Læsetid: 2 min.

Hemmeligt referat forsvundet hos Fogh

Hvad taler verdens vigtigste personer om, når de taler? Fogh har forlagt referatet. S og EL kræver en forklaring
Hverken Anders Fogh Rasmussen eller hans ministerium ved, hvad der er blevet af referatet af Bilderberg-mødet.

Hverken Anders Fogh Rasmussen eller hans ministerium ved, hvad der er blevet af referatet af Bilderberg-mødet.

Jesper Kristensen

Indland
24. november 2008

Mystikken breder sig om statsminister Anders Fogh Rasmussens (V) deltagelse i det tophemmelige Bilderberg-møde for en række af verdens mest indflydelsesrige mænd og kvinder.

På trods af at skatteyderne betalte regningen, da Anders Fogh Rasmussen deltog i Bilderberg-mødet i 2003, har han hidtil afvist at fortælle om mødets indhold. Og nu viser det sig, at mødereferatet er forsvundet i Statsministeriet.

Anders Fogh Rasmussen oplyser således i et kortfattet svar til Folketingets politisk-økonomiske udvalg, at Statsministeriet den 18. august 2003 modtog et brev vedlagt det pågældende mødereferat, der blev journaliseret i ministeriet og fik et nummer og sagsmappe.

"Referatet er ikke længere i statsministerens eller Statsministeriets besiddelse," skriver Anders Fogh uden yderligere forklaringer.

'Meget belejligt'

Næstformanden for Enhedslistens folketingsgruppe, Per Clausen, kræver imidlertid en forklaring:

"I forvejen ved vi, at deltagerne i Bilderberg-møder har tavshedspligt, og derfor er det meget belejligt, at referatet forsvinder, når vi begynder at spørge statsministeren efter det. Det virker mildest talt underligt."

Socialdemokraternes politisk-økonomiske ordfører, René Skau Björnsson, er også overrasket over, at referatet blot kan forsvinde.

"Det tyder jo på, statsministeren måske ikke burde rejse så meget rundt i verden, men hellere burde blive i Danmark og få styr på sagsgangene i Statsministeriet," siger René Skau Björnsson.

Selv om arrangørerne af Bilderberg-møderne hævder, at deltagerne kommer i "en privat og ikke en officiel egenskab", har Anders Fogh Rasmussen alligevel fastholdt, at han i hvert fald i 2003 blev inviteret i sin egenskab af at være Danmarks statsminister, da han det år i Versailles i Frankrig mødtes til lukkede diskussioner om verdens fremtid.

Bilderberg-møderne fremstilles som en slags hemmelig loge eller et globalt skyggekabinet, hvor eliten lægger linjen og ligefrem udnævner personer i deres egen kreds til de højeste demokratiske stillinger, alt sammen langt uden for offentlighedens rækkevidde.

Facts er der få af, for eksempel er også menuen til festmiddagen fortrolig, og Bilderberg-møderne har siden begyndelsen på Hotel de Bilderberg i Holland tilbage i 1954 været omgærdet af lige dele myter og massivt hemmelighedskræmmeri. Måske fordi der ikke findes offentlige referater.

Anders Fogh Rasmussen har da også tidligere afvist at fortælle Folketinget om, hvad der stod på dagsordenen, da han selv deltog i 2003, med henvisning til, at "mødet var af uformel karakter og uden en sådan væsentlighed", at statsministeren finder at burde redegøre for dets indhold.

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Jamen dog.

MANDEN har ingen hæmninger, ingen moral, men mon ikke det skulle være muligt at "riste" HANS embedsmænd så meget, at sandheden kommer frem ?

Men det vil Fruen fra Charlottenlund måske heller ikke ?

Ups, jeg glemte de Konservative:

Selv efter udskiftningen af Komiske Anders tamme konservative ekko med Reform Lene, ligger de vel stadig på linie med U-Dansk Folkeparti; Vi skal gå med til ALT bare vi bliver ved magten.

Holdningsløse tider ...

Der er ikke noget at komme efter...

Er vore statsminister en del af NWO ?

- I wonder ..

Jamen altså, når det allerde er fastlagt at det er hemmeligt, så er det hemmeligt, ikke?
at der så ikke burde være noget hemmeligt, og at statsministeren måske ikke skulle rejse på statens regning er noget andet, men når han får pålagt tavshedspligt, så er han selvfølgelig nødt til at overholde den. Og hvis der stadig havde været et referat, så kunne det jo af den grund heller ikke offentliggøres. Så det kan være lige meget om det er der eller ej.
Selvfølgelig kunne han have sagt nej tak, jeg ville ikke kunne holde noget hemmeligt for mit folk, men med de ambitioner manden har, kan man nok tænke sig han ikke ville gå glip af at deltage.

Ihukommende at både Ritt Herregaard og
Mogens "Trotsky" Lykketoft også har deltaget i
seancerne burde Socialdemokratiet måske lige
klappe hesten lidt ..ellers bliver de ikke inviteret igen ! Ikke at det betyder noget, Bilderberg er vist ikke meget andet end et ekspeditions-kontor for nogle andre "private" (ie ikke-valgte) magt-grupperinger..

Life J : Hvordan skulle en eller anden udenlandsk privat organisation kunne pålægge en Dansk minister tavshed ? Og hvorfor skal vi skatte-slaver
betale hvis det er privat ? Havde Hans Kejserlige
Løgnhed Fogh Dronningens tilladelse til at forlade landet for at deltage i dette internationale sammenrend ?
Hvis det ikke er privat er der naturligvis love og regler for hvem der må se notater/referater fra møder. Men referat, det skal der føres og naturligvis "forsvinder" den slags ikke bare af sig selv ..

Torben Petersen

Jamen, så må man jo forstå at der ikke er noget at komme efter. Heller ikke under gulvtæppet.

Peter Olsen:

"Ihukommende at både Ritt Herregaard og
Mogens "Trotsky" Lykketoft også har deltaget i
seancerne burde Socialdemokratiet måske lige
klappe hesten lidt."

Socialdemorterne begyndte sådan set "at klappe hesten" godt og grundigt, dengang i slutningen af forrige århundrede, da Poul Nyrup Rasmussen kuppede sig til magten i partiet, og transformerede socialdemokrateit fra at være et parti med en socialistisk inspireret grundholdning, til at være et neoliberalistisk parti præcis ligesom venstre.

Derfor er det ikke mere naturligt at politikere fra Venstre er medllemer af hemmelige libraralistiske loger, end at socialdemokrater er det.

At socialdemokraterne har udskifttet deres værdigrundlag og overtaget Venstres, er imidlertid ikke noget, der på nogen måde kan legitimere, at statsministeren deltager i hemmelige møder på skatteydernes regning.

Hvis statsministeren ikke vil afsløre formålet og indholdet af de møder han deltager i, må det foregå i hans fritid og for hans egne midler.

Peter Olsen:

"Ihukommende at både Ritt Herregaard og
Mogens "Trotsky" Lykketoft også har deltaget i
seancerne burde Socialdemokratiet måske lige
klappe hesten lidt."

Socialdemokraterne begyndte sådan set "at klappe hesten" godt og grundigt, dengang i slutningen af forrige århundrede, da Poul Nyrup Rasmussen kuppede sig til magten i partiet, og transformerede socialdemokrateit fra at være et parti med en socialistisk inspireret grundholdning, til at være et neoliberalistisk parti præcis ligesom venstre.

Derfor er det ikke mere naturligt at politikere fra Venstre er medllemer af hemmelige libraralistiske loger, end at socialdemokrater er det.

At socialdemokraterne har udskifttet deres værdigrundlag og overtaget Venstres, er imidlertid ikke noget, der på nogen måde kan legitimere, at statsministeren deltager i hemmelige møder på skatteydernes regning.

Hvis statsministeren ikke vil afsløre formålet og indholdet af de møder han deltager i, må det foregå i hans fritid og for hans egne midler.

Peter O,
Man kan da godt pålægge nogen tavshedspligt - man siger hvis du vil deltage, så har du tavshedspligt, og vedkommende har lov at sige ja, og så binder den så vidt jeg kan se - eller han siger nej og kommer ikke med. Der er ikke noget at komme efter. Måske en domstol kunne forpligte en mand til at bryde tavshedspligten, det ved jeg ikke, jeg er ikke jurist.
Og nej, en privat sammenkomst som den burde ikke betales af det danske offentlige, sagde jeg ikke det klart nok?
Og så ville det være mandens private sag, og så er der ikke nogen grund til at kræve at der skulle være noget referat. Manden skal ikke være forpligtet til at have referat af sine private sammenkomster.
Men selvfølgelig, det kunne være rart helt at være fri for ham, kunne man synes.

Chris David Bonde Henriksen

Teoretisk kan det faktisk godt ske at sager forsvinder - uden man behøver at diske op med konspirationsteorier eller mistænke statsministeren for fæle ting. Men indtil flere her på denne blog er næppe til sinds at undlade endnu en kærkommen mulighed for at angribe den nuværende regering. Den har så bare et flertal af vælgerne bag sig. FAT det dog!

Chris Henriksen:

"Teoretisk kan det faktisk godt ske at sager forsvinder - uden man behøver at diske op med konspirationsteorier eller mistænke statsministeren for fæle ting."

Tror Henriksen mon selv på sin fantasifulde teori om, at det for statsministeren så kompromiterende referat ved et tilfælde og et uheld er blevet anvendet til at pakke fisk ind i? Eller er det en fordrukken studentermedarbejder, der har brugt referatet til sin produktion af papirflyvere? Eller er det ministerens sekretæt der har destrueret referatet og alle kopierne ved at vælte kaffe med mælk og sukker ud over det hele? osv.

Hvis det er tilfældet må man konstaterer, at det da godt nok har været belejligt set med statsministerens øjne...

Og for De Radikale og Pressen Thøger Seidenfaden og Jørgen Schleimann for Kulturlivet og diverse for Erhvervslivet, så næsten alle kan være med og inhalere den overjordiske karisma for Clinton'er, Albright'er og hvad planetens herskere ellers hedder og modtage instrukser: Man kunne forestille sig Bill Gates og Bjørn Lomborg på talerstolen, men vi ved jo ingenting, bortset fra, at det er dejligt uformelt.

Hurra for Enhedslisten, som er eneste parti tilbage ttil at at gøre, hvad pressen burde gøre: Snappe politikerne i haserne, når de prøver at slippe ud af en suppedas.
Foghs hemmelighedskræmmeri bliver ikke bedre af, at hans forgængere også har dyrket det. Lissom voldtægt ikke kan undskyldes med, at det er der så mange andre, der også gør.
Problemet i dansk presse i dag er, at den er overfladisk. Mands minde er nede på 24 timer
- nemlig indtil næste avis eller TV-avis udkommer.
Jeg husker endnu de gode tider, da f.eks. Ekstrabladet bed sig fast i en serie afsløringer af bolighajer, skrankepaver, klamphuggere etc.
Jeg lærte som journalist - men det er også snart to menneskealdre siden - bl.a., at har man bragt en ting frem, så skal den med jævne mellemrum høres til. Det synes i dag at være en forsvunden regel på redaktionerne. Det gav ellers ofte virkelig gode historier - især når de folkevalgte havde syltet sagen og troede, at den hellige gral var vel forvaret.
Jeg håber virkelig, at Information bider sig fast her.

Dorte Sørensen

At et hemmeligt referat fra Bilderberg mødet i 2003 er bortkommet, er i sig selv ikke så foruroligende. Hvad værre er at fx dokumenter til brug i Øster Landsret ved sagen om christianitternes hævdvundne brugsret er bortkommet er pinligt og ikke et demokrati værdigt.
Ligeledes virker det også pinligt at flere høringssvar ikke var oversendt til folketingsmedlemmerne før 1. behandlingen af lovforslaget om stramninger ved tålt ophold.
Bare for at nævne et par eksempler fra Fogh Rasmussen administrationen.

Hvis referatet var interessant, så ville det nok være blevet kopieret til højre og venstre til diverse efterretningstjenester, topembedsmænd og toppolitikere stemplet som hemmeligt eller fortroligt. ( Og så var det givet blevet "sivet" til en journalist.)

Bilderberg-møderne er vist den slags, hvor man er nødt til at komme for det tilfælde, at der skulle vise sig noget interessant.

Et forlist stykke papir - er det en stor sag?

Iøvrigt er det da ret nyttigt, at også topledere ( både i det private og det offentlige ) af og til kan få lov til at snakke med hinanden uden at skulle "have paraderne oppe" hele tiden af hensyn til offentligheden og nyhedsmedierne. Det er ved den slags samtaler, man bl a finder ud af at undgå unødige konflikter og problemer.

Tom W. Petersen

I det hele taget:
Hvad mon de egentlig laver på Bilderberg?
Statsministeren gør det - hvad det så er - åbenbart for mine penge.
Og så har jeg også krav på at vide, hvad det er, han gør dér.

Ole Vedel Villumsen

Jeg frygtede at NWO ikke stod for ny verdensorden, men for No Way Out :-( Tak, Jens Angelsgaard, for bekræftelse. :-)

Peter Jespersen

Det forsvandt under stormfloden i '67.
'67 var et meget godt år.

Ole Vedel Villumsen

Robert H, mener du helt seriøst at statsministeren skal have lov at bruge dine og mine penge til at rejse til møder, bare der er en *antagelse* om at det medvirker til at undgå unødige konflikter og problemer? Jeg er meget tilhænger af møder og dialog og konfliktforebyggelse. Statsministeren har ikke engang fortalt os at det har noget som helst med det at gøre, der er kun din antagelse, og den lyder rimelig nok; -- men i de foreninger hvor jeg er revisor, forlanger jeg altså mere end det. Det synes jeg også folkestyret burde af statsministeren.

Kære Ole Willumsen. Jeg mener helt seriøst, at danske statsministre ( uanset partifarve ) og politikere skal have lov til at rejse til de møder, som de mener er nødvendige - og det er også OK, hvis et møde er uden efterfølgende referat.

Det samme gælder ledere i det private - og i alle de virksomheder, jeg kan komme i tanker om, er det bare ikke et problem - der er i reglen fuld tillid mellem bestyrelse og direktion samt aktionærgrupperne. (Mangler tilliden, så ryger direktionen eller bestyrelsen alligevel - og uanset rejser og møder - på generalforsamlingen.)

Chris David Bonde Henriksen

@ Per Thomsen:

"Tror Henriksen mon selv på sin fantasifulde teori om, at det for statsministeren så kompromiterende referat ved et tilfælde og et uheld er blevet anvendet til at pakke fisk ind i?"

Hvordan kan Thomsen vide, hvad der står i et referat, som ikke kan lokaliseres? At det er "kompromiterende" for statsministeren? Rent gætteri, Thomsen!

Heinrich R. Jørgensen

Anders Fogh Rasmussen:
"Referatet er ikke længere i statsministerens eller Statsministeriets besiddelse"

Naturligvis er dokumentet ikke at finde under gulvtæppet. Det er kort og godt blevet destrueret, således at det ikke kunne udleveres.

Skatteyderne har betalt.
Skatteyderne har aktindsigt.

Så enkelt er det - alt andet er uacceptabelt, og så må manden jo gå af.

For alle folk der har set Michael Moores Fahrenheit 9/11 står det da helt klart at Anders Fogh Rasmussen er Danmarks udgave af George W. Bush i tiden efter valget op til terrorangrebet. Han er sgu hårdt presset, må man sige.

Chris David Bonde Henriksen

Anders Fogh Rasmussen er ikke presset. Han har et flertal af vælgerne bag sig. Oppositionen er derimod presset, fordi den er inkompentent og afmægtig og derfor aggressiv - ligesom mange af bidragyderne på denne blog.

Chris David Bonde Henriksen

Citat: "Oderint dum metuant" ("Lad dem blot hade, så længe de frygter")

Chris Henriksen: Jeg mener ganske simpelt, at når vi skatteydere har betalt for statsministerens deltagelse i Bilderbergmødet, så må loven om aktindsigt også gælde. Sådan er det jo for alle politikere når de er ude i embeds medfør.

Var han ikke ude i embeds medfør, må han refundere de penge han uretmæssigt har brugt, samt forklare sig.

Det mener jeg ærlig talt ikke der er noget aggressivt i. Reglerne må gælde for alle.

Christian De Coninck Lucas

Gee, what a surprise.

Peter Jespersen

@Markus Lund
Kan man være presset når man slet ikke er til stede ?

@Chris Henriksen
Han har absolut ikke et flertal bag sig, han holdes i live af det danske partis 24 mandater - det er en mindretalsregering der skal forhandle og give køb bare de skal en tur ned til bageren.

@Grab Ibesen
Så er det jo bare at lave loven om med tilbagevirkende kraft, den slags magtmisbrug og forvridninger er vi jo så vandt til fra VKs side.

Inger Sundsvald

”Naturligvis er dokumentet ikke at finde under gulvtæppet. Det er kort og godt blevet destrueret”.

Klart! Der ligger i forvejen så meget under gulvtæppet, at de render og falder over bulerne.

Gu' ved hvad der ellers forsvinder i det ministerium, demokratiet?

@Peter
Jeps, det kan man. Lars Løkke har nemlig stort set ingen opbakning i befolkningen, så med mindre Anders Fogh bliver i Danmark og ikke smutter til en international toppost (og dog ville det være SÅ forudsigeligt om han gjorde og garanteret gør - vent og se), så står Venstre til at miste magten til næste valg fordi de sandsynligvis ikke kan mønstre en stemmeslugende arvtager, og dét i sig selv burde være alarmerende for hele den borgerlige blok med Dansk Stolteparti i spidsen.

Der skulle vist snart være en ledig stilling i Nord Korea.

Christian Olesen

Jeg måtte lige finde ud af, hvad det der build-a-bear er for noget:

Bedtse links ses her: http://www.bilderberg.org/2003.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/2003_Bilderberg_Meeting

Det var sgu da godt nok et skummelt selskab Fogh var røget i der (se deltagerlisten). Man kunne næsten få den tanke, at Fogh's pludselige omvendelse mod midten og forsagelse af neoliberalismen ikke er oprigtig, og kun en pro-forma manøvre for at komme til magten!

Fogh har således deltaget aktivt i denne ekstremistiske "logelinende" organisation, Karen Jespersen deltager i arbejdet i det ligeledes meget hemmelige højredrejede "Giordano Bruno Selskab". Jeg kan love for at der heller ikke kommer referater fra deres møder! Hvilke andre loger sidder danmarks regering egentlig med i? Hvem har reelt inflydelse på Danmarks regering?

Christian De Coninck Lucas

"I see in the near future a crisis approaching that unnerves me and causes me to tremble for the safety of my country. As a result of the war, corporations have been enthroned and an era of corruption in high places will follow, and the money power of the country will endeavor to prolong its reign by working upon the prejudices of the people until all wealth is aggregated in a few hands, and the Republic is destroyed."
-Abraham Lincoln 16th President of U.S.: 1861~1865. In a letter written to William Elkin less than five months before he was assassinated Nov. 21st, 1864

"Some of the biggest men in the United States, in the field of commerce and manufacture, are afraid of something. They know that there is a power somewhere so organized, so subtle, so watchful, so interlocked, so complete, so pervasive, that they had better not speak above their breath when they speak in condemnation of it."
-Woodrow Wilson President of U.S.: 1913~1921, Historian and Political Scientist

"The high office of President has been used to foment a plot to destroy the Americans' freedom, and before I leave office I must inform the citizen of his plight."
-John Fitzgerald Kennedy [1917~1963] President of U.S.: 1961~1963. Columbia University, 10 days before his assassination

"This is a moment to seize. The kaleidoscope has been shaken, the pieces are in flux, soon they will settle again; Before they do, let us re-order this world around us."
Tony Blair Labour Prime Minister, "New" Labour conference speech. October 2nd, 2001

"The threat of environmental crisis will be the 'international disaster key' that will unlock the New World Order."
-Mikhail Gorbachev General Secretary of the Communist Party of the Soviet Union. Quoted in "A Special Report: The Wildlands Project Unleashes Its War On Mankind", by Marilyn Brannan, Associate Editor, Monetary & Economic Review, 1996, p. 5.]

"Referatet er ikke længere i statsministerens eller Statsministeriets besiddelse,"

Fiks lille finte... men man kan jo bede statsministeriet eller statsministeren rekvirere referatet fra den, der nu er i besiddelse af det.
Hvis det ikke er muligt, kan man bede statsminster eller -ministeriet rekvirere et nyt eksemplar fra Bilderbergs administration.

Der står jo ikke i statsministeriets svar, at referatet er blevet væk... og mere væsentligt, der står ikke, at man nægter at udlevere det.

Angelica Correa

Skarp pointe fra Jens Bryndum. Løgnen ligger som så ofte før gemt i de ord Anders Fogh IKKE siger. Lad os håbe at oppositionen og journalisterne bliver bedre til at gå ham på klingen.

Dorte Sørensen

Ja forhåbenligt bliver medierne bedre til at stille de rigtige spørgsmål og insisterer på dem til de har fået et dækkende svar. En metode kunne være hver gang statsministeren og andre fra regeringen ikke ville svare og bare talte uden om med lovprisninger om hvor mange flere penge DENNE regering har givet til dit og dat, afsluttede med at konstaterer at ministeren ikke ønskede at svarer.

@Christian de Coninck

Spændende citater, anbefaling herfra.

Samtidig er det måske relevant at linke til et uddrag af JFK's tale hvor han taler om hemmelige selskaber og åbenhed i pressen.

http://www.youtube.com/watch?v=xhZk8ronces