Læsetid: 3 min.

Svenske myndigheder vil undersøge norsk Nobelkomite

På baggrund af jurist Fredrik Heffermehls påstand om, at den norske nobelkomite uddeler ulovlige fredspriser, vil det stockholmske stiftelsestilsyn nu indlede en undersøgelse af fredspriskomiteen
11. oktober 2008

Efter skarp kritik af den norske Nobelkomite går de svenske tilsynsmyndigheder nu ind i sagen om, hvorvidt Nobels fredspris bliver uddelt på ulovligt grundlag. Det fremgår af en mail til Information fra stiftelsestilsynet under Lensstyrelsen i Stockholm, der er den myndighed, som skal sikre, at stiftelser, der er registreret i Stockholm, overholder deres vedtægter - også selvom stiftelsernes uddelingskomiteer, som i Nobels fredspris' tilfælde, er placeret i et andet land.

"Lensstyrelsen har fået en skriftlig henvendelse, som må tolkes som en begæring om, at Lenstyrelsen griber ind over for Nobelstiftelsen. Lensstyrelsen har ajourført denne begæring som en sag med henblik på at foretage en nærmere undersøgelse af disse spørgsmål", skriver den såkaldte lensassessor med særligt ansvar for stiftelsestilsyn og tilføjer over telefon, at man endnu ikke har taget stilling til, hvordan undersøgelsen skal foregå.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu