Note
Læsetid: 1 min.

Danske arkæologer i Kuwait

Lige nu er danske arkæologer fra Moesgård Museum ved at udgrave et 4.000 år gammelt tempel på øen Failaka i Kuwait
Indland
24. november 2008

Lige nu er danske arkæologer fra Moesgård Museum ved at udgrave et 4.000 år gammelt tempel på øen Failaka i Kuwait - det skriver netavisen videnskab.dk.

Bebyggelsen er en del af en stor handelsstation, som Moesgård Museum opdagede tilbage i 1958. Nu er arkæologerne inviteret af den kuwaitiske regering til at genoptage udgravningerne, hvor det tidligere hold arkæologer slap. Templet og den tilhørende lille by blev bygget af den berømte Dilmun-civilisation, der var kendt i Orienten for sin driftige handel med omverdenen. Dilmun-landet opstod mange tusind år før Kristi fødsel og blev hurtigt et af verdens vigtigste handelscentre.

"Den lille ø Failaka var støttepunkt for handel med værdifulde varer som eksempelvis kobber, elfenben og halvædelsten. Handel og sejlads var omdrejningspunkt for befolkningen på øen, og vi håber, at vi gennem vores udgravninger kan blive klogere på, hvordan dette samfund fungerede," siger udgravningsleder Flemming Højlund fra Moesgård Museum til videnskab.dk.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her