Læsetid: 1 min.

Danskere mest uenige med DF-leder

Pia Kjærsgaard er den partileder, som suverænt flest danskere er uenige med, viser meningsmåling
Indland
11. oktober 2008

Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard er ubestridt den partileder, som danskerne er mest uenig med. Det viser en meningsmåling, som Catinét Research har foretaget for Ritzau.

Alle partiers vælgere - med undtagelse af Venstre og Dansk Folkepartis egne vælgere - udpeger Pia Kjærsgaard som den partileder, de er mest uenige med. Selv Det Konservative Folkepartis vælgere peger utvetydigt på Pia Kjærsgaard, når de bliver spurgt, hvilken partileder, de deler færrest synspunkter med. Knap hver femte Venstre-vælger er mest uenig med DF-formanden.

"Pia Kjærsgaard er en person, der skiller vandene. Dansk Folkeparti har altid opereret efter retorikken 'enten er du for os, eller også er du imod os'," siger Kasper Møller Hansen, der er lektor i statskundskab på Københavns Universitet.

Hele 37,9 procent af danskerne mener, at de 'generelt er mest uenig' med Pia Kjærsgaard. Hun skiller sig således markant ud fra de øvrige partiledere. På anden- og tredjepladsen over de mest upopulære partiledere finder man statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) og Enhedslistens gruppeformand, Line Barfod, men kun henholdsvis 8,5 og 8,4 procent peger på Fogh og Barfod.

"Pia Kjærsgaard er det helt centrale kondenseringspunkt for alle de mennesker, der ikke bryder sig om de værdipolitiske dele af regeringens politik," siger valgforsker Rune Stubager fra Aarhus Universitet.

Pia Kjærsgaard selv ser positivt på modstanden.

"Jeg har altid været en person, folk har forholdt sig til. Jeg er jo ikke leverpostej, vel? Folk har en fuldstændig stålsat mening om mig. Og det er jeg egentlig ikke så ked af. Det værste er vel, at folk ikke rigtig ved, hvad de skal svare. At man sådan ligger lidt og blævrer, at det sådan set er ligegyldig alt sammen," siger Pia Kjærsgaard.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her