Læsetid: 1 min.

Information er i fare uden statsstøtte

På trods af det største overskud i Informations historie, advarer bestyrelsesformanden om fatale konsekvenser, hvis statens mediestøtte bliver reduceret
26. november 2008

Tre millioner kroner i overskud tegner det bedste år for forretningen Information nogensinde. Samtidig vinder avisen flere læsere, mens andre dagblade går tilbage.

Alligevel hviler Information på et skrøbeligt fundament, advarede bestyrelsesformand Torben Möger Pedersen på gårsdagens generalforsamling.

"Mediebranchen kræver en robust psyke," indledte formanden sin beretning.

Sidste år fik Information 25 millioner kroner i distributionsstøtte fra staten, og det er en fjerdedel af avisens samlede omsætning. Til sammenligning er Informations egenkapital på 22 millioner kroner.

Også de øvrige betalingsaviser får distributionsstøtte og fritagelse for moms, men nu vil de digitale medier også have en bid af støttekagen.

En uafhængig forskergruppe regner i øjeblikket på, hvordan mediestøtten kan se ud i fremtiden, og næste år skal de fremlægge resultatet for den spændte branche.

Bestyrelsesformand Torben Möger Pedersen advarede fra talerstolen om fatale konsekvenser, hvis støtten til dagbladene reduceres.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu