Carstensen

Den nuværende arbejdsløshedsminister har ingen moral endsige hukommelse.
Han er styret af sin og cepos ideolog. superliberalismen.
Den mand lever i et parallelsamfund - fyr ham.

Han har heller aldrig haft et almindelig arbejde.

Sabine Behrmann

Lige som så mange andre levebrødspolitikere...

Men jeg har da også hørt Ole Sohn sige, at den højeste dagpengesats var rimelig. (Han ville dog ikke bytte, da han fik tilbuddet - det er der aldrig nogen politker, der vil.)

Noget andet er, at der er noget, der kunne tyde på, at flexicurity har en negativ indflydelse på menneskers livskvalitet og livslængde.

Det kunne man passende undersøge nu, hvor Anders Fogh Rasmussen ikke længere gider prale med denne model i EU, når han nu ikke kan blive præsident dér.

Casper Kennild

Hvis man kigger på begrebet matchgruppe, så havde man noget, der mindre om i 1700-tallets merkantile samfund. Her satte man betlere, drankere og skøger i macthgrupper, der skulle straffes fx. med en tur i Viborg Tugt- og Manufakturhus eller anden lignende straf; alt efter hvor egnede den enkelte var, blev de sat i en gruppe... jo mindre arbejdsduelig (svarende til gr. 4-5) jo større straf. Og staten fik billig arbejdskraft ud af det!
Så simpelt og ligetil var det dengang, vi ikke havde borgerlige rettigheder og sociale medborgerskab; men dem har folket med flexlån og faldende friværdi solgt for alle os andre til lavestbydende!

Dagpengeperioden bør ikke forkortes, da man på den måde vil have svært ved at leve op til flexicurity modellen. Den siger nemlig at man skal kombinere et højt niveau af velfærd med stor fleksibilitet og omstillingsevne på arbejdsmarkedet. Det vil betyde at hvis man sætter dagpengeperioden ned til f.eks. to år kan der være nogen der måske har behov for at efteruddanne sig i tre år også vil de have et helt år hvor de bliver sat på kontanthjælp. Og det vil ikke være fair, da de personer jo er villige til at omstille sig for at kunne få et arbejde, og det burde de ikke straffes for. Derfor burde det ikke være selve perioden man sætter ned, men til gengæld kravet for at få dagpenge som skal sættes op.

Thomas Bolding Hansen

Får 225000 arbejdsløse som er under aktivering, uddannelse, opkvalificering, jobtræning udover de fuldtidsledige nogen klokker til at ringe?

"Mens godt 85 procent er aktivt søgende det første og fjerde år, gælder det for ca. 78 procent i det tredje år. "

Godt hvorfor finder de så ikke arbejde det første år?
Hvad med at de søger lidt mindre kritisk det sidste år, fordi alternativet er bistandshjælp?
Under alle omstændigheder, hvorfor skal 93 personer straffes fordi 7 ud af hundrede opgiver ævret det andet år?

Jeg har et bedre forslag: Flere end 7 ud af 100 politikere løber fra deres løfter, så lad os nedsætte valgperioden til et år af gangen og i samme ombæring gøre livslang ministerpension, til noget man skal sidde mindst 5 år på posten, for at gøre sig fortjent til.

Thomas Bolding Hansen

Problemet er at virksomhederne er blevet vant til at kunne vælge og vrage, er blevet forkælede.
De er endnu ikke så desperate, at de ophører med at frasortere mennesker for småting.
Manglende erfaring, huller i CVet, for høj alder, indvandrer, kvinde der ikke har født nok børn, overvægtig, langhåret osv.

Jeg søgte også ind hos Post Danmark for nogle år siden, samme historie, de manglede bud i Århus, ti stykker eller sådan noget. Jeg fik bare at vide at jeg var opført i deres jobbbank og ville høre fra dem så snart de havde noget, hørte aldrig fra dem.
Selv nogle af de værste slidsomme og lavtlønnede jobs der kan opdrives i Danmark har op til flere ansøgere.