Læsetid: 6 min.

Kampen mod kvindehandel er slået fejl

Handlingsplanen mod kvindehandel fejler, fordi man ikke har nok viden om kvindernes motiver. Man bør lytte til kvinderne selv, mener eksperter og foreninger
De prostituerede bliver ikke hørt, når man laver handlingsplaner, der skal hjælpe dem med at komme ud af prostitutionen. Det seneste eksempel er den såkaldte udvidede reflektionsperiode, der var tænkt som en hjælp til handlede kvinder, men som har vist sig effektløs

De prostituerede bliver ikke hørt, når man laver handlingsplaner, der skal hjælpe dem med at komme ud af prostitutionen. Det seneste eksempel er den såkaldte udvidede reflektionsperiode, der var tænkt som en hjælp til handlede kvinder, men som har vist sig effektløs

Annett Bruhn

13. oktober 2008

Kun to kvinder har taget imod regeringens udvidede tilbud om at blive hjulpet ud af prostitution og tilbage til deres hjemland via den såkaldte udvidede refleksionsperiode.

Den blev lanceret af regeringen sidste år og består i at hjælpe udenlandske kvinder, der har været udsat for menneskehandel med at forberede deres hjemsendelse.

Den udvidede refleksionsperiode forlænger personens udrejsefrist fra de sædvanlige 30 dage til 100 dage, hvis personen vel at mærke samarbejder med myndighederne om hjemsendelsen.

Hvis kvinden skal vidne mod sin bagmand, taler det endvidere for, at fristen forlænges med 100 dage.

Men når kun to kvinder har taget imod tilbuddet, er det udtryk for, at hjælpen til handlede kvinder ikke fungerer, mener flere med viden om miljøet.

"Problemet er, at man ikke tør tale om, hvad det her virkelig handler om. Mange kvinder kommer rent faktisk herop for at sælge sex, så de kan sende penge hjem til familien. Det er et langtidsprojekt, som de har forberedt i flere år," siger socialantropolog Sine Plambech, der er konsulent for FN inden for menneskehandel og i flere år har forsket i prostitution.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Michael Skaarup

Det er sgu da rene ord for pengene, til de handlede kvinder. "spred benene, tag imod pengene og lad være med at blive taget af politiet"

Det er sgu problemløsning, der er helt i tråd med regeringens førte politikker på andre områder under mantraet "der er ikke noget at komme efter"; og som jesus hjort frederiksens siger."selvom man er syg,så kan man godt arbejde"..(jeg tror han kunne få en mægtig karriere som alfons.)

Inger Sundsvald

”Mange af kvinderne har forsørgerbyrder. Hvis de tager imod tilbuddet om refleksion, har de ikke mulighed for at tjene penge, og så er der ikke mad til børnene derhjemme”

Ja det er vigtigt at forske, og finde ud af hvad ’motiverne’ er for kvinderne til at blive handlet. Og før vi kan finde ud af at ændre systemerne for denne handel, skal der forskes. Forskning tager tid, og almindelig sund fornuft kan ikke bruges. I mellemtiden kan de jo reflektere lidt over tingene, de skal jo nok have lidt tid ind imellem til

Jens Sørensen

Jeg har altid haft svært ved at forstå problemerne med at finde frem til bagmændene for de kvinder der rent faktisk er ofre for kvindehandel.

Ligesom med narko, burde man via overvågnng, aflytning m.v. forholdsvis let kunne spore kommunikation og penge strøm.

At de måske kun drejer som reelt 50-60 kvinder i DK er underordnet.
Mmanneskehandel skal stoppes nu.

Bo Klindt Poulsen

"så krænkes venstrefløjens sensibiliteter omkring retssikkerhed"

Åh man længes tilbage til de gode, gamle dage, da de BORGERLIGE var retssikkerhedens fornemste vogtere.

Bjørn Herring

Da Dionysis blev introduceret til det gamle Grækenland holdt alle mulige kvinder og ungerssvende fest til gudens ære i skoven.

Dette alvorlige problem løste grækerne ved at introducere en årlig Dionysis'es fest!

Dette tiltag reducerede excesserne til et minimum.

Mht. de prostituerede og lovgivningen synes jeg man skal have lov til at oprette bordeller og andre former for økonomisk ansvarlig prostitution.

Den nuværende holdning og lovgivning er i al for stor grad præget af ideologi og ønsketænkning!?

Bjørn Herring

Blue Leader.

Hvad i al verden taler du om?

"fjernt fra den møgbeskidte virkelighed."

Helt ærligt, den har jeg fysisk kontakt med hver morgen. Særligt efter 2 kopper kaffe og en smøg.

Nu ved jeg ikke hvem du mener er venstrefløj. Not me. Sucker! :-).