Note
Læsetid: 1 min.

Vigtig erhvervsmand gik i glemmebogen

Indland
20. oktober 2008

Ny bog

Alexander Foss (1858 - 1925) er i dag kendt for at have været med til at gøre F.L. Smidth til en af de største virksomheder i Danmark, men dette er langtfra dækkende for, hvad Foss har bedrevet, mener professor Kurt Jacobsen og ph.d. adjunkt Steen Andersen fra Copenhagen Business School, som i samarbejde med Dansk Industri har skrevet bogen Foss. Den beskriver, hvordan Foss lagde fundamentet for Danmark som et industriland:

"Han har bygget søjlerne, som i dag bærer den danske industri," forklarer Steen Andersen.

Og den bedrift er han aldrig blevet hyldet ordentligt for, mener Steen Andersen: "Foss nåede ikke at brande sig selv pga. sin tidlige død. Derudover kom den økonomiske krise, hvilket satte alt, hvad Foss havde kæmpet for, et skridt tilbage."

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her